Ha már volt vetélésem kb fél éve, attól még tornázhatok a 12. hét után valami kis light-osat? Nálatok ez hogy volt?
Persze megkérdezem az orvosomat, csak a vetélés után elkezdtem sportolni, és lételemem lett a mozgás, de persze most türtőztetem magam, meg ha kell, akkor egész végig...
5 hetes vagyok.
Akkor türtőztesd csak szépen magad továbbra is, ha nem akarod elveszíteni ezt a babát is. Ha annyira mozoghatnékod van, akkor inkább csak sétálj egy nagyot, de semmi egyéb és ehhez is kérd ki a dokid véleményét.
Nekem pl. tiltottak mindenféle "megeröltető" mozgást, még a szexet is a vetélés miatt az első 12 hétben.
Persze. terhestornát. :-)
Komolyan.
Köszönöm! Csak hogy én arra gondoltam, hogy a 12.hét után, aki járt már így, engedélyezte-e a doki a tornát! Vagy annak vmilyen, akármilyen fajtáját!
Teljesen egyértelmű, hogy a 12. hétig nem tornázom, ez vetélés nélkül is menne! Az is egyértelmű, hogy a szex elmarad, bár a dokim nem mondta, de jobb a békesség.
Ha valakinek van tapasztalata, szívesen fogadom!
2., köszi! Én is terhestornára gondoltam, nem is síugrásra. :))
Akkor megnyugodtam. :)
Szia! Nekem vetélés után nem engedték a terhestornát, csak a 22. héttől (akkortól meg megugrott a vérnyomásom, így nem tudtam járni). Nagyokat sétáltam, semmi megerőltető, ha picit pihegni kezdtem, leültem egy padra olvasni.
Én napi 1 órát bicikliztem + fél órát tornáztam, amikor terhes lettem és bizony abbahagytam rögtön, de annyira mással voltam onnantól kezdve elfoglalva, hogy nem éreztem annyira a hiányát. A terhesség, baba teljesen elterelte a figelmem :)
Én is egy vetélés után lettem terhes, bár én 2 évvel. Én végig tornáztam. találtam egy dvd-t, amit direkt kismamáknak csináltak, ugyan csak 12 perces, de naponta 3* csináltam. Semmi bajom nem lett, sőt, sokkal jobban éreztem magam. Most várom a második babámat, a torna maradt naponta 2*, és minden nap megyek a kislányommal sétálni egy órát, és minden héten egyszer elmegyek kirándulni, ami kb. 5-10 km. De csak nyugodt tempóban és nem erölködöm. Ha elfáradok leülök, akár a földre is.
Jó babavárást kívánok és vigyázz magadra!
Engem 16. halt után engedett tornára a doki, mert az első terhességem a 15. héten halt el.
De előtte is közlekedtem biciklivel, 16. hét után tornáztam, kirándultunk :)
Jól vagyunk, az 5 hónapos gyerek is.
Igaz, hogy nekem nem vetélésem hanem magzatelhalásom volt. Az első 9-től 13. hétig nem csináltam semmit. Azután a 38.hétig igen. Szobakerékpároztam 10-15-20 km-t, vigyázva a pulzusomra, 130 fölé ne menjen. Két kilós súlyzóval végeztem kar-, hát-, vállgyakorlatokat, átmozgatásokat úgy, hogy izomlázam ne legyen. Elég sok nyújtógyakorlatot csináltam. 32. héttől jártam terhestornára hetente egyszer. Soha nem volt egy halvány görcsöm, keményedésem, szédülésem sem. Mert akkor rögtön leálltam volna. A babám imádta, imádott ringatózni. :) Intimtornát mindennap csináltam legalább kétszer. Igaz, én mindig sportoltam. A babám 5 hónapos.
Sok sikert és egészséget kívánok!
Köszönöm a válaszokat!
Jó egészséget Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!