Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hallottatok a hipno-szülésről?...

Félőske22 kérdése:

Hallottatok a hipno-szülésről? Mit gondoltok róla? Van valakinek ebben tapasztalata?

Figyelt kérdés

#szülés #tapasztalat #hipno-szülés
2013. máj. 2. 16:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
De jó a kérdés!!! Ez engem is érdekelne :)!
2013. máj. 2. 17:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek egy orvost, aki foglalkozik ilyesmivel, vagy inkább csak foglalkozott, mert már nem vezet le szülést.

[link]

2013. máj. 2. 17:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Sajna saját tapasztalat nincs

2013. máj. 3. 10:46
 4/5 anonim válasza:
Sziasztok! Bár a kérdezőnek már biztos nem aktuális a téma, de nekem épp igen, és bár csak 3 hónap múlva fogok szülni, eléggé beleástam már magam a témába. A könyvet elolvastam és nagyon belelkesültem. Tanfolyamra még nem mentem el, mert szerintem túl van árazva, így én próbálok önállóan készülni. De közben arra is rájöttem, hogy nagyon vigyázni kell, hogy az ember ne ringassa magát álomvilágba. Még ha alternatívabb hírében álló kórházban is lesz a szülés, akkor is a szülésznők ferde szemmel néznek, ha elmondod, hogy ezt a szemléletet szeretnéd beépíteni a szülésedbe. Nekik sok kellemetlen élményük van abból, hogy mivel kötik őket a protokoll szabályok, de a másik oldalon ott egy dúla, aki hevesen védi a szülő nő érdekeit és fellép az orvosi beavatkozások ellen. És azt is mondják, hogy szerintük azok közül akik mindenféle szülés tervvel érkeznek és hipno szülni akarnak, azoknál még többször fordulnak elő váratlan fordulatok, és szinte mindig elvesztik a fonalat, amiben úgy hittek. És igazság szerint a hipno szülés tanfolyamos honlapon lévő szüléstörténetek között is rengeteg olyan beszámolót olvasni, hogy nem úgy alakult, ahogy eltervezte az illető. Szóval nincs igazán fogadó felülete ennek a témának az állami intézményekben és a valóság is sokszor felülírja a nagy relaxált rákészülést. Így én arra jutottam, hogy igyekszem magamban hangolódni, és persze örömteli képzeteket vízionálni, pozitív megerősítéseket mondogatni,és mikor éles a helyzet akkor odafigyelni, hogy mikor jön a "hullám" akkor átadjam magamat és jól lélegezzek. Amúgy meg hiszem, hogy minden fejben dől el, de még a saját tudatalattinkat se ismerjük annyira, hogy 100%-ig bízzunk abban, hogy jól programozzuk a szülésünket, így megtörténhet, hogy mégis jön az oxitocin vagy császár lesz a vége és akkor nem szabad nagyon elkeseredni, mert a lényeg az egészséges baba. Szóval nekem tök szimpatikus az elmélet és ami tőlem telik azt meg is teszem felkészülés gyanánt, de tisztában kell lenni - főleg első baba esetén, mint nálam - hogy bármennyire is rendesek és jó szakemberek a szülésznők, ők azért más szemszögből segítenek és az élet is produkálhat váratlan fordulatokat. Amúgy biztos el lehet csípni egy jó orvos-szülésznő párost, meg olyan kórházat, ahol megvalósul az álom, de szerintem a legfontosabb az alapvető bizalom és nyugodtság, önátadás. Ha túl sok a rózsaszín elvárás és váratlanul szembesülünk a valósággal, akkor a teljesen kizökkenhetünk és könnyen csalódás lehet a vége.
2015. jan. 31. 08:50
 5/5 A kérdező kommentje:
A kommented előtt két nappal szültem :)
2016. máj. 9. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!