Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem lehet megérteni,...

Miért nem lehet megérteni, hogy szeretném visszakapni a kölcsönben odaadott ruháimat?

Figyelt kérdés

Tesóm feleségének odaadtam minden kismama ruhámat. Már akkor mondtam, hogy csak kölcsönbe, mert mi tervezünk még 1 babát, és nem szeretnék mindent újra megvenni.

Nálunk lassan 1 éves a pici, én pedig 13 hetes vagyok. Már 2x szóltam, hogy szükségem lenne rájuk, de semmi reakció. Tesóm azt mondta, hogy összekészítik és visszaadják, azóta nagy csend van. Rákérdeztem, hogy talán valami gond van a ruhákkal, és azért vannak ennyire kussban, azt mondta nem tudja, fogalma sincs.

2013. máj. 2. 14:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Messze laknak? Miért nem mész el érte? Akkor már nem tudnának félrebeszélni.

Én is kaptam kölcsön kismama ruhákat. De nekem vissza kellett adnom mikor 6 hónapos terhes voltam, mert az ismerős megszorult anyagilag és el akarta adni őket.

Megköszöntem, hogy eddig használhattam és visszaadtam.

34 hkm

2013. máj. 2. 14:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az a biztos,ha te magad mész el érte.Utálom az ilyet,mikor kedvesen kölcsönadok valamit és nekem kell szaladgálnom érte,ha vissza akarom kapni.Ezért nem adok már semmit kölcsön.Tavly vásároltam egy csomó baba ruhát,nem tudom minek,csak mert cuki volt és készültem az eseményre,ezeket most kölcsönadtam a tesómnak és remélem visszakapom mindet,mert megölöm,vagyis nem fogom újra megvenni magamnak,más nem veszi meg nekem sajna.Nem adtam volna igazából,de már készült a családi botrány,hogy én milyen mocsok vagyok!Soha.!Senkinek!Semmit! Sajnos alaposan megtanultam! :/
2013. máj. 2. 14:15
 3/11 A kérdező kommentje:

Elírtam, náluk 1 éves a kicsi, vagyis már rég nincs szüksége a kismamaruhákra.

Az a helyzet, hogy én egyedül most nem igazán tudok elmenni hozzájuk. 1 város 2 különböző végében lakunk, a kislányomat nem tudom addig rábízni senkire, oda nem viszem, mert beteg, az autónkat pedig a férjem használja.

De ha eldurranok, akkor egyik este beülünk az autóba és elmegyünk hozzájuk.

2013. máj. 2. 14:20
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ezt egyszerűen meg kell beszélni. Fel kell hívni magát az asszonykát, hogy holnap átugranál a ruhákért, gondolod, összekészítette, mert a múltkor is említetted. Csak mond akkor valamit.

Én is kaptam kölcsönbe ruhákat, külön is kezelem őket. De én is teszem el sorra a kinőtt kismama ruhákat, mivel szólt a sógornőm, hogy egyik barátnője tervez babát, neki adná tovább ő is. Nyilvánvaló, hogy én is rakok majd hozzá a sajátjaimból, hogy amikor a kistesónál nekünk lesz szükségünk újra ruhákra, akkor tudjunk kérni.

Szerintem, ennek valahogy így illene mennie.

2013. máj. 2. 14:20
 5/11 A kérdező kommentje:

A babaruhákat is megemlítettem.

Annyit mondott az öcsém, hogy amiket már kinőtt a gyerkőc azt összekészítették, de volt PÁR! ruhadarab amit ki kellett dobniuk, mert elhasználódott. Zsír újan vettünk mindent, csak az én gyermekem használta előttük, nem értem hogy tud egy kisruha úgy elhasználódni hogy ki kelljen dobni. Most ott tartok, hogy többet semmit nem fogok odaadni.

2013. máj. 2. 14:23
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mondd meg egyértelműen, hogy most (vagy hétvégére) szükséged lenne rájuk, ha 13 hetes vagy lehet úgy gondolják nem azonnal kell, ráérnek vele még, biztos el van pakolva nekik padláson vagy valahol, elő kell keresni, stb. (én pl. visszaadás előtt ki is szokta mosni mindent, hiába teszem el mosottan). Nem bn, csak lehet tényleg nem biztos hogy gond van, lehet csak tényleg nem gondolják hogy neked 13 hetesen már kellenek a ruhák, és ha egyértelműen megmondod hogy most kellene akkor pár napon belül megkapod.
2013. máj. 2. 14:24
 7/11 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem (szvsz) azok a ruhák rég nincsenek meg...vagy eladta vagy valamit csinált velük. Ha meglennének már visszaadta volna vagy nem köntörfalaznának így...tudom mekkora szívás mert én is hetek óta próbálok nem méregdrágán valahogy kinéző kismama ruhákat venni és mit ne mondjak, rohadt nehéz...:( Vagy agyon használt darabok vagy 4-5 ezer ft ...
2013. máj. 2. 14:29
 8/11 A kérdező kommentje:
Hatalmas balhét rendezek, ha nincsenek meg a ruhák. Direkt elmondtam, hogy kölcsönbe adom Őket.
2013. máj. 2. 14:34
 9/11 anonim ***** válasza:
71%
7 es vagyok ne legyen igazam...lehet tényleg hogy csak ennyire nem foglalkoznak vele mit kértél és megvannak azok valahol csak nem szedik össze de nekem leégne a pofámról a bőr ha beállítana a kölcsönadó hogy na helló jöttem a cuccaimért...:(
2013. máj. 2. 14:44
 10/11 anonim ***** válasza:
61%

Kaptam kölcsön barátnőmtől a fia által hordott ruhàkat, csak egy gyerek hordta lányom előtt!!!

Na volt olyan body, amit 3-4 mosás után bepanten toltam, kiszakadt a patent!!

Volt ami foltos lett, kakás, nem jött ki, vagy megfogta a gyümölcs!!!

Volt overál, aminek az egyik cipő részét elhagytuk.

Kidobtam amiből nem jött ki s folt, Lyukas lett, vagy bele vasaltam a mintába!!!

1 éve született a második baba náluk, vissza vittem a ruhákat, nem hiányolta őket, mondtam kidobtam ami olyan volt!!!

Most nekem lesz megint, s felajánlotta megint a ruhákat!!!

Van az így hogy tönkre megy!!! Ha valamit oda adsz, benne van a pakliban hogy ez lesz!!!

Én is adtam kölcsön kismama ruhát, de mondtam vissza sem kérem, hisz 3 nadrág, 5 felső, hordtam napi szinten 5 hónapig, majd még valaki 5 hónapig napi szinten, hát mikor viszont láttam rajta, kopott volt, fakó, bolyhos a mosástól!

Azért kismama ruhából nincs annyi, heti 2-3x mossa az ember, míg azért nem terhes ruheból több van, kevesebbet hordja az ember, Bem kopik olyan hamar!!!

Most egyik barátnőm nagyon ajánlgatja a ruhákat, de nem kell, mert tudom hogy ő pont az, hogy ha valami foltos lesz, vagy nincs meg, megjegyzi!!! Nekem erre nincs szükségem!!!

Lányom volt hogy hányt a kocsiban, levettem a ruháit, kidobtam, adtam rá tisztát és kész!!!

Nem szagolgatom még órákat, meg semmivel sem jön Ki a hányás...

2013. máj. 2. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!