Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg kárt okoznak a füstölt...

Tényleg kárt okoznak a füstölt áruk, felvágottak a magzatnak?

Figyelt kérdés
kismamik ti esztek kolbászt, füstöltsajtot, szalámikat, terhesen?
2009. szept. 27. 21:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért okoznának kárt ? Én háromszor voltam terhes,és a terhesség alatt mindent ettem.A gyrekeim mind egsézségesd.A szoptatás alatt nem ettem puffasztó ételeket,de kolbászt,sonkát stb igen.Nem volt a piciknek ettől semmi baja.
2009. szept. 27. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A füstölt nem baj, csak a penészes dolgokat ne edd.
2009. szept. 27. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy! Edd nyugodtan!
2009. szept. 27. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
Én imádom a kolbászt és a camambert sajtot is.Nem állandóan azt eszek,de azért ettem a terhesség alatt is.A védőnőm sem érti ezeket,hogy miért ijesztgetik a kismamák egymást.Azt mondta,azt egyem,ami jól esik.
2009. szept. 28. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Vannak sajtok és szalámik nyers húsból, nyers tejből csinálták. Azaz lehetnek benne tbc baktériumok, toxoplazma.


Ilyenek a füstölt oldalas, a nyers szalonna, a camembert és nemespenészes típusú lágy sajtok.


Kockáztathatsz. Én nem kockáztatok. 9 hónapot kibírok kemény sajttal és főtt sonkával is.

2009. szept. 28. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

dehát nem minden szalámi nyers húsbol van?

és ha a füstölt oldalast belefözöm egy ételbe, pl bableves akkor is veszélyes még?

2009. szept. 28. 08:48
 7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2009. szept. 28. 08:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha belefőzöd, akkor már tuti nem veszélyes. A nem hőkezelt ételek a veszélyesek, pl a pasztörizálatlan tej és az ebből készült sajtok.
2009. szept. 28. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
82%
nekem egyetlenegy dolgot mondott a háziorvosom, mikor elkezdtem felsorolgatni neki, hogy mikről mit hallottam. Azt mondta, ha el tudom kerülni, akkor házi füstölt sonkát ne egyek, mert az botulizmust okozhat. De gondolom, főve azzal sincs semmi baj.
2009. szept. 28. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

milyen az a házi füstölt sonka?

boltban vehettem véletlenül? ez egy sima sonka?

a füstölés miatt van a baj??? mert ennyi erövel a füstölt sajt is gond kéne hogy legyen nem?

a botolizmus milyen betegség? erröl még nem hallottam.

köszönöm nektek a válaszokat.

2009. szept. 28. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!