Hordozó kendő! Hol és milyet vásároljak? Már újszülött kórtól használhatom? Mire figyeljek mindenképpen?
http://www.youtube.com/watch?v=HcIlGUCG6mE
itt van szövetkendővel is. de ha tanfolyamra mész, ott is elmondják, hogy mikor hogylehet hordozni, meg nekem a kendőőmhöz adott dvd-n is ott volt, h mikortól...
Mindenképp érdemes tanfolyamra menni, ott sokkal inkább tudják ellenőrizni, hogy tényleg jól kötötted-e meg, mint ha csak a youtube-ról nézed. A rugalmas kendőt agyonreklámozzák, de én azért nem veszek, mert fölöslegesnek tartom kiadni rá a pénzt, amikor van olyan is, amit hosszabb ideig (újszülött kortól 3 éves korig) tudok használni. Egy karikásat lehet, hogy veszek hozzá.
Van egy hely, ahol lehet kölcsönözni is, meg kipróbálni mindenfélét, oda érdemes elmenni, mielőtt megveszel valamit, ami aztán nem jön be. A nevét most sajnos nem tudom, pedig nekünk is aktuális lenne a dolog.
Gyermekágy alatt jobb, ha nem hordoz az anya, legalábbis nekem azt mondták. De nem hiszem, hogy ki tudnám várni a 6 hetet. Úgy érzem, hogy azért a saját gyerekemet csak felemelhetem már. :) Más akadálya nincs, 1 napos korától a szövött kendőt használhatod.
Császármetszés után nem hordoznék pár hétig, de van kh, ahol már a gyermekágyasoknak oktatják a hordozást, ingyen... Jó, persze, 1-2 napig amíg bent van az ember kh-ban addig pihenjen (akinek szüksége van tovább is), de mindkettőt magamra kötöttem már a hazatérésünk napján.
És valóban jobb egy tanfolyam, de ott nem mindig térnek ki minden megkötésre, külön van elöl kötős, háton kötős (sok helyen), és ha az ember párat tud egyedül rendesen, akkor youtube-ról is nézheti, mert addigra annyit már kitapasztal, hogy mennyire kell szorosan, hogyan, csak a módot kell ellesni, arra pedig már jó...
Rugalmasból a Je Porte Mon Bebe asszem 14kg-ig használható, mindamellett én is a szövött kendőt preferálom.
Rugalmasból létezik kicsi babához Close Caboo hordozó, amit nem kell kötözgetni, egyszerű a használata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!