Tényleg létezik olyan, hogy fejvíz?
Figyelt kérdés
Először nem a sima magzatvíz folyik el, hanem a fejvíz?2013. ápr. 30. 16:22
1/6 anonim válasza:
Igen. A fejvíz a magzatburok alsó részében elhelyezkedő magzatvíz a méhösszehúzódások hatására gyűlik össze. Ez külön is el tud csorogni- így még lehet mozogni, bemenni a kórházba, ha közel van. Ha a teljes magzatvíz megy el (jóval nagyobb mennyiség) már nem lehet menni- mentő kell.
2/6 anonim válasza:
Egyféle magzatvíz van, vagyis a magzatvíz egy térben helyezkedik el. Az meg hogy egyszerre folyik-e el a víz vagy sem, attól függ hol reped a burok, pont ha alul reped akkor jön mint a vízesés, ha meg felül akkor szokott szivárogni. Bármennyi is megy el érdemes hamar elindulni a kórházba a fertőzésveszély miatt. Ilyen meg nincs hogy ha az egész elmegy akkor csak mentővel lehet menni, ki is röhögnének a mentősök ha azért hívnád őket, hogy elfolyt az egész vized ezért nem mersz elindulni máshogy és jöjjenek érted.
3/6 anonim válasza:
Hát pedig én is így tudom hogy ha elmegy az egész akkor le kell feküdni stb. mert hogy nem mindig tudni hogy fekszik a baba, ha nincs a feje beékelődve még ne adj isten haránt (mint az én kisfiam volt) akkor előeshet a kar, láb ill. a köldökzsinór is illetve azt tudja elnyomni elszorítani szóval olyankor nekem is azt mondták hogy feküdjek és hívjam a mentőket.
Szerencsére nekem utolsó napokban befordult a kisfiam és a burok is csak fentebb repedt meg így csak kevés magzatvíz szivárgott.
Nekem ezt a lefekvés dolgot az orvosom meg a szülésznőm is mondta gondolom nem véletlen.
4/6 anonim válasza:
Addig kell csak feküdni, amíg zuhatagszerűen folyik a víz, mert az tudja magával sodorni esetleg a zsinórt vagy végtagokat előre és akkor esetleg akadályt képezhet a fej előtt szüléskor. De egy koponyavégű fekvésű magzatnál még ha nincs is beékelődve teljesen a feje, már nem nagyon van hely hogy odaessenek alá ezek a dolgok (ha meg haránt vagy farfekvésű akkor úgyis császár, és mindegy hogy mi hol helyezkedik el). Szóval ha megindul a "zuhatag" akkor fekvés, úgy is elfolyik viszonylag gyorsan ha alul repedt a burok, de ha már elfolyt akkor nyugodtan el lehet indulni mentő nélkül is. Valószínűleg gyorsabban beér az ember saját autóval vagy taxival mert a mentők ilyen esetben nem a rohamkocsit fogják küldeni.
5/6 anonim válasza:
bocsánat, a mentőt azoknak írtam, akiknek nincs kocsijuk.
Azt nem lehet tudni, hogy víz nélkül nem árt-e, azért kell.
6/6 anonim válasza:
De furi 4 es köszi az infót egyébként erre majd rá is kérdezek a dokinál mert ezt a részét nem mondják, tehát mindig csak azt mondják (meg egyébként ezt is olvasni mindenhol a szüléssel kapcsolatban!!) hogy ha elfolyik a víz azonnal feküdj le és fel se kelj. Mindjárt meg is keresek pár írást ezügyben. De ezt a részt nem mondják hogy amíg folyik addig feküdj. És azért ez nem mindegy:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!