Mennyi a legkisebb, az anya számára még biztonságos körkülönbség a két gyerek között?
Mennyivel szülés után biztonságos újra teherbeesni?
Szeretnénk a lehető legkisebb korkülönbséget. Az elsőt várjuk, de beszélgettünk róla, és nem tudjuk, mennyi a min. kötelező várakozási idő.
Nektek mi a tapasztalatotok?
Nálunk 13 hónap a korkülönbség. Véletlen alakult így, dokival egyeztetve megtartottuk. Ő azt mondta kicsi ez a korkülönbség, de mivel semmi gond nem volt a szülésemmel és azután is mindent rendben talált, azért ne vetessük el.
Amúgy szerintem 2-3 év kell a szervezetnek.
Megerőltetőbb volt a második terhesség (de lehet csak azért mert ott volt egy picuri), de végül tényleg nem lett semmi gond, sem velem, sem a babával.
De azért nem ajánlom:)
Én imádom utólag, hogy így alakult, újracsinálnám a végeredményt látva, de nem igazán "álombabázás" ez így.
Ismertem egy anyukát aki a 6 hét letellte után egyből sikerült teherbe esni. Neki nincs 11 hónap a két gyerkőc között.
De amúgy ez sok mindentől függ, mert pl császár után már nem túl jó ötlet ilyen hamar teherbe esni.
Na meg hiába akarod hamar, ha nincs még peteérésed. Én pl csak 6 hónappal a szülés után kezdtem el menstruálni.
Azért majd ezt beszéljétek át újra ha már megvan a baba, mert így az ember hajlamos azt mondani hogy mielőbb jöjjön a következő aztán mikor ott van a gyerek akkor már látja hogy ez nem olyan jó ötlet kicsi ellátása mellett újabb terhesség stb.
Aztán persze vannak álom babák akik mellett fel se tűnik egy másik.
Én úgy tudom egyébként hogy akár sima akár császáros szülés 9 hó-1 év kell mire regenerálódik a szervezet, feltöltődnek a vitamin raktárak újra stb. Nem beszélve a szoptatásról ha épp aktívan szoptat vki mert még kicsi a baba az is lemeríti a szervezetet, úgy terhesnek lenni újra hát nem a legegyszerűbb meg sokszor a baba le is szokik a szopiról ha terhes újra anyuka.Persze van hogy nem meg tandem szoptatás is létezik de szerintem ezeket mindenképp jobb elkerülni még ha 18-19 hó van a gyerekek között az is irtó kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!