Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van valamilyen "jellegzetesség...

Van valamilyen "jellegzetessége" a terhesség alatti hányingernek? Vagy van valami amitől az elmúlik, "normál" hányinger pedig nem?

Figyelt kérdés

Ápr. 3.-án volt megvonásos vérzésem (tehát addig, lassan 2 éve fogamzásgátlót használtam), Ápr. 9-én voltunk együtt párommal és kiszakadt az óvszer. (utólag vettük észre, nem vettem be 72 órásat)

Tegnap kívánós voltam, ma émelyegtem, és most is nagyon erős hányingerem van. Tesztet gondolom 1.-e körül lenne érdemes csinálni.

Lehet ilyenkor már ez terhességi tünet? ha igen, valahogy meg tudnám különböztetni attól, ha csak simán rosszul lennék? (tudom, kicsit hülye kérdés) Azért kíváncsi lennék véleményetekre, tapasztalatokra.

És a kicsi (ha van) ugye nem lenne veszélyben amiatt, hogy épphogy abbahagytam a fogamzásgátlót? (még pont a szünet hete volt)

2013. ápr. 26. 18:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A hányingernek nincs nagy jelentősége, de a hányás nálam nem volt ugyanolyan. Nem az volt, hogy ott térdeltem a wc-nél hátha jön, hanem egyszer csak futottam hányni. Pedig pont ettem az ebédet, szóval nem voltam rosszul. A hányások ilyenek voltak. Ja és hányás után is más volt nekem, mert amíg betegségtől, ételtől hánytam, még utána sem éreztem magam valami jól, terhesség alatt hányás után tök jól lettem egyből. Émelyegtem sokat, de akkor nem volt kifejezetten hányingerem. De gondolom ez is egyénfüggő. Aktus után két héttel már ki kell mutatnia a tesztnek, de szerintem várd meg, hogy megjön-e.
2013. ápr. 26. 18:27
 2/5 anonim ***** válasza:
*jellegzetessége, nem jelentősége. :)
2013. ápr. 26. 18:28
 3/5 anonim ***** válasza:
nálam nem volt más a hányás, hányinger, mint máskor. ha már különbséget kell tenni, én az émelygést éreztem másnak,mint korábban és azt a fura fémes ízt a számban, mintha többtucat amalgám tömés szabadult volna el egyszerre...
2013. ápr. 26. 18:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha csak hányingered van, az még nem oka a tuti terhességnek. Lehet bármitől, lehet pszichés is, mert már azt hiszed, hogy terhes vagy :) Én 7 évig minden 3. mensim előtt szinte tudtam, hogy terhes vagyok, mert hányingerem volt, szédültem, fájt a mellem, magyarul mindent produkáltam, de mindig negatív volt a teszt.

Mégis amikor valóban a terhességtől hánytam, nem éreztem különösebbnek, mint mondjuk amikor piától vagy vírustól vagy mert nagyon beettem. De tény, hogy az ingert folyton éreztem, nem múlt semmitől és a víz is vert, gyenge voltam. Mindenki vigasztalt, hogy majd elmúlik, a 17. hétig okádtam, mint a lakodalmas kutya.

Szóval szerintem nem annyira lehet megkülönböztetni hányást és hányást.

A pici (ha van) nincs veszélyben a bogyó miatt, meglepődnél ha tudnád, hányan lettek terhesek fogamzásgátlóval! Az egyik ismerősöm még beszedett 2 levéllel, mert nem volt rosszul, nem feszült a melle, meg is jött neki...most 22 éves a fia. A barátnőm egy kihagyott tablettából lett és hónap végéig szedte anyukája a bogyót, mert nem gondolta,hogy számíthat.

2013. ápr. 26. 18:56
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, van rá némi esély, hogy beképzelem, bár most elég erős a rosszullét/hányinger. És más kézenfekvő ok hirtelen nem jut eszembe. (eleget ittam, normálisan ettem, nem vagyok stresszes, vírus sem hiszem, mert hőfok normális)

Viszont ha racionálisan belegondolok, meg nagyon pici az esélye, elvileg ovulációnak közelében nem voltam.

Hányingeren kívül amúgy most alhasi fájdalom van még, de az meg nálam többé/kevésbé normális. (pco, cista, endometr.) emiatt volt is már spontán vetélésem, de akkor nagyon pici émelygésen kívül semmi tünet nem volt. Ezért is tartanám ezt most korainak. (hacsak nem korábbi...de gyógyszer mellett, normál vérzés után ezt megint nem hinném)

Bocs a litániáért és köszi a válaszokat, már attól is jobb, hogy kiírom és nem magamban számolgatok.

2013. ápr. 26. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!