Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma voltam 12 hetes uth, és a...

Ananke kérdése:

Ma voltam 12 hetes uth, és a nyaki redő 3,1 mm, van félni valóm?

Figyelt kérdés
Szóval jövő hét kedden megyek a genetikaira.De nagyon elszomorodtam.Van most valaki ilyen helyzetben?Képet se kaptunk róla :(
2013. ápr. 26. 15:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt egy terhessègem ahol down-kòros volt a baba ès a tarkòredo 3,3 mm volt. Orrcsont is volt. A helyedben elmennèk amniora.Igaz èn 34 èves voltam amikor ez tortènt.
2013. ápr. 27. 14:46
 12/19 szter77 válasza:
Kedves Ananke! Sajnos hasonló cipőben járok, teljesen átérzem a helyzeted. A különbség annyi, hogy én 35 vagyok, első terhesség, első baba. Amúgy én integrált tesztre mentem egybekötve a 12 hetes ultrahanggal, a vérvételt el sem végezték, mert a 3,1 feletti nyaki redő a szűrés szempontjából pozitívnak számít, tehát az átlaghoz képest magas a kockázat. emiatt célszerű a kromoszómavizsgálat, vagy chorionbipszia vagy amniocentézis, én inkább előbbi mellett fogok dönteni, mert az korábban elvégezhető, nincs amiért húzni az időt. Azért próbálj(unk) megnyugodni, mert ilyen értékkel sokaknak lett negatív a kromoszómavizsgálat és szültek egészséges gyermeket. Megkérdezhetem, hogy neked hol volt a vizsgálat? Soktól olvastam, h az orvosuk elmérte a nyaki redőt. Sajnos nálam ennek a valószínűsége nem áll fenn, én a magzati diagnosztika központban voltam, megbízható kezekben.
2013. máj. 1. 00:48
 13/19 A kérdező kommentje:
Szia!A Fehérvári úti Gyógyirba voltam.Ők adtak beutalót a Bajcsi Zsilinszky kórházba,hogy ott csináljanak genetikai uh-t.Ott tegnap voltam.Az ő mérésük alapján 2.5mm. De jövő hét pénteken megyek méhlepény boholy vizsgálatra.Attól azért félek.Remélem veletek is minden rendben lesz!Majd jelentkezz ha már tudsz valamit.
2013. máj. 1. 16:32
 14/19 szter77 válasza:
Szia! Én ma délután megyek a Bajcsyba, mondhatni elég ideges vagyok. Sajnos abban kevésbé bízom, hgy nálam elmérték volna, ennek ellenére remélem, hogy ez nem jelent szükségszerűen valamilyen rendellenességet. Neked nagyon örülök, hogy egész jó értéket mértek a Bajcsyban, ez már mindenképp bíztató, remélem a többi eredményed is jó lesz. Majd megírom, hogy nálam mi volt a Bajcsyban.
2013. máj. 2. 10:29
 15/19 A kérdező kommentje:
Nagyon drukkolok neked!!Nekem a dokim,ma voltam nála,nagyot nézett amikor meglátta,hogy a Bajcsyba 2mm mértek.De azt mondta azért menjek el a boholy vizsgálatra.Várom mi volt veled!!
2013. máj. 2. 17:11
 16/19 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem először 3 mm volt azután Debrecenben 2,6 egy hétre rá és két nap múlva Bp-en 2,8-at. A kombinált tesztem jó lett, de végül megcsináltattam Bp-en az amniócentézist ami teljesen fájdalommentes volt. Csak az izgalom volt nagy, és persze nálam jobban senki nem fél a tűtől. :) Szóval az eredmény negatív lett és kisfiú lesz aki pár héten belül megszületik. Tudom ez egy nagyon nehéz időszak. A biopsziát nem mertem bevállalni, mert annak picit nagyobb a vetélési %-a. Viszont sokkal hamarabb van eredmény. Pár napon belül. Az amniónak meg 3 hét. De örülök, hogy megcsináltattam, mert azóta megnyugodtam és ez a babának is jót tesz. Nekem Dr. Hajdú Krisztina csinálta Bp-en a Honvéd kórházban. Én teljesen megbíztam benne, mert ő a legjobb az országban és nagyon kedves volt velem. Ja és hozzáteszem nekünk még cisztákat is találtak a kis fejében ami egy második down kór jel lehetett volna. De végülis semmi baj nincs a babócámmal. :)
2013. máj. 7. 11:20
 17/19 szter77 válasza:
Ha még a későbbiekben idetéved vki hasonló problémákkal akkor, hadd tudja, hogy ilyen értékkel bőven születnek egészséges gyermekek, ahogy Ferenczi főorvos is mondta nekünk a BAjcsyban. Hálát adok az égnek, igaza van! Nekünk ma jött meg az eredmény, ami negatív és kislányunk lesz. Határtalanul boldogok vagyunk! Azóta sokaktól hallottam, hogy hasonló nehézségük volt és most ott az egészséges 2-3-4 éves pici babájuk melletük. Kedves Kérdező minden rendben lesz!
2013. máj. 9. 14:19
 18/19 A kérdező kommentje:
Ma hívtak az amnióm eredménye miatt.Minden rendben van,és kisfiúnk lesz!!!Nagyon boldogok vagyunk!!!!Jó baba várást mindenkinek!!!
2013. máj. 31. 16:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Gratula:)))
2013. máj. 31. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!