Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A bal fenekemben az ülőcsont...

A bal fenekemben az ülőcsont járáskor nagyon fáj - ez lehet összefüggésben a terhességgel?

Figyelt kérdés
5 hónapos terhes vagyok, második napja érzem ezt a fájdalmat, kicsit sántikálok is miatta... ha a terhesség miatt, hogyhogy csak az egyik oldalon? Volt ilyen tapasztalatotok?

#terhesség #ülőcsont
2013. ápr. 25. 20:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Tudtommal (nem vagyok orvos) a terhesség alatti hormonváltozások miatt lazábbak lesznek az ízületek, ilyenkor könnyebben megrántóknak az inak vagy elmozdulhatnak icipicit a csontok a helyükről, akár egy megszokott mozdulattól is. Ha tényleg ilyen jellegű, mozgásszervi a problémád, lehet, hogy 1-2 hét múlva magától helyremegy. Ha neadjisten tűrhetetlennek érzed érdemes lenne felkeresned egy manuálterapeutát (olyan mint a gyógytornász és a csontkovács között félúton). Nekem sokszor kiugrik az egyik medencelapátom, ami ilyesmi tünetet okoz és azt mondták, ez gyakori terheseknél is, de náluk is helyre lehet nyomogatni finoman.
2013. ápr. 25. 20:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mind a két ülőgumóm fájt és egyértelműen a terhességtől. Azt gondoltam a szülés után majd elmúlik,de nem hogy nem múlt el, hanem a forgóm ( combcsont ) aztán térdeim és a talpi csontok is elkezdtek fájni. Valóban az elasztántermelés a felelős,felpuhulnak az ízületek, szétcsúsznak a csontok hogy könnyebben kibújjon majd a baba. A gond az hogy szülés után még 6 hónapig magas lehet ez az érték, és nem biztos hogy magától vissza is tud menni. Érdeklődtem már itt is hogy mi a teendő ilyenkor,mert a háziorvos széttárta a karját. Ha szülés után fennmarad a probléma, akkor tudsz csak tenni bármit. Csontkovácsot ajánlottak nekem, de az előző válaszoló manuálterapeutája jobban tetszik.
2013. ápr. 25. 20:49
 3/7 anonim ***** válasza:
*Márhogy az érték visszamegy, csak a csontok nem biztos hogy maguktól vissza tudnak menni a helyükre.
2013. ápr. 25. 20:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem terhesség előtt is fájt a jobb oldali.Néha én is sántítok de hát ez van.Terhesség alatt sokkal jobban fájt föleg az utolsó hónapokba.Nekem szülés után sem múlt el.El kéne mennem röntgenre mert valószínű,hogy valami porcproblémám van..:(
2013. ápr. 25. 21:11
 5/7 anonim ***** válasza:
4.vagyok.Nekem a combcsontomnál fáj ahol a medencére illeszkedik.Éles bele-bele nyilaló fájdalom...
2013. ápr. 25. 21:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is a terhesség alatt kezdtek el fájni az ülőgumóim, de nekem lehet az is közrejátszott, hogy irodai ülőmunkát végeztem:) De nekem kb. 1 hónapig tartott a kb az 5-6. hónapban, aztán elmúlt. Most 38hkm vagyok, most a lábam van feldagadva a vizesedés miatt, a hátsóm már nem fáj.
2013. ápr. 26. 09:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is fájt, az segített, hogy mikor oldalt feküdtem, párnát tettem a fent levő térdem alá. Először azt hittem, hogy a hormonok miatt van, meg hogy csúszik szét a medencém stb., de csak az alvási póz miatt volt. Egyik napról a másikra elmúlt. Ha nem elég magas a párna, megint elkezd fájni.
2013. ápr. 27. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!