A bal fenekemben az ülőcsont járáskor nagyon fáj - ez lehet összefüggésben a terhességgel?
Figyelt kérdés
5 hónapos terhes vagyok, második napja érzem ezt a fájdalmat, kicsit sántikálok is miatta... ha a terhesség miatt, hogyhogy csak az egyik oldalon? Volt ilyen tapasztalatotok?#terhesség #ülőcsont
2013. ápr. 25. 20:21
1/7 anonim válasza:
Tudtommal (nem vagyok orvos) a terhesség alatti hormonváltozások miatt lazábbak lesznek az ízületek, ilyenkor könnyebben megrántóknak az inak vagy elmozdulhatnak icipicit a csontok a helyükről, akár egy megszokott mozdulattól is. Ha tényleg ilyen jellegű, mozgásszervi a problémád, lehet, hogy 1-2 hét múlva magától helyremegy. Ha neadjisten tűrhetetlennek érzed érdemes lenne felkeresned egy manuálterapeutát (olyan mint a gyógytornász és a csontkovács között félúton). Nekem sokszor kiugrik az egyik medencelapátom, ami ilyesmi tünetet okoz és azt mondták, ez gyakori terheseknél is, de náluk is helyre lehet nyomogatni finoman.
2/7 anonim válasza:
Nekem mind a két ülőgumóm fájt és egyértelműen a terhességtől. Azt gondoltam a szülés után majd elmúlik,de nem hogy nem múlt el, hanem a forgóm ( combcsont ) aztán térdeim és a talpi csontok is elkezdtek fájni. Valóban az elasztántermelés a felelős,felpuhulnak az ízületek, szétcsúsznak a csontok hogy könnyebben kibújjon majd a baba. A gond az hogy szülés után még 6 hónapig magas lehet ez az érték, és nem biztos hogy magától vissza is tud menni. Érdeklődtem már itt is hogy mi a teendő ilyenkor,mert a háziorvos széttárta a karját. Ha szülés után fennmarad a probléma, akkor tudsz csak tenni bármit. Csontkovácsot ajánlottak nekem, de az előző válaszoló manuálterapeutája jobban tetszik.
3/7 anonim válasza:
*Márhogy az érték visszamegy, csak a csontok nem biztos hogy maguktól vissza tudnak menni a helyükre.
4/7 anonim válasza:
Szia!Nekem terhesség előtt is fájt a jobb oldali.Néha én is sántítok de hát ez van.Terhesség alatt sokkal jobban fájt föleg az utolsó hónapokba.Nekem szülés után sem múlt el.El kéne mennem röntgenre mert valószínű,hogy valami porcproblémám van..:(
5/7 anonim válasza:
4.vagyok.Nekem a combcsontomnál fáj ahol a medencére illeszkedik.Éles bele-bele nyilaló fájdalom...
6/7 anonim válasza:
Nekem is a terhesség alatt kezdtek el fájni az ülőgumóim, de nekem lehet az is közrejátszott, hogy irodai ülőmunkát végeztem:) De nekem kb. 1 hónapig tartott a kb az 5-6. hónapban, aztán elmúlt. Most 38hkm vagyok, most a lábam van feldagadva a vizesedés miatt, a hátsóm már nem fáj.
7/7 anonim válasza:
Nekem is fájt, az segített, hogy mikor oldalt feküdtem, párnát tettem a fent levő térdem alá. Először azt hittem, hogy a hormonok miatt van, meg hogy csúszik szét a medencém stb., de csak az alvási póz miatt volt. Egyik napról a másikra elmúlt. Ha nem elég magas a párna, megint elkezd fájni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!