Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hasznalt babyjatekokat mivel...

Hasznalt babyjatekokat mivel mossatok le vagy lefertötlenititek? Mivel?

Figyelt kérdés

Egyaltalan, hany ev különbseggel az elsö gyerek születese utan kell lefertötleniteni? Vagy 5 evvel utana eleg mindent csak lemosni?

(Csak azert, mert anyosom pl. semmit sem mosott le, nala minden 30 eve porosodo jatek all a pinceben es a nagyobb gyerekünknek az elejetöl csak ugy odaadta, max. lefujta.)

Vagy az elsö idöszakban hasznalt ragokakat kell lefertötleniteni? Kb 6 honapig? Csak a ragokalat lefertötleniteni?

Gyogyszertarban kaphato Neomangol tabletta, vagy rafujhato fertötlenitö spray, vagy eleg kifözni forro vizben (ami ezt birja es nem megy tönkre)?

#fertőtlenítés #babyjatekok
2013. ápr. 25. 14:19
 1/3 anonim ***** válasza:
Minden esetben fertőtlenítés szükséges. Elméletileg gyógyszertárban lehet venni Neomagnol tablettát. Vízben fel oldod és abban mosd el a játékokat. Én annak idején szopizás előtt még a mellemet is azzal törölgettem le. Védőnőtől kaptam és sosem volt bajuk a gyerekeknek tőle. Száj penészük sem volt soha.
2013. ápr. 25. 14:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Én amit lehetett, azt kifőztem, amit pedig nem lehetett, azt kimostam/töröltem. Nálunk sem volt szájpenész.
2013. ápr. 25. 16:38
 3/3 A kérdező kommentje:

Anyosom jatekatol sem lett egyik unokajanak sem szajpenesze, igy ök feleslegesnek tartjak, es a ferjem is, öt meg kell meg gyöznöm, az ö penzen...

A neomangol tabl 10 db-os, es 20 db kell egy liter vizhez, ebben aztatni kell es nem eleg a haszn utmutato szerint lemosni, igy eleg költseges. Emiatt kerdeztem, mas hogy csinalja?

Ha mas ötletet nem kapok, forro vizben kifözöm, vagy sterilizatorban amit lehet. A nagyobb jatekokat meg akkor csak lemosom neomangolos vizzel, de kevesebb tablettaval.

De azert varok meg valaszokat, ki hogy csinalj(t)a?

2013. ápr. 26. 15:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!