Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt már valaki hasonló...

Volt már valaki hasonló helyzetben? Hétfőre van időpontom orvoshoz, most vagyok kb 8 hetes, és így papír híján még nem tudom bejelenteni a főnökömnek, hogy jövő héttől táppénzre megyek.

Figyelt kérdés
Viszont hétvégén is dolgoznom kéne, hogy adhatnám így tudtára hogy miért is nem tudok és akarok hétvégén a kötelező túlórán részt venni?Ha csak szóban jelentem be biztosan a kirúgással kezdené, meg azzal hogy cserbenhagyom a legnagyobb munka közepén, ami amúgy is fárasztó, megy veszélyes anyagokkal kell dolgozni.

2013. ápr. 24. 15:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
10-es: én is jogász vagyok. :-) A munkáltató nem kérhet orvosi igazolást a terhességről. Ha valamiért utólag perre kerülne a sor akkor bíróság utólag vizsgálhatja, hogy valóban terhes volt-e az illető adott időpontban amikor bejelentette, bekérhet utólag papírt, kérdező nyilván fog kiskönyvet kapni amiben benne lesz az utolsó vérzés dátuma, amikortól is a terhességet számítják, tehát a terhessége ténye igazolva lesz.
2013. ápr. 25. 12:25
 12/17 anonim ***** válasza:

10-es és 11-es válaszoló én nem vagyok jogász. :P

A kérdezőnek nem ahhoz kell a papír, hogy bemutassa a munkáltatónak, hanem azért, hogy állományba vegyék...

Ugyanis csak akkor veszik a kismamákat állományba ha a terhesgondozásos ambuláns lapon szerepel, hogy veszélyeztetett terhes.

A táppénzt meg azért szeretné még a héten elintézni, hogy hétvégi túlórán már ne kelljen megjelennie.

2013. ápr. 25. 13:49
 13/17 anonim ***** válasza:

Ahhoz hogy felvegye táppénzre még nem kell a nőgyógyászati papír, simán felveheti akár holnap is, csak nem 9-es (veszélyeztetett terhes) kóddal, hanem akármi mással (rosszulléttel, akármivel), és amikor hétfőn majd viszi a nőgyógyásztól a szakorvosi javaslatot, akkor kódot vált. Első babámmal én is úgy mentem 8 hetesen a háziorvoshoz hogy nagyon rosszul vagyok, egész nap hányingerem van, ki is írt, és (mivel nem pár napig tartott ez az állapot) amikor mentem a nőgyógyászhoz utána akkor vittem tőle szakorvosi javaslatot a házidokinak, így ő folytatólagosan táppénzen tudott tartani.

Szóval azzal nem lesz gond, hogy már a hétvégén táppénzen legyen.

2013. ápr. 25. 14:27
 14/17 anonim ***** válasza:
11-es,ha úgy lenne, ahogy te gondolod, akkor nem veszített volna pert egy kismama pont amiattt, hogy nem a nőgyógyásztól vitt igazolást a terhességről. Még a munkáltató sem gondolta,hogy megnyeri a pert, mert meg akart egyezni,csak összegben nem sikerült megállapodni. Addig-addig, míg a bíróság határozatot nem hozott, amelyben a kismama kérelmét elutasították.....
2013. ápr. 25. 15:40
 15/17 A kérdező kommentje:
köszi az ötleteket, az lesz a vége hogy holnap odaállok a főnök elé és lesz ami lesz... sok mindenben igazat adok nektek, viszont még a háziorvos is olyan hogy csak hírből ismeri a jóhiszeműséget, szóval ő sem írna ki semmilyen indokkal, pláne nem papír nélkül, szóval holnap szerencsét próbálok!
2013. ápr. 25. 19:47
 16/17 A kérdező kommentje:
végül is sikerült, most vok 8+4 :) nem kellett magyarázkodni sem, megértették, és szó nélkül elfogadták...
2013. máj. 7. 18:39
 17/17 anonim ***** válasza:
Na, szuper! Gondtalan babavarast! ;-)
2013. máj. 7. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!