Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 10 mm-es petezsák hány hetes...

10 mm-es petezsák hány hetes terhességnek felel meg? és hány hetesnek felel meg a 10,6 mm-es CRL?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 20. 10:59
 1/9 anonim ***** válasza:

10mm petezsak: 5 hetes.

10mm crl: 6. het vege - 7. het eleje. (A hivatalos tablazat 6+6-nak irja, de ez atlag)

www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/a-magzat-meretei-osszefoglalo-tablazatok/9381/

2013. ápr. 20. 11:36
 2/9 A kérdező kommentje:

12-13 hetes uh-n BDP 24mm (13. het) az FL 10mm.

Ezeket és az elöző adatokat összehasonlítva,szerinted ez hanyadik hét???Ugyanis a doki 5hetesen 10mm petezsákot látott, aztán kereken egy hét múlva látták a 10,6 mm-es CRL.

12-13 hetesn az említett bDP-t és FL-t.

Én arra gondolok, hogy inkább a kisebb a terhességem 13 hétnél, viszont a babánk jól fejlődik.jól kalkulálok szerintetek?

2013. ápr. 20. 11:48
 3/9 anonim ***** válasza:
A linkelt oldalon ezek az adatok is szerepelnek a tablazatban, 13hetnek felel meg. Nem teljesen ertem a kerdest. Ugy erted, hogy a 12. heten voltal ultrahangon, ott merte a doki a 13 hetesnek megfelelo adatokat, de Te ugy gondolod, hogy bizony 12 hetes, mert tudod mikor volt a foganntatas? Hat lehet. Bar allitolag a 12. hetig genetikatol fuggettlenul (oroklott testmerettol fuggetlenul) azonosan fejlodnek. De olvastam mar itt ilyet, aki ezt cafolta, pl a 8. heten sokkal kisebb volt, a 12. heten pedig megfelelt a 12-nek. Bocs, ha nem ezt kerdezed, de nem volt teljesen tiszta.
2013. ápr. 20. 12:00
 4/9 anonim ***** válasza:

12-13 hetes uh-n mérték ezeket így írod, utána pedig azt hogy szerinted nem vagy 13 hetes, dehát azt írtad 12-13 hetes uh nem? :) Vagy a doki fix. 13 hetet mondott?

2 napja voltam uh-n 12 hét 2 nap és az én babámnak is 10 mm a femurja, a bpd je 22, a crl 58.7.És 12+2 nek írta a gép, a doki szerint is annyi, szerintem is annyi:)

Én is úgy tudom egyébként hogy ilyen kis terhességnél még a genetika kevésbé számít az majd később a 18.héttől lesz jellemzőbb.

2013. ápr. 20. 12:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Sztem egyebkent a terhessegi kor meghatarozasanal egyszeruen a crl-t veszik alapul, ezt tamasztja ala a linkelt tablazat is, a masik valaszolo adatainak is megfelel. Kerdezo, neked mennyi volt a crl?
2013. ápr. 20. 12:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen megfelelő a mérete. Miért gondolod fiatalabbnak a terhességed. Max pár nap eltérés lehet, de nincs jelentősége.
2013. ápr. 20. 12:49
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem mért most a doki CRL-t. :(
2013. ápr. 20. 13:25
 8/9 A kérdező kommentje:

Egyébként megnéztem én is a táblázatot a 10mm-es femur 12. hétnek felel meg. A 24mm-es BDP már 13. hétnek felel meg. Ezen az egy uh-n van egy hét eltérés a táblázaton.

Az 5. heti uh-n 10 mm-es petezsákot látott a doki, és mondta is h -"kb 3 hete eshetett teherbe".

Rá egy hétre 7 hetesnek vélt a doki 10,6 mm-es CRL-lel.Szóval 1-2 hét ugrál oda-vissza....

2013. ápr. 20. 13:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Hat, 1mm-t nem nehez elmerni sztem. En nem ragodnek ezen ennyit, rendben van a babad es szamolj az utolso mensitol! Par nap elteres tenyleg nem szamit! ;-)
2013. ápr. 20. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!