Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vajon mit éreznek a babák a...

Vajon mit éreznek a babák a pocaksimogatásból?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy csak bennem merül fel a kérdés, de nagyon érdekelne, hogy a pocaklakók általában mit érezhetnek, ha simogatjuk "őket", vagyis a pocinkat? Ti mit gondoltok? Vagy van esetleg erről valami tudományos cikk/kutatás?

Ugyanis én feltételezem, hogy valamit érezhetnek, mert a mi esetünkből kiindulva, a 22 hetes kislányunkkal lehet "játszani". Néhányat rúg, aztán rövid simogatás, majd újra rúg, rövid simogatás... és ezt hosszú perceken keresztül lehet vele "játszani". Nektek mi a tapasztalataitok?

22 hkm

2013. ápr. 18. 22:06
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Nekem is hasonló élményeim vannak. Nem tudom, mit, de valamit biztos éreznek belőle.
2013. ápr. 18. 22:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, kell, hogy érezzenek valamit. Annak ellenére, hogy nagyon védett helyen vannak, szépen, jól bebugyolálva a pocakba. :)
2013. ápr. 18. 22:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az is furcsa, hogy csak jóval későbbre írják a könyvek azt, hogy elkezd reagálni arra, ami történik. Nekem már 18 hetesen elkezdte rugdosni a könyvet, amit a hasamnak támasztottam. Most meg már néha azt gondolom, hogy tudja, ha produkáltatni akarom. Valahányszor intenzívebben mozog, hívom a férjem, hogy megnézhesse, megtapogathassa, de mire odaér, abbahagyja a mozgást. 30 hetes.
2013. ápr. 18. 22:52
 4/7 Lues ***** válasza:
100%
Én is 22 hetes vagyok és ugyanazt tapasztalom, mint a kérdező. Bár én azt figyeltem meg, hogy nappal, mikor dolgozom (tanítok), akkor alszik, szinte meg sem mozdul. Délután mikor hazaérek, akkor kezd el mocorogni, de elemében este szokott lenni, és simogatással tudom én is provokálni. Hosszú próbálkozások után tegnap este jutottunk el odáig, hogy apuka is érezte mocorogni a kis lurkót. :)
2013. ápr. 19. 06:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon érdekes tapasztalatom van, mert az én kislányom mintha meg is tudná különböztetni, hogy ki ér a pocakomhoz. :)

Apán és rajtam kívül bárki teszi a pocimra a kezét elhúzódik.

Apa nem zavarja, de ha én teszem oda a kezem kifejezetten oda jön és oda nyomja magát a kezemhez.

Lehet, hogy anyás lesz a kicsikém... :))

Úgyhogy szerintem jóval többet érzékelnek a babák a pocakunkba mint ahogy mi azt gondolnánk... :)

32 hkm

2013. ápr. 19. 07:18
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
nekem konkrétan hányingerem volt odaben.
2013. ápr. 19. 09:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik, hogy a gyakorlat nagyon is rácáfol a könyvekben írtakra. Nálunk is jön, kinyomja magát, és szinte biztosra veszem, hogy direkt csinálja, a simogatás tudatában, mert hagyja magát, aztán gondolom, elfárad, és elhúzódik finoman. Meg hihetetlen zene-párti. Ha zenét hallgatunk, és szünet van, már rögtön mozog.

Olyan jó olvasni, hogy másokkal is történnek ilyen jó élmények! :) Szívet melengető, hogy más pocaklakók is ilyen ügyesen kommunikálnak a külvilág felé, pedig tényleg nem írják sehol sem, hogy ilyen kis érzékenyek lennének a külvilágra. :)

2013. ápr. 19. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!