Tényleg így működik a terhességi táppénz?
Barátnőm 10 hetes terhes, hívott hogy táppénzen van. Tök megijedtem, de nem akartam telefonon kérdezősködni. Tegnap nála voltam, kérdeztem hogy mi baja mondta hogy semmi. A doki kérdezte hogy kiírja-e, ő meg mondta hogy igen.
Jókedvű volt, főzött, bevásárolni volt.
Tényleg így van, vagy lehet hogy nem akar beszélni róla hogy baj van?
+as vagyok
Kedves 2! Akinek nem inge ne vegye magára! Odaírtam, hogy AKINEK SEMMI BAJA SINCS!!!!! Akinek van, és veszélyeztetett, az indokoltan van táppénzen, de én azokra céloztam, akinek SEMMIFÉLE EGÉSZSÉGÜGYI indoka nincs, egyszerűen csak nincs kedve tovább dolgozni. Sajnos elég sokan vannak olyanok is! És megtehetik, mert az orvos kiírja! A munkáltató meg fizethet...
Én dolgoztam egészen a tgyás kezdetéig, ráadásul hipermarketben. Persze én is megértem, hogy akinek indokolt, az maradjon otthon, pihenjen. Egy ismerősöm is bevérzett 25. hetes környékén, na onnantól kezdve feküdnie volt szabad, még az orvoshoz is úgy vitték, hogy az autó hátsó ülésén feküdt.
De azt bírom, aki irodai ülő munkát végez, teljesen problémamentes a terhessége, de 7 hónapot otthon van. Végül is az ő dolguk, fizetik az adójukat is a táppénz alatt.
A főnökömet, aki utánam kb. 9 hónappal szült, a mentő vitte el a munkahelyünkről. Na, ez a másik véglet. Ő nagyon akart dolgozni, igazi karrierista, ez lett a vége.
Kedves kérdező igen,tàppénzre bàtmikor elmehet a kismama!
Kedves 3. a munka törvénykönyvével a kismama kitörölheti a seggét,ha a munkàltatónem rugalmas magasról szarja le mi illeti meg a kismamàt
Az én munkàltatóm pl. nem adott könnyìtett munkàt sőt! En soha nem akartam tàppénzelni mert kellett a pénz de sajnos bevéreztem ìgy kértem tőle pàr napot hogy tudjak pihenni,ne keljen pakolàszni csak kasszàzni(még akkor se engedte)Tehàt kénytelen voltam tàppénzre menni! 4 hét utàn visszaàltam dolgozni úgy bànt velem mint a kapcàval és első nap amikor visszamentem a -18C hűtőkamràba küldött befele!
Muszàj voltam elmenni tàppénzre ugy hogy NINCS SEMMI BAJOM!
Mert a munkàltatóm leszarta a munka törvénykönyvét és sajnos ezzel nagyonsok munkàltató ìgy van!Ìgy most tényleg itthon unatkozok!
Igen, így működik.Nekem három terhességem volt, és az elsőnél is rögtön táppénzre kellett! mennem, mert erős vegyszerekkel dolgoztam, és más hely nem volt ahova tehettek volna.Nem volt kérdés a táppénz.Bele voltam betegedve, hiányzott a társaság stb...Sajnos vetélés lett a vége, így a többi terhességnél automatikusan táppénz volt.
Én annyira irigyeltem mindig is azokat a kismamákat akik szülésig dolgozhattak.És nem értem azokat akik a semmire mennek táppénzre, én is ismerek ilyet, és be is vallotta hogy semmi baja, még csak rosszullét sem, nincs kedve dolgozni, ennyi.Hát így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!