Nagyobb gyermek után gyes apukának, most született után tgyás (gyed) anyukának? Lehetséges?
Figyelt kérdés
Kedves könyvelő, bérszámfejtő vagy csak tájékozott kismamák! Novemberre várjuk második gyermekünket, az első éppen akkor lesz 2 éves. Én a kicsire kérem a tgyás folyósítását a nagyobbik 2. születésnapja utáni naptól (pár nap eltérés biztosan lesz a két szülinap között), az lenne a kérdésem hogy apuka (8 órás állása mellett) igényelheti e a gyest a nagyobbik gyermek 2-től 3 éves koráig? Van ilyen kiskapu?2009. szept. 24. 12:14
1/3 anonim válasza:
Szia!
Ha te tgyást (gyed-et) kapsz, apuka nem kaphat gyes-t egy másik gyerkőcre való tekintettel.
2/3 anonim válasza:
úgy tudom a nagyszülő igényelheti
nekem igaz kb 1,5 éve ezt mondták a cégnél a bérügyön
azóta mondjuk sokminden változott
3/3 anonim válasza:
A nagyszülős gyes-sel az a baj, hogy a nagyszülőnek ÉS az anyukának is meg kell felelnie a jogosultság feltételeinek, vagyis ha anyukánál megszűnik a jogosultság (mert egy másik babával gyed-en van), akkor a nagyszülő sem jogosult a gyes-re. Ki van ez találva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!