Benneteket nem idegesít, hogy folyton-folyvást mindenki azt kérdezi, hogy hogyan fogják hívni a babát?
ja igen de engem sem ez zavar hogy megkérdezik mi lesz a neve :) mert ezt értem amit írsz hogy kiváncsiak meg szeretnék átélni ők is kicsit hogy ott egy emberke akinek még nincs neve juj de izgi. Ezzel nincs is gondom.
Meg az együtt gondolkodással sem.
De mikor lépten nyomon MINŐSÍTIK amit én választottam (vagy a férjem, mindegy) na az az idegesítő, meg mikor úgy érzik hogy ezt nekik joguk van mondani meg belekötni, meg beleszólni. Holott én se szóltam bele mikor ők választottak nevet pl.
A kérdező is inkább erre kérdezett rá szerintem hogy mennyire engedünk beleszólást, meg hogy csúfolódni kezdtek az általa kitalált névvel... na és ez tök bunkó dolog. Szerintem.
Engem egy időben idegesített, mert még nem volt meg a név. Most sincs meg, de most már nem idegeskedek rajta. Megmondom, hogy még nem tudjuk, remélem, mire megszületik, meglesz (30. hétben vagyunk). Erre általában normális a reakció.
Az nem zavar, hogy véleményt nyilvánítanak. Nekem is van véleményem a környezetemben élő gyerekek nevéről. Nem kötöm az orrukra, nem bélyegzem meg a gyereket, de attól még nem minden tetszik. Inkább mondják meg, és akkor tiszta sor. Legalább sejtem, mit fog gondolni az átlag anyuka a gyerekem nevéről (és így rólam), amikor óvodába kerül.
A csúfolódások alkotása csak eleinte zavart. Most már inkább örülök neki, ha valaki kreál valamit. Óvodában-iskolában találkozni fog vele a gyerek, nem akarok olyan nevet adni neki, aminek van valami nagyon kézenfekvő csúfolása, csak épp az anyjának nem jutott eszébe, amikor elnevezte. Szóval ez alapján is kizártunk néhány variációt.
Nekünk is ajánlgatnak mindenfélét, általában elmondom, hogy miért nem lesz az. Még senki nem tudott olyat mondani, ami ellen ne lett volna kifogás...
Nálunk még nincs gyerek, de már sokat beszélgettünk a szüleimmel a témáról. A párommal már réges régen kitaláltuk a gyerekeink nevét és ezt meg is osztottam a családdal. A lány névvel még nem is volt bajuk, mert dédimet is, így hívják, na de a fiú név mindenkiből egy reakciót váltott ki: "Péter, nem vagy még egy kilométer" vagy "Mondjad Peti!". Én már csak mosolygok rajta, de engem ez sem fog befolyásolni, úgyis csak addig csinálják, amíg meg nem születik a gyerek. Nyilván nem fogják csúfolni, ha szeretik.:)
A másik a barátnőm esete. Egy tök átlagos és szép nevet akart adni a születendő gyerekének, de a gyerek apjának nem tetszett, ezért megállapodtak egy ma divatos névben. Nekem egyáltalán nem tetszett a név, nem is hallottam még előtte, többször meg is kérdeztem, hogy biztos nem tetszik az apának a másik név?:D Ha jól emlékszem azt is mondtam, hogy nekem nem tetszik. Csúfolni nem csúfoltam, de így utólag már ezt is megbántam. Megszületett a gyerek és így már, hogy van egy édes kis arc a név mögött, sokkal másabb érzéseket vált ki belőlem is.:) Szerencsére a barátnőm nem sértődött meg, de az biztos, hogy nem fogok többet ilyet csinálni.:)
Köszi a válaszokat, úgy gondolom, hogy nagyjából egyetért minden kismama ebben a témában.
Természetesen, az engem sem bánt, ha pl. egy ismerős, egy szomszéd, egy kolléga, aki nem is tudta, hogy babát várok, őszinte érdeklődéssel kérdezget a babáról, többek között a nevéről is.
Ami idegesítő, ha ugyanaz a személy már szinte terrorizál, hogy miért nincs még meg a név, miközben folyamatosan tippeket ad...
Amikor pedig a szülők több utónévkönyv és internetes lista átolvasása után, elmondják a születendő gyerekük nevét, ahelyett, hogy velünk együtt örülnének, akarva-akaratlanul próbálják elvenni a kedvünket az adott névtől. Na, ez nagyon nem szép dolog.
De tanultam belőle, a következő babánál másképp lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!