Terhesség vagy daganat?
Én amikor terhes voltam (ami fel sem merült bennem, mert már 3 éve nem védekeztünk), azt hittem, hogy hólyaghurutom van. Vettem rá medveszőlőlevél teát, és nagy undorral iszogattam. Aztán később megtudtam, mire föl volt az a nagy undor... :).
Rendesen fájt a hasam alja, mintha fel lennék fázva.
Mondjuk nekem nagyon rendszertelen volt a menzeszem, és az ötvenvalahányadik napon is még negatív volt a teszt (bár így utólag mintha egy halvány csík rémlett volna rajta, de én tök negatívnak néztem). Aztán a 72. napon mikor újra teszteltem, akkor már tényleg pozitív volt (ami őszintén meglepett :) ).
Szóval szerintem ne aggódj emiatt, én ezt normálisnak vélném, bár ez csak az én tapasztalatom.
Szia.
Én is nagyon görcsöltem a pozi teszt után 2 nappal,folyamatosan jártam mi a wc-re mert azt hittem,hogy megjön/megjött,annyira görcsöltem.Ráadásul nekem a petefészkem is olyan szinten elkezdett fájni,hogy szinte nem bírtam lábra állni.Akkor nagyon megijedtem,mert azt hittem,hogy vetélés lesz vagy méhen kívüli terhességem van.Nem is húztam az időt,rá 2 napra elmentem a nőgyógyászomhoz,és elmondtam neki,hogy pozi lett a teszt de iszonyatosan fáj a petefészkem meg görcsölök.És megnyugtatott,hogy ez természetes folyamat az elején,amíg nincs vérzés addig nem kell aggódni.Hála Istennem nem is véreztem..igaz csinált akkor egy Uh-ot,de még nem látott a megvastagodott méhnyálkahártyán kívül mást,ezért vissza kellett mennem 2 hét múlva.Hála Istennek 2 hét alatt ezek a tüneteim is enyhültek,és amikor visszamentem már szívhangja is volt a picimnek. :)
Egyetlen egyszer egy csepp vérzésem sem volt egész terhesség alatt,és eddig minden rendben volt a kisfiammal,az Uh-ok alapján teljesen egészséges :) Pár héten belül meg is láthatom őt :)
Úgyhogy nyugi kedves kérdező,a terhesség elején normálisak a menzesz szerű görcsök,csak vérzés ne legyen.Ha vérzést tapasztalsz akkor viszont azonnal menj be a kórházba,mert az nem jelent jót!!
Gratulálok a babához,és bocsi,hogy hosszúra sikerült a válaszom!!
36+3 hkm
Ha pozitív teszted volt és görcsölsz, akkor nem kell semmire várni, azonnal ügyeletre kell menni! Ugyanis nem mindenkinél jelent gondot, de valakinél éppen ha nem segítenek be, akkor elmegy a baba.:(
Nekem is voltak kisebb görcseim és barna folyásom a terhességem elején, kaptam is gyógyszert és pár napot megfigyelés alatt voltam a kórházban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!