Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » CRL: 11 mm ez mennyi idős...

CRL: 11 mm ez mennyi idős terhességnek felel meg?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 12. 14:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Értem furi:) azért nem ez a jellemző kérdező, írd be a google-ba hogy magzati méretek crl kidob egy csomó táblázatot ott jól követhetőek ezek a méretek (is)
2013. ápr. 12. 14:39
 12/20 anonim ***** válasza:

Nagy 7 hetesen volt 13mm

Kicsi 8 hetesen volt 17mm

2013. ápr. 12. 14:40
 13/20 anonim ***** válasza:

A táblázatokat irányelvnek meg lehet nézni, de az csak egy átlag, épp abból jön ki, hogy a magzatok méretei eltérők,az egyik kicsi, a másik nagy...

Nekem 6 hét 5 naposan volt 11 mm. Nem láttam ebben semmi különöset, a doki sem mondta, hogy húha...és időre született a babám, normális méretekkel.

Úgyhogy számomra nincs olyan, hogy "jellemző", mert egy kis magzatra minden lehet jellemző, nem csak a nagykönyvi adatok. :)

Mit mondott a dokid amúgy? Nem mondta hány hetes lehetsz?

2013. ápr. 12. 14:44
 14/20 A kérdező kommentje:
Csak annyit mondott további adatokért egy hónap múlva mennyek vissza uh-ra! Nem tudom most már azért be ijedtem mert az én számolásom szerint holnap lépek a 9hétbe ahoz meg ez az érték nagyon kicsi szerintem! Remélem a védőnő segít.
2013. ápr. 12. 14:56
 15/20 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem kicsit, ne túráztasd már magad:D
2013. ápr. 12. 15:00
 16/20 A kérdező kommentje:
Ez az első és mindig nézem a naptárat meg számolok de akkor is a 9 jön ki de most néztem a papírra az van írva: Grav.s 7 ez az jelenti 7 hetes nem?
2013. ápr. 12. 15:06
 17/20 anonim ***** válasza:
az utsó menses napját kell csak nézned:) igen, azt jelenti, de az orvosod tudja az összes adatodat, ha ő azt mondta, kismama, minden ok, várom 4 hét múlva, akkor minden ok!
2013. ápr. 12. 15:07
 18/20 anonim ***** válasza:

Grav s. 7 az igen az 7 hetet jelent. Valószínűleg annyi is.

Ilyen pici terhességeknél azért sok hetet nem lehet/szoktak tévedni épp ezért is van hogy ilyenkor uh alapján könnyen megállapítható az embrió kora, mivel az egyes babák közötti egyéni genetikus különbségek ekkor még nem jellemzőek.

Főleg így hogy 1 cm et is eltérjen akár.

Uh vizsgálatot 0.1 mm érzékenységű vizsgáló fejjel szabad csak végezni erre rendelet van, tehát centiket nem tévedhet a doki max. ha nem jó a szeme...

Épp ezért fontos így korai terhességben megállapítani a valós korát a terhességnek (ami nem feltétlen stimmel a mensivel kiszámolthoz) hogy a 12. heti, meg 16. heti vizsgálatokat időben tudják elvégezni, mivel 1-2 hét eltérés más eredményt hozhat.

Tehát pl. a 12 hetes uh-t és tarkóredő mérést 11-13 hét között kell elvégezni előtte utána nem informatív. A 16 hetes afp vel ugyanez van (azt most hagyjuk hogy mennyire jó vagy hasznos e az a vizsgálat) ha 14 vagy 17 hetesen vennék le már nem az az eredmény jönne ki.

2013. ápr. 12. 15:13
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem 7+3 11,4mm volt.

Itt egy jo tablazat (az also), de fontos, ha valakinek ettol elter, az nem bajt jelent, hanem, hogy a ciklus kozepetol elobb vagy kesobb volt ovu. (A crl-t kell nezni a tablazatban)

www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/a-magzat-meretei-osszefoglalo-tablazatok/9381/

2013. ápr. 12. 15:15
 20/20 A kérdező kommentje:
Meg nézetem a táblázat szerint is 7 hetes!
2013. ápr. 12. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!