0.97 lett az AFP MOM értéke. A védőnő szerint alacsony. Szerintetek?
Mit mutat az AFP-vizsgálat?
Az AFP értékének meghatározásakor az anyai vérben lévő fehérjekoncentrátum mellett figyelembe vesszük a kismama pontos várandósági korát, testsúlyát és testmagasságát is. A 16. hétben járó kismama esetén így 0,7-2,5 MOM közötti AFP érték tekinthető normálisnak. A normális értéket úgy kapjuk meg, hogy összesítjük azokat az AFP értékeket, amelyek egy egészséges terhesség során mérhetőek.
Első babámmal 0,95 volt, másodikkal 0,89; nem alacsony, tökéletes. Egészségesek!
Ha esetleg rosszul írtad volna és 0,79 az érték akkor sem lenne túl alacsony!
nekem 0.45 MOM volt...na az az alacsony,nem ez. 0.5-től jó az érték, persze engem halálra rémisztettek az eredményem miatt. Sőt, sógornőmnek 0.3 MOM volt, mégis egészséges lett a kislánya, ráadásul ő is és én is voltunk magzatvízvételen ahol azt mondták nincs semmi baja. Szóval kedves kérdező ne aggódj :)
34 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!