Egyoldali Vesemedence tágulat 23 hetes babánál? Ha tovább nő az nagy baj?
19 hetesen 6mm volt, most 23 hetesen 9 mm...azt mondták ha 10 mm felett van akkor kóros...
Attól félek tovább fog neki növekedni, de még ha 10 mm fölé nő az nagyon rosszat jelent ? vagy még önmagába az sem baj ? csinálnak vele valamit ?
mi az a mértékű tágulat ami már beavatkozást igényel ?
másnak is növekedett ? meddig? és milyen mértékű volt ez ?
orvosból persze nem tudtam kihúzni semmit, csak annyit mondott hogy ezt senki nem tudja megmondani hogy ennek mi lesz a kimenetele...lehet kinövi, vagy más is...
nagy segítség volt mondhatom,....
4 hét múlva kontrollra megyek...
köszi annak aki ír!
Az én fiamnak 28 hetesen alakult ki, neki 4 mm volt! Már 16 hónapos és még mindig meg van, de nem nőtt, ugyanúgy 4mm! Kontrollra kell járnunk és néha néznek vizeletet. A doki szerint 2-3 korára eltűnik!
Nem is igazán a méret a gond, hanem,hogy pang-e benne vizelet, mert fertőzésre adhat okot!
Szerintem próbálj megnyugodni, ha megszülsz, úgy is megvizsgálják! De addig még fel is szívódhat!
kisfokú vizeletpangás látható a vesébe most, ezt a múltkori papíromra nem írták rá....
a másik ami miatt aggódok hogy nő neki, és már majdnem 10 mm ez a tágulat :S
köszönöm hogy írtál !!!!!!
Hát nálunk ez érdekesen alakult 30 hetes voltam mikor a doki közölte,hogy 11mm-es tágulat van a jobb vesébe amire nekem azt mondta,hogy az még nem koros érdekes...de 36 hetesen eltűnt jobb vese oké bal is szülés után bekerültünk a kórházba 2 hetes ott kiderült,hogy csak jobb veséje van....
Nálunk ez így alakult a mai napig nem értem,hogy történt ez,de egy veséje teljesen jól működik szerencsére.
Első vagyok!
Hát azért a dokid lehetett volna bőbeszédűbb!
De tényleg nyugi, addigra még fel is szívódhat!
Szerintem a legrosszabb, ami történhet,hogy születése után megműtik!
Ez egy rutinműtét, barátnőm fiát is műtötték vele, csak annyiból volt neki talán rosszabb,hogy ő már két éves volt. Egy újszülött,talán "jobban" viseli!
szerintem is, főleg hogy havi 9 ezer nála egy rendelés....
köszi a válaszaitokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!