Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7+2 hetes terhesen mindenfele...

7+2 hetes terhesen mindenfele fajdalom nelkul normalis a barnazas?

Figyelt kérdés

Ma vagyok 7+2 hetes. Ma, vagy a megelozo napokon nem volt semmifele fajdalmam, foleg nem gorcsoles. 28 naposak a ciklusaim. Az elobb foltam kinn pisilni, es a tisztasagi betetemen pecsetelo barnazas nyomait vettem eszre Mikor meg megtoroltem, halvany rozsasines lett a papir.

Ez normalis, ugye?

2013. ápr. 6. 22:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Na, ha ezzel kezded, akkor meg azt javasoltam volna, hogy menj be a legkozelebbi korhazba, ahol valiszinu van early pregnancy unit, ott mond, hogy vereztel es megneznek uh-val.

Nalam is igy volt.

Akkor voltam 6+5 hetes. Nem lattak semmit, de nekem is nagyon enyhe volt a barnazas, fajdalom nelkul. Es csak 5 nappal a barnazas utan tudtam meg, hogy van ez a hely, tehat nekem sem volt eselyem rohanni. Arrol nem is beszelve, hogy nekem is volt melo, raadasul utazassal.

Par nappal a scan utan megint volt par csepp barna folt, de szinten fajdalom nelkul. Mar nem aggodtam annyira.

Viszont, amikor kuderult a hematomam, masfel hettel kesobb, mar Mo-n voltam es gyanutlanul mentunk el csinaltatni egy scant, mert ha mar igy alakult, hogy volt ra lehetoseg, nem akartam a 12. hetig varni mig itt idopontot kapok. Akkor voltam 8+5 hetes. Enyhe fajdalmaim voltak amugy, de verzs nem, es a scan utan egybol agyba parancsoltak. Maganklinikan voltam es mondtak, hogy itt csak az ido segit. Javasoltak a magneziumot (1500 mg/nap) es c vitamint. Ezen kivul ket hettel kesobb rakerdeztem a rutascorbinra, amire mondtak, hogy szedhetem. Ket dokival is konzultaltam es mind mondta, hogy ez ido es pihenes. A rutascorbin amugy szinten c vitamin. 9 het utan kelhettem fel.

Egy reszrol jobban szeretem az angol rendszert, ami otthon van mar szo szerint panik allapot. Itt termeszetes allapotkent kezelik a terhesseget, otthon meg mar neha az az erzesem, hogy termeszetfeletti jelensegnek.

Tovabbra is azt mondom ne panikolj. Ha teheted nezz meg egy ilyen EPU-t, oda barmikor elmehetsz, mert walk-in alapon mukodik, hogy nyugodtabb legyel. Siman viheted a 2 evesedet is, itt ez is tok normalis. Amikor en voltam, is volt majdnem mindenkivel 1-2 aprosag. Meg jatekok, konyvek is voltak nekik kiteve.

Ha hematomaf van, eszre fogjak venni, es pihenest fognak javasolni. Amugy erezni is fogod. Ugyanis, ha tenyleg van, es mozogsz, akkor gorcsolni fogsz. Kulonben meg apro verzese az elejen szinte mindenkinek van. Es ezt tudjak az angolok is. De ha komoly(abb) a baj, arra odafigyelnek, es komolyan veszik.

2013. ápr. 7. 12:55
 12/15 A kérdező kommentje:

Most volt egy nagyon pici karamella szinu folyasom, de nagyon kis mennyisegben, de erzem, hogy ma nem kene ugralnom, nem fajdalmat erzek, hanem...nem tudom leirni. Nem nagyon idegeskedek rajta. Valahogy egyebkent en is probalom ugy felfogni, ahogy az angolok. Ha nem eli tul magatol a magzat, akkor bizony nem eleg eros az eletre.

En is ugy gondolom bizonyos tekintetben, hogy otthon kicsit tulzasba viszik, annyi parat raragasztanak a kismamakra. Egyebkent felhivtam a korhazat, es megnyugtattak, hogy szinte normalis, es hogy addig ne aggodjak, amig nem gorcsolok es nem no a mennyiseg es nem valt at vorosbe. Ne eroltessem meg magam, meg ennyit mondtak. Koszi, hogy irtal.

2013. ápr. 7. 13:36
 13/15 anonim ***** válasza:

"Ha nem eli tul magatol a magzat, akkor bizony nem eleg eros az eletre. "

Ne haragudj, kérdező, de ez a mondat kiverte a biztosítékot. Én értem, hogy nem parázol, bár nem értem, hogy ha van ez a lehetőség, amit a korábbi válaszoló leírt, miért nem élsz vele, de ez a te dolgod. Ahogy az is, hogy nem idegeskedsz rajta, szíved joga.

Ha a kisfiammal nem kell feküdnöm, plusz nem kapok gyógyszert, akkor elképzelhető, hogy nem éli túl a méhemben a vérzést (tudod, ennek megvan az a veszélye, hogy a távozó vér a babát is magával sodorja...), annak ellenére, hogy az eddigiek alapján életerős, eleven kisfiú... Egyszerűen nem értem a hozzáállásod, a tiéd volt az utolsó ilyen jellegű kérdés, amire válaszoltam. Ha a fejedbe vetted, hogy ez normális, hogy vérzel, és hogy szinte mindegy, hogy kapsz ellátást vagy nem, mert ha nem elég erős a baba, akkor úgy kell neki, akkor egészségedre. Végülis igazad van, majd lesz a babával, ami lesz. Az a fura, hogy vadidegeneket jobban érdekel látszólag, mint téged...

2013. ápr. 7. 13:44
 14/15 A kérdező kommentje:

Ki beszelt itt verzesrol? Egy borsonyi nagysagu barna folyas jott ki belolem tegnap este, azert nem kell tuldramatizalni...csak kivancsi voltam, massal is elofordult mar.

Felhivtam orvost es mondtak, hogy nincs ok aggodalomra. Ha gorcsolnek, es ma erosebb lenne, akkor elmennek orvoshoz.

2013. ápr. 7. 13:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Nyilvan, a te babad, azt csinalsz amit akarsz, a magam reszerol a 13-assal sokmindenben egyet ertek. En 6 hete verzek (alap a barna folyas, kozben 3x elontott a friss ver is), tobb orvost megkerdeztem, jobaratot is, azt mondtak, vannak olyan korulmenyek, amik vetelest okoznanak egeszseges magzat eseteben, kar lenne kiugralni magambol. Van aki, csak igy tud kihordani, terhesseget, kulonben sosem szuletne gyermeke. Ezt is lehet termeszetes szelekcionak nevezni, bar a baba egeszseges, csak az anya nem tudja megtartani. Ha van idod kiserletezgetni ezzel (nem vagy meg annyira a korban), akkor lelked rajta. Mellesleg a ver a huvely ph-jatol lesz barna, ha eleg ideigvan benn..
2013. ápr. 7. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!