Nem igazságot várok, csak segítséget, tanácsot! Megőrülök ettől a helyzettől, mit tegyek? Bővebben lent.
Mint, ahogy a kérdésemben is írtam, nem igazságtételt várok, csak tanácsot, hogy mit kezdjek ezzel az élethelyzettel.
Fiatalok vagyunk. Én is és a párom is. Én 22 éves, Ő 24.
Sajnos 2 hónapja elveszítettem a cég csődje miatt a munkámat, tehát gyakorlatilag ő a kereső ember itthon.
Nem terveztük a babát. Sőt! Védekeztünk is. Tablettát szedtem, amivel eddig soha, semmi problémám nem volt. Március 16.-ára vártam a menzeszem, ami elmaradt. Rá egy hétre teszteltem, pozitív lett. Persze azonnal orvoshoz fordultam, aki megerősítette a terhességem, elmondta, hogy a babára nézve nem jelent veszélyt a gyógyszerszedés és gratulál az erős szervezetemnek, bele esek az 1-2%-os gyógyszerhiba-arányba.. Az előbb leírt helyzet miatt sem, de egyébként sem terveztünk még gyereket. Nem is fordult meg még csak gondolatként sem bennünk. Viszont elképesztő hogy mire képes a test, és az ösztönök, mert mióta tudom, hogy terhes vagyok, kézzel-lábbal tiltakozom az abortusz ellen. Párom számára csak ez az egy út a járható, és ne akarjam belekényszeríteni egy olyan dologba, amit nem akar, nem tudnánk felnevelni azt a gyereket és különben is, ő fiatal még, nem akar egyelőre apuka lenni. Ok, megértem...mit tehetnék? Végülis az ő élete is..
Jövő héten a 2. "időkéréses" vizsgálatomra kell visszamennem az orvosomhoz, ahol már tényleg meg kell mondanom, hogy hogy döntöttem.
A kapcsolatom romokban, azóta külön alszunk, mert én "nem vagyok képes megérteni őt", ma éjszaka pedig még pár ruháját is összepakolta, mondván ő holnap elmegy és szombaton jön a többiért. 3 hete, mióta tudjuk a dolgot, kb. fél mondatot nem volt hajlandó velem erről beszélni, egyetlen egyszer sem kérdezte meg mit akarok, elvégre csak az én testemről van szó.. Kijelentette, abortusz és kész.
Az indok: nem tudjuk felnevelni, nem állunk úgy anyagilag.
Csak hogy tisztán lássátok a körülményeket, leírom az átlagosan havi szinten befolyó jövedelmünket. Ő 170.000 Ft-os nettó fizetésben dolgozik egy étteremben ( OK, rengeteg dolgozik, aláírom ) Albérletben élünk, ami havi cca. 70.000 Ft, tehát így, hogy nekem nincs állásom marad havi 160.000 a mindennapi megélhetésre (a 60.000 az én munkanélkülim) és egyáltalán nem gondolom, hogy bármiben is hiányt szenvedünk. GYED-re szintén jogosult lennék, már mindennek utánanéztem. A baba megszületése esetén a havi jövedelmünk mindennel együtt kb. 250.000 Ft lenne. (-70.000 albérlet) Ebből nem lehet felnevelni egy gyereket?? Én próbálom megérteni az ő álláspontját is, de egyszerűen nem tudom, a viselkedése pedig egyenesen felháborít. Tudom, hogy nem lenne luxus és "habzsi dőzsi" de feltétlenül ez az, amit meg kell adni egy babának? Így is biztosítva lenne mindene, maximum szerényebb körülmények között. Egyedül képtelenség lenne bevállalnom, úgy egyértelműen nem menne. Én sem akartam ezt, de napról napra érzem, ahogy változik a testem, ahogy próbál alkalmazkodni a kicsihez.. hallottam a szívét, láttam ultrahangon és most, csak "úgy" vetessem el? Megőrülök, fogalmam sincs mit kéne tennem... Adjatok tanácsot!!! Ennyi pénzből szerintetek sem lehetne bevállalni a kicsit? És tényleg én vagyok a felelőtlen és megérdemlem a mai rengeteg veszekedést és hibáztatást? Nem baj, ha szerintetek igen, ŐSZINTE véleményekre vagyok kíváncsi. Nagyon köszönöm!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de egyértelműen nem a te hibád. Elvégre TE védekeztél! A párod védekezett, ha már ennyire a gyerek ellen van? Elvégre mindenki tudja, hogy a gyógyszer sem 100%-os. Amikor én szedtem, akkor is minimum "időben kijött" a párom vagy még gumit is használtunk mellé. Ha ennyire a gyerek ellen van, akkor előre kell gondolkodni és megelőzni a nem kívántat!
A párod teljesen önző módon viselkedik szerintem. Tény, hogy te sem erőltetheted rá a babát, de ő sem erőltetheti rád az akaratát! Az lenne a minimum, hogy leültök együtt és átbeszélitek a dolgot! De mivel ő még erre sem hajlandó, nekem megfordulna a fejemben, hogy mennyire vagyok fontos neki. És mi az, hogy fogja magát és elköltözik, ha probléma merül fel? Hány éves is? 10?
Sajnos okosat nem tudok neked mondani, maximum a szülők, nagyszülők segítsége jöhet szóba, vagy anyaotthon...:( Esetleg valami ismerősöd nincs, akihez elmehetnél dolgozni a baba születéséig? Mondjuk ez is csak ideiglenes megoldás, mert ha megszületik is meg kell valahogy élnetek. Én nem igazán vagyok otthon a témában, de utánajárhatnál, hogy kaphatsz-e valamiféle támogatást. Plusz az albérletet is lecserélhetnéd egy kisebbre, ami nem kerül 70 ezerbe (bár gondolom ebben már a rezsi is benne van, ami viszont nem is sok). Úgy szeretnék neked segíteni, de sajnos többet nem tudok még tanácsolni sem.:(
Remélem jól alakul az életed és kedvező fordulatot vesznek a dolgok! Majd azért írd meg, hogy mi történt veletek!
Nekem az jön le a történetből, hogy a párod csak ürügynek használja az anyagiakat, valójában egyszerűen csak nem érett még az apaságra. Annyi pénzből, amennyit ti összesen kerestek/kaptok/kapnátok egy hónapban, vígan fel lehet nevelni egy kisbabát, és valószínűleg ezt ő is tudja ...
Nem tudom, hogy amúgy milyen a párkapcsolatotok, mióta vagytok együtt, mennyire terveztétek közösen és hosszútávon az életeteket (bár tudom az összeköltözés egyértelműen mutathatná, hogy komoly a kapcsolatotok, de láttam már ellenpéldát is, nem is egyet), milyen irányba haladnak a dolgaitok, de mindenképp rá kellene venned a párod arra, hogy leüljetek kettesben, és megbeszéljétek ezt az egészet, kérd meg, hogy mondja el Őszintén, hogy miért is nem akarja ezt a gyermeket.
Érdemben nem tudok sokat segíteni, mert fogalmam sincs mit tennék a helyedben, képtelen lennék elvenni egy életet, ugyanakkor egy gyereknek nagyon rossz apa nélkül felnőni. Fontos tényező persze az is, hogy milyen a viszony a szüleiddel, tudnak-e a dologról, hogyan állnak hozzá, és ha úgy alakul tudnak-e téged támogatni mind anyagilag mind lelkileg?
Magadat azért semmiképp se hibáztasd, hiszen védekeztél,csak sikerült beleesned abba a roppant kevés százalékba, akinél gyógyszer mellett is megfogan a baba..
Jo nincs, a parod iszonyat onzo, ha meg csak meg sem akar hallgatni. Barhogy is donts egy dolog biztos, ennek a kapcsolatnak lottek. Tehat ha megtartod szamolj azzal, hogy egyedul fogod felnevelni es gyanitom gyerektartast sem nagyon fogsz kapni tole. Itt most tenyleg azt kell merlegelned, hogy egyedul bevallalod e.
nagyon patt helyzet, sajnalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!