Ma vagyok 35 hét 3 napos kismama. Voltam UH-n és elkeserítettek. Bátorítanátok? Kinek milyen értékei voltak ebben az időben?
már az utolsó két Uh -n is kisebb volt a baba eleinte másfél héttel majd 16 nappal most pedig a mai íUH szerint 3 héttel kisebb jövőhéten is megyek UH ra vagyis mostmár hetente eddig 2 hetente kellett de már kezdek aggódni mivel ma 35.3 napos helyett a papíromra 32.4 napot írtak a baba uh adatai alapján egy minimálisat nőtt 2 hét alatt illetve 200 grammot hízott csak.az Uh alapján mért adatok BPD:83 mm
FL:65 mm
AC:279 mm
illetve a súlya 2079 gramm
nektek mennyi volt ilyen idősen a babátok ?
nem tudom ha egyáltalán nem fog növekedni 1 hét alatt akkor befektetnek vagy megszülesztenek -e ?járt már így valaki?
minden más a keringés a lepényérettség minden jó.
Ez semmit nem jelent, 12. hét után már egyéni ritmusban nőnek a babák, és mint a felnőttek közt is, vannak kisebbek és nagyobbak. Valószínűleg csak kicsi a baba. Te mekkora vagy, férjed mekkora, mekkora voltál mikor születtél? Egy gyerek méretei, születési súlya nagyban genetika.
Amiatt hogy a baba nem a korának megfelelő tankönyvi nagyságot "produkálja", nem fognak "megszüleszteni" sem befektetni. Ha gond lenne mondták volna.
a babák amúgy ebben az időszakban heti 100-250 grammot híznak, tehát a 2 hét alatt 200 grammal nincs gond.
Én 35 hét 5 napos vagyok, de sajnos nem tudok adatokat mondani mert egyrészt én 30 hetesen voltam és majd csak 37 hetesen megyek megint UH-ra, másrészt nekem amúgy is nagy babám van, ezt már a 27 hetes 4d-n mondták, dehát én is nagy baba voltam.
Nekem ezek az értékeim voltak, de kihangsúlyozom, hogy én a másik véglet voltam, akinek pont hogy nagyobb volt a babája az átlagnál:
BPD: 93 mm
AC: 341 mm
Femur: 72,6 mm
De nagy babám is lett, 3960 grammal és 54 cm-el született a fiam a 38. héten.
Egyébként azért jelenthet gondot a kisebb érték, mert jelentheti akár azt is, hogy a baba nem jut elegendő tápanyaghoz és azért nem tud fejlődni.
De egyébként lehet attól, mert genetikailag kisebb a baba, tehát vagy te vagy a párod kis súllyal születettet és a babátok is kis súllyal fog születni. Vagy mert mondjuk később fogant a baba, tehát fiatalabb, ezért kisebb.
Ahol én szültem, ott a hozzád hasonló értékekkel rendelkező anyukákat befektetik a kórházba és folyamatos megfigyelés alatt tartják és rendszeresen vizsgálatokat csinálnak. Ha minden rendben van, akkor általában sajnos ezek az anyukák a terhesség végéig bent maradnak a kórházba és ha nincs semmi gond, akkor ugyan kisebb méretekkel rendelkező babájuk születik, de teljesen egészségesen.
Erre nem nagyon szabad alapozni!!
Nekem a 36 hetes UH-on,2170 g-ra becsülték a lányomat.
Mondta is a szonográfus hogy elég kicsi a babám,és valószinű hogy a 3 kilót se fogja elérni ha megszületik.
Helyette 39+4 szültem.3300 g és 55 cm lett a lányom.
Úgyhogy nem kell megijedned!
Első válaszoló vagyok, és még azt akartam írni, hogy az UH amúgy nem pontos. Még ha ugyanaz a szonográfus csinálja ugyanazon a gépen, akkor sem biztos, hogy teljesen pontos amit mér. Nekem előző babánál valamelyik értéket 36 hetesen nagyobbra mérték mint 38 hetesen. :-) Pedig nem ment össze. :-) A súlyt pedig a különböző méretekből számítják (fejkörfogat, haskörfogat, combcsont hossza és még valami), ha csak picit is nem pontos mind a négy mérés, már teljesen más a kalkulált súly mint a valós.
Ha nem kapna elég tápanyagot a babád akkor az látszana a flowmetrián (gondolom nézték, mert azt írtad jó a keringés), és a méhlepény érettsége is rosszabb lenne. De mint írtam a heti 100 gramm gyarapodás az még normál értéknek számít.
köszönöm a biztatást nagyon aranyosak vagytok
nekünk ő a 3 babánk de az első kettővel nem voltak ilyen gondok
ők sem voltak oriásbébik a nagyobbik lányom 3250 a kisebbik 2900 gramm volt a nagyobbat tulhordtam 5 nappal a kisebbet 1 nappal hamarabb szültem
nem tudom nagyon aggódom remélem nem lesz semmi baj csak kicsi nem is baj majd kint megnő.csak aggódom.
még egyszer köszönöm
Nekem 36 hetes adataim vannak:
bpd:92mm
thq:96mm
De az én lányom is elég nagy volt,ijesztgettek is,hogy hatalmas lesz.
10 nappal túlhordtam(bár valószínű,hogy elszámoltak mert 2 dátumom is volt,és a kettő között szültem) 3950gramm és 54cm volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!