Aki jár/t terhesen szoliba attól kérdezem hogy tényleg ártalmatlan az EU csöves szoli? Hol olvashatnék utána? AZ szoli ellenzők most kíméljenek.
Figyelt kérdés
2013. ápr. 3. 10:51
1/8 anonim válasza:
én egy párszor voltam,de aztán inkább abba hagytam... mások szerint oké ha jár a kismama,csak "ne főzze meg a gyereket".. megoszlanak a vélemények
2/8 krisztivan válasza:
Nem ellenzem a solit ha nem vagy állapotos.Napozni is csak úgy ajánlják,hogy takard le a pocakodat mert a közvetlen napfény nem jó.Igaz,hogy bent állandó hőmérsékletet tart fenn a szervezeted,de ha nem muszáj akkor nem terhelem még plusz a szívemet ilyen nagy munkával.Bocsi,tudom nem ezt kérdezted:-( De ha megbízol a dokidban akkor kérdezd meg tőle,talán az a legjobb:-)
3/8 anonim válasza:
A szolit azért nem ajánlják, mert felmelegíti a tested, ami nem jó, mert vetéléshez vezet!
A bőt is másabb terhesen!
A szolitól kifoltosodhatsz!!!
Nekem a nőgyógyász azt mondta inkább kerüljem, ha nem akarok elvetélni.
4/8 A kérdező kommentje:
köszi lányok!
2013. ápr. 3. 11:19
5/8 anonim válasza:
sajnos én is nagy szolis vagyok, de most hogy tudom hogy terhes vagyok ink. nem kockáztatok, legyek fehér ,de egészséges legyen a baby :)
6/8 A kérdező kommentje:
Én meg régóta nem szolizok, de olyan jót tesz a közérzetemnek, szóval most ezért járok, 10-15 percre. Ennyi idő alatt nem forrósodok fel, (és a nap is süt ennyire nyáron..) Aztán EU csövesbe megyek és már nem a terhesség elején tartok. Már nem sokat megyek, csak 3x aztán végre itt a jó idő remélem, és az udvaron fel tudok majd töltődni. :) ÉN egy orvosi véleményt olvastam múltkor erről, ami szerint nem tilos az EU csövesbe menni, ezért mertem. Csak kíváncsi lettem volna tényleges veszélye van-e vagy csak inkább megelőzés miatt ellenzik sokan.
2013. ápr. 3. 12:34
7/8 anonim válasza:
Nekem nagyon szar borom van, feher es erzekeny. Mindig szep barna borre vagytam, probalkoztam is szolival, de az is olyan nehezen fog be. Nekem is megfordult most a fejemben, hogy ugy nezzek ki, mint aki el (sapadt vagyok), de hamar lebeszeltem magam, mert ikyenkor hajlamosak vagyunk majfoltra, es nekem tuti kijonne. Volt is mar korabban, akkor fogigatlot szedtem, ugyanis a hormonok+uv egyuttes hatasa okozza... Korabban a szam es az orrom kozt volt majfolt, egyenesen ugy neztem ki, mint aki bajszos... Szoval en ezert hagyom ki.
8/8 anonim válasza:
Szia,én 18 hetes kismama vagyok,mikor még nem tudtam hogy állapotos vagyok,nagyon gyakran jártam szoliba,aztán mikor megtudtam abba is hagytam azonnal,már 4 hónapja nem voltam,utálom hogy hófehér a bőröm.Hozzáteszem,most kis pihécske szőrök jelentek meg a köldököm alatt,na a szoli ezen is segit,mindenképp el kezdek ujra járni.Éppen tegnap olvastam nagyon nagyon sok oldalon hogy káros,vagy nem,sok orvos irta és anyukák is akik jártak,hogy mértékkel nem okoz semmi kárt,mert nem sugároz olyan mélyen a szoli,hogy a babára hasson,illetve 5-6 perc alatt képtelen a tested ugy felforrósodni hogy elvetélj.Nagyon sokan irták azt is hogy rendszeresen jártak terhesség alatt és senkinek semmi baja nem lett.A véleményem pedig az,hogy ami a kismamának jólesik,főleg a lelkének,attól a baba is jólérzi magát!Én is fogok járni,megbeszéltem a párommal is,hetente max 6percre,nem akarok nyáron ugy tünni,mint aki nem törődik magával.Nem vagyok plázacica,hogy ez legyen a legfőbb problémám,de a megjelenés egy leendő anyukánál is fontos,illetve ha voltak terhesség előtti szokásaid(nem drogra és alkoholra gondolok)azért nem kell mindentől megvonni magad :) Illetve nem szabad még a saját árnyékunktól is megijedni :) Módjával,egészségedre,élvezd a kismamalétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!