Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 ora allo munka. mikortol...

12 ora allo munka. mikortol vehet fel az orvos?

Figyelt kérdés
Muanyag froccsonto uzemben dolgozom 12 oraban.allo munka.az orvos felvehet mar a terhesseg elejen? Tegnap tesztelzem pozitivat holnap megyek orvoshoz.amugy is sokat szedolgok,most ejjeles voltam es sokszor fajdogalt munka kozben a hasam.nem szeretnem emiatt elveszteni a babat...
2013. ápr. 3. 07:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha veszélyes anyagokkal is dolgoztok, akkor egyáltalán nem dolgozhatsz, az orvos bármikor táppénzre vehet, akár 5 hetes terhesen is.

Egyébként terhesen éjszaka és 12 órát nem dolgozhatsz, jogszabály van róla.

2013. ápr. 3. 07:27
 2/13 A kérdező kommentje:
Ez jo hir.van mar 2 kisdiam de az elsonel kirugtak mielott dokihoz mehettem volna,a masodiknal pedig gyesen voltam.szoval gozom sincs errol.es terhessegi tappenz alatt kirughatnak?havi szerzodesesek vagyunk
2013. ápr. 3. 07:30
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem rúghatna ki, de mivel havonta újítjátok a szerződést, ezért ebben az esetben a következőt nem fogja megújítani veled. Ezt megteheti ha jól tudom.
2013. ápr. 3. 07:36
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha határozott idős a szerződésed, akkor sajnos nem kötelező neki meghosszabítani, ha terhes vagy. Akik határozatlan munkaszerződéssel dolgoznak, őket nem lehet kirúgni, de őket is csak akkor, ha írásban jelzik a munkáltató felé, hogy terhesek.

Nem tudom mikortól dolgozol, de ha szeretnél tgyást és gyedet, ahhoz sajnos fennálló munkaviszony szükséges. Ha következő hónapban kirúgnak és nem találsz munkát, vagy a szüléskor nem kapsz már munkanélküli segélyt, akkor sajnos csak gyesre leszel jogosult.

2013. ápr. 3. 07:46
 5/13 A kérdező kommentje:
Maga a gyes a legkevesebb.minimal berre vagyok bejelentve szoval a gyedem sem lenne sokkal tobb :( a tb miatt izgat a dolog...mert ha nem hosszabbitanak szerzodest akkor terhesseg kozben megszunik a tb-m.ha jol tudom
2013. ápr. 3. 07:57
 6/13 anonim ***** válasza:
19%

Igen megszűnik, de ha kapsz munkanélküli segélyt, akkor azzal fizetve van, vagy igényelheted az aktív korúak ellátását, azzal is fizetve van, vagy kérheted az önkormányzatot, hogy ők fizessék, ha rászorult vagy. Ha egyiket se kapod meg, akkor neked kell fizetni havonta 6600 Ft-ot. De ha úgy gondolod, hogy neked mindegy a gyed vagy gyes, akkor gondolom nem okoz gondot kifizetni.

Minimálbérrel a tgyásod 57 ezer lenne, a gyeded 50 ezer, adókedvezmény nélkül. Úgy gondolom, ez duplája a gyesnek.

Családi pótlék és gyessel kapsz majd 73 ezret durván.

Gyed és családi pótlék: 98 ezer lenne. Tényleg, tök mindegy.

Még egy anya, aki szül egy harmadik gyereket, csak ne kelljen dolgozni, az tök mindegy mennyi pénzt kap. Gondolom nem azért dolgozol gyárban 12 órát, mert a párod is olyan hű, de sokat keresne. Na mindegy, ti tudjátok.

Nekem azért nem lenne mindegy, hogy 1 hónapban 30 ezerrel többet kapnék, ha sikerülne gyedet kapjak és azon lennék, hogy azt kapjak.

2013. ápr. 3. 08:10
 7/13 anonim ***** válasza:
44%

Nem tudom az utolsó milyen jogon okoskodik de tényleg, vissza lehetne venni a stílusból, honnan tudod te hogy miért szül 3. gyereket.Ha nem akarna dolgozni, már most meglenne neki a három gyerek.Tudod én mennyi gyedet kaptam pár éve?10 ezerrel többet csak mint a gyesem volt.Nem mondom az is pénz, de akkor én is azt mondtam hogy akár szülhetnék még egy gyereket gyes alatt akár, mert nem sok különbség volt.De nem szültem.

Gondolom te valami kényelmes irodából osztod az észt, és nem 12 órát dolgozol egy gyárban terhesen.

Kérdező, menj el a háziorvoshoz, valószínű ki fog írni táppénzre.

2013. ápr. 3. 08:48
 8/13 anonim ***** válasza:
Csak azt ne felejtsd el, hogy ha megszűnik a munkaviszonyod, mert nem hosszabbitjak meg a szerződést, táppénz se fog járni.....
2013. ápr. 3. 08:53
 9/13 anonim ***** válasza:
51%

Én nem osztom az észt, csupán leírtam mi a különbség gyed és gyes között anyagilag. De akinek nem számít 30 ezer forint, az nem akar dolgozni, azért szül.

Amúgy meg te vegyél vissza, mert az én adómból kapod a gyesed, mert egyesek dolgoznak, hogy az olyanokat eltartsuk mint te meg a Kérdező. Az egész gyes rendszer meg kéne szüntetni, vagy az is csak a gyerek 2 éves koráig járjon és még meg is adóztatnám!

Amúgy meg lehet, hogy a Kérdező, csak fél éve dolgozik, aztán büdös lett a munka, mint neked.

Amúgy nem irodista vagyok, hanem egy hipermarket alkalmazottja és nem irodában. Szerencsére nem is minimálbérre vagyok bejelentve, nem is lehetnék, mivel szakmám és érettségim van és abban is dolgozok.

Így szerencsére most a gyedem is megvan 80 ezer, ami nem a legjobb, de nem is a legrosszabb. Most fog májusban lejárni, de megyek vissza dolgozni, mert a gyerekeimet szeretném cirkuszba, állatkertbe és vidámparkba is vinni, szeretném ha lenne gyerekkoruk és a tévé előtt ülve ez nem igazán valósulna meg, mert csak arra van pénz.

Úgyhogy vegyél vissza, míg az én pénzemből adójából kapod a hú, de nagy gyesedet.

2013. ápr. 3. 09:09
 10/13 anonim ***** válasza:
68%
Ja, és igen, ha nincs munkaviszony, nincs táppénz se, passzív táppénzt már megszüntették. A munkanélküli is csak 3 hónap, ha megvan hozzá a munkaidő.
2013. ápr. 3. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!