Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én Elevitet szedek, de elég...

Én Elevitet szedek, de elég sok rosszat hallok róla (szorulást meg hízást okoz és nem tartalmaz jódot). Lehet váltani másik terhesvitaminra? Ti mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
2009. szept. 20. 18:13
 1/10 anonim ***** válasza:
42%

Nem rosszból, de nagymamáink meg anyámék sem szedtek különböző terhesvitaminokat és mégis itt vagyunk épségben, egészségben ( többnyire).

Én ezt is csak gyógyszeripari húzásnak tartom.

A vitaminokhoz másképp is hozzá lehet jutni, szerintem.

2009. szept. 20. 18:17
 2/10 A kérdező kommentje:
Igazad van és ha szeretném a zöldségeket,gyümölcsöket akkor én se szednék semmilyen vitamint. De én max 1 banánt eszek egy nap. ( Egyedül a banánt szeretem. :(
2009. szept. 20. 18:23
 3/10 anonim ***** válasza:

Én Elevitet szedtem már a babó tervezésekor 2-3 hónapig. Vagy attól, vagy nem attól nem tudom, de úgy éreztem hízok. Aztán kiderült, hogy jön a babó, átváltottam Gravidára a jód miatt is. De a Gravidától párszor hánytam (szintén nem tudom, hogy vagy attól, vagy nem, de amikor hányingerem volt és kijött minden, az közevetlenül a bogyó beszedése után volt mindig. De szerencsére csak 4-5-ször fordult elő) Akkor megint elevit, majd mostmár mikor elmúlt a hányingeres korszak, megint Gravida. Azóta azt szedem és nincs hányingerem sem.

Szóval én nem nagyon hiszek abban, hogy ezek a vitaminok hízlalnak, legalábbis nem közvetve, inkább étvágyat csinál, de azt meg kordában lehet tartani.

Én azért is szedem, mert teljesen mindegy minek hívjuk, terhes vitamin vagy nem, de a betegségek ellen is jó, ha felturbózzuk magunkat. Egyébként a doki szerint nem a vitaminok miatt jók ezek, hanem a nyomelemek miatt.

2009. szept. 20. 19:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Én a Hipp natal-t iszom.Az első terhességem alatt is azt ittam nekem bevált.
2009. szept. 20. 19:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem most Femibiont írt az orvos. Vagyis vény nélkül kapható... Az első 12 hétben és az azt követő időszakban más félét kell szedni. Logikus is egy kicsit, hiszen a 12. hétig dől el nagyon sokminden, utána elég egy alacsonyabb, más összetételű vitamin is.
2009. szept. 20. 21:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Én végig eleviteztem, nem híztam. De lehet, hogy a babám azért lett nagy. Szorulásom csak a vastól lett később, pedig hajlamom van rá.

Lehet váltani, de azokról is találsz rémeket, ha keresel. Nekem bevált.

2009. szept. 20. 21:37
 7/10 anonim ***** válasza:
En elevitet szedtem mindvegig a terhesseg 8ik hetetol egeszen a vegeig, napi egyet. en is hallottam jot is meg rosszat is. nekem hanyingert nem okozott. a babam nem lett nagy, kislanyom 48.5cm-el es 3.05kg-al normalis uton (nem csaszarral) szuletett. Igaz en meghiztam es rajtam maradt 12 kilo de nem tudni h az eleitnek vagy a genmetikanak koszonheto hisz csaladunkban a lanyok meghiztak habar anyumon nem maradt egy kilo sem. a terhesseg elso szakaszabn nem hiztam annyit inkabb kb a 6ik honaptol. ha nem szedsz vitamint legalbb a folsavat szedd. meg annyit h parom terhessegem alatt ketszer volt fertozo beteg alt-ban erzekeny vagyok ilyesmire es el szoktam kapni a bacikat de nem kaptam el.
2009. szept. 21. 04:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is Elevitet szedek,mellette egész nyáron szinte csak gyümölcsön éltem.Összesen 3,5 kg-ot híztam,a babuci korának megfelelő nagyságú.Most már nem szedem minden nap,de heti 3-4-et beveszek,mert kevesebb gyümölcs van már.28 hetes km.
2009. szept. 21. 07:50
 9/10 A kérdező kommentje:
Akkor maradok az Elevitnél. Árban is tűrhető és nekem végülis úgy néz ki jó lesz. Köszönöm a válaszokat.
2009. szept. 21. 13:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a Gravida jobb lenne. Az Elevittől nekem szorulásom is volt, valahogy nem volt jó, a Gravidától semmi bajom nincs, hamarosan szülök, és gyerekkel együtt híztam eddig 9 kilót, a kicsi sem óriás bébi. JA, és fontos, hogy a Gravidában van JÓD, ami nagyon-nagyon fontos a picinek!!

Minden jót!

2009. szept. 21. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!