Én Elevitet szedek, de elég sok rosszat hallok róla (szorulást meg hízást okoz és nem tartalmaz jódot). Lehet váltani másik terhesvitaminra? Ti mit ajánlotok?
Nem rosszból, de nagymamáink meg anyámék sem szedtek különböző terhesvitaminokat és mégis itt vagyunk épségben, egészségben ( többnyire).
Én ezt is csak gyógyszeripari húzásnak tartom.
A vitaminokhoz másképp is hozzá lehet jutni, szerintem.
Én Elevitet szedtem már a babó tervezésekor 2-3 hónapig. Vagy attól, vagy nem attól nem tudom, de úgy éreztem hízok. Aztán kiderült, hogy jön a babó, átváltottam Gravidára a jód miatt is. De a Gravidától párszor hánytam (szintén nem tudom, hogy vagy attól, vagy nem, de amikor hányingerem volt és kijött minden, az közevetlenül a bogyó beszedése után volt mindig. De szerencsére csak 4-5-ször fordult elő) Akkor megint elevit, majd mostmár mikor elmúlt a hányingeres korszak, megint Gravida. Azóta azt szedem és nincs hányingerem sem.
Szóval én nem nagyon hiszek abban, hogy ezek a vitaminok hízlalnak, legalábbis nem közvetve, inkább étvágyat csinál, de azt meg kordában lehet tartani.
Én azért is szedem, mert teljesen mindegy minek hívjuk, terhes vitamin vagy nem, de a betegségek ellen is jó, ha felturbózzuk magunkat. Egyébként a doki szerint nem a vitaminok miatt jók ezek, hanem a nyomelemek miatt.
Én végig eleviteztem, nem híztam. De lehet, hogy a babám azért lett nagy. Szorulásom csak a vastól lett később, pedig hajlamom van rá.
Lehet váltani, de azokról is találsz rémeket, ha keresel. Nekem bevált.
Szerintem a Gravida jobb lenne. Az Elevittől nekem szorulásom is volt, valahogy nem volt jó, a Gravidától semmi bajom nincs, hamarosan szülök, és gyerekkel együtt híztam eddig 9 kilót, a kicsi sem óriás bébi. JA, és fontos, hogy a Gravidában van JÓD, ami nagyon-nagyon fontos a picinek!!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!