Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lesz majd idő aludni és...

Hogy lesz majd idő aludni és pihenni a kórházban?

Figyelt kérdés
Megtörténik a kicsi születése, aztán egy csomó másik kismamáé is akikkel egy szobában leszünk, meg a kicsijeikkel, és jönnek majd a vizsgálatok, meg a szopizás, fürdetés, öltöztetés, a mi tisztálkodásunk, evés, stb...hát hogy is megy ez az egész a kórházban, hiszen a dajkák nem csinálnak mindent, nem? Nekünk kell majd ellátni a kisbabát és magunkat is, közben mikor és hogyan lehet pihenni ha mindenkinek más ritmusban zajlik minden? Elsőbabás km.
2009. szept. 20. 14:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Én szülés után másnap majdnem elájultam a wc-n a fáradtságtól. Megkértem a csecsemősnővért, hogy ugyan vigye már el a kislányomat az őrzőbe egy órára, hadd aludjak, mert el fogom ejteni. Elvitte. Az a 2 óra volt, amig aludtam a 3 nap alatt, mikor kicsim mellettem volt, csak szunyókáltam tíz percekre.
2009. szept. 20. 14:43
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
én sem aludtam valami sokat a kórházban. ha jó csecsemősök vannak, akkor érdemes tőlük tanulni mit hogyan kell a baba körül ellátni. nekem ők segítettek pelenkázni, fürdetni, szoptatni, köldököt ellátni stb. mire hazajöttünk hulla fáradt voltam, de volt már egy kis rutinom. igazán majd otthon tudsz pihenni amikor a kicsi is alszik. ezért mi kértük is a rokonokat, hogy egy pár hétig ne jöjjenek látogatni. jó volt így, most is így csinálnám.
2009. szept. 20. 14:50
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
hat keszulj fel testileg ,lelkileg.legtobb anyuka nem tud pihenni a korhazban.en az 5 nap alatt kb.8 orat aludtam,de voltak olyanok akiket felkellett razni ugy horkoltak.de ne parazz,lessz eleg erod ellatni a kicsit,hogy honnan nem tudom en is csodalkoztam magamon,hogy meg honann van energiam.konnyu szulest!
2009. szept. 20. 14:56
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

ahol én szültem, nem kellett sem pelenkázni,sem fürdetni, sem öltöztetni a babát, csak szoptatni, mondjuk ebben nem segítettek.

éjszakára elvitték természetesen, ekkor lehetett (volna) aludni. napközben amikor akartad, bevitted a babát az osztályra, de ha kint maradt egész nap, az sem volt baj.

de mégis sokkal többet tudtam pihenni, mint itthon, mert itthon aztán semmit!!!!!!!!

2009. szept. 20. 15:05
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Érdeklődj a kórházban, hogy mi a szokás. Amiokor én szültem első éjszaka mindenki babájára a csecsemős nővérek vigyáztak, a császárosokéra második éjszaka is, utána meg választani lehetett, hogy magad mellett tartod vagy nem. Napközben velünk voltak (kivéve császárosok első nap, akkor nekik csak szoptatásra hozták). Fürdetés a nővéreké, minden más az anyuka dolga, de nagyon sokat segítettek a nővérek, hogy mit hogyan kell csinálni.
2009. szept. 20. 15:11
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
készül fel sehogy, mi 5-en voltunk egy szobába éjszaka szinte óránként hozták a babákat enni ahogy ébredtek,hajnali ötkor már minket is keltettek így hullafáradt volt mindenki,ehhez még hozzájött hogy volt aki horkolt és 35 fok meleg volt a szobába
2009. szept. 20. 15:19
 7/14 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Hát készülj fel, pihenni nem sok időd lesz! Az első éjszaka általában nem veled van a baba. Nálunk a kórházban éjszakánkét csak szopizni hozzák be őket 3 óránként, ha kéred. De amúgy jól látod, mivel nem egyedül vagy egy szobában, így kénytelen vagy alkalmazkodni és bizony van, hogy nem tudsz aludni éjszakánként sem. A legtöbb helyen amúgy elviszik a babát napközben is pár órára, ha kéred, de mivel megint csak ott vannak a szobatársak, pihenni így sem nagyon fogsz tudni. Talán majd otthon... De kitartást, csak pár nap az egész, otthon már teljesen más lesz minden! :)

2009. szept. 20. 15:23
 8/14 anonim ***** válasza:
81%
Hát a kórházban én se sokat tudtam aludni. Én két nap után könyörögtem, hogy hazamehessek... Pedig jó kórház volt, nem volt semmi gond, csak egyszerűen akkor voltam életemben először kórházban, sehogy sem tudtam megszokni az ottani rendet, ettől feszült voltam (plusz ugye az új feladatok, amiket a baba ad), így aludni sem tudtam. Otthon, a megszokott környezetemben már sokkal jobb volt.
2009. szept. 20. 15:26
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
ÉN is most megyek majd de nem félek,mert már tudom,hogy egy héten át semmit sem fogok tudni aludni:)Mert ugye nemcsak 4-5 nap amíg bent vagy,hanem plusz a szülés is:DSzuper jó lesz,szerintem én el fogok halálozni:DSzerintem a szőlőcukor lesz a legfőbb táplálékom és a hidegvíz a legjobb barátnőm:D
2009. szept. 20. 16:48
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ahol én szültem (császároztak), ott lehetett választani, hogy baba-mama szobába szeretnél-e kerülni vagy csak sima kórterembe. Többek tanácsára nem a baba-mama szobát választottam, így tudtam pihenni, mert csak szoptatásra hozták a piciket, éjjel meg abszolut be se hozták.

Mindkét variációban van jó is, meg rosz is.

Utóbb kiderült az én fiam ordította át mindig az éjszakákat, jobb lett volna ha akkor kihozzák és megnyugtathattam volna!

2009. szept. 20. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!