2 napja bevan csipodve a derekam. Nem birok mozogni. Borzasztoan faj. Mit tudnek csinalni vele? 22+2 hkm
Figyelt kérdés
2013. márc. 30. 21:17
1/4 anonim válasza:
Nekem volt ülőideg becsípődésem terhesség alatt. A háziorvos írt fel rá egy lidocainos krémet, amit a patikában kevertek ki. Nagyon jó volt, pár nap alatt helyre tett.
2/4 anonim válasza:
Feküdj le a földre, közel az ágyhoz. Lábad legyen térdben és csípőben is derékszögben behajlítva (mint amikor széken ülsz, az a helyzet), és a lábszárad feküdjön az ágyon teljes hosszában. Nem túl kényelmes, de hatásos, a csigolyák ebben a helyzetben kicsit eltávolodnak egymástól, és kiszabadul a becsípődött ideg.
Nekem sokszor volt, mindig bevált.
Ha a földön fekvés nem megy, akkor az ágyon feküdj ugyanebben a helyzetben, csak a lábszárad alá tegyél jókupac összehajtott törölközőt, ágynemű vagy akár egy széket.
Jobblást kívánok!
3/4 anonim válasza:
Nekem 34 hetesen volt, utolsó hetem volt a melóban, úgy vittek haza,nem bírtam mozogni sem. Masszírozta egy ismerős masszőr, akiben megbízom, és pihentem. Kenőcsöt picit kenhettem csak rá, sport krémet vagy már nem is emlékeszem mit használtunk nagyon kicsi mennyiségben. Egy hét alatt szinte teljesen elmúlt. Első két nap bőgve tettem meg minden lépést, a szülész dokim meg neurológust, MR-t, meg császárt emlegetett, ha nem javul, kell címszóval, de szerencsére elmúlt. Jobbulást neked!
4/4 anonim válasza:
A 2. válaszoló tippje a jó, lehetőleg kemény felületre feküdj, a lumbágónak ez az elsődleges gyógymódja. Amennyit csak bírsz, maradj ebben a helyzetben, és amennyire tudod, lazítsd el az izmaidat. A fájdalom miatti kényszertartás csak fokozza az izomgörcsöt és elhúzza a szenvedést. Reumatológust, vagy ortopédiát keress fel, ha már tudsz majd mozogni, ők tudnak olyan krémet, fájdalomcsillapítót ajánlani, amit szedhetsz, ha újra kijönne. ( sajnos várható) Ha elmúlik majd, figyelj rá, hogy ha hajolnod, vagy guggolnod kell, akkor egyenes háttal, a térdedet hajlítva tedd, így kisebb a veszélye az újabb becsípődésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!