Az amniocentézis adhat téves negatív eredményt?
Köszönöm szépen a válaszokat! Nálunk biztos, hogy beteg a baba, csak ha nem kromoszómabetegség, akkor nem tudom, mi lehet, és még napok, mire megyünk a genetikushoz.
Kedves 3-ik válaszoló, sajnálom, hogy nem teljesen egészséges a gyermeked! Ha nem tépek fel vele sebeket, esetleg leírnád, hogy derült ki?
1 vagyok. Nekünk cvs-ünk volt de nekem is elmondták hogy abból CSAK a kromoszómarendellenességek (down, edwards, patau, nemi kromoszóma eltérés stb.) szűrhető ki, de igen ahogy utánam is írták, más egyéb nem derül ki.
Nekem a kisfiam uh eltérései eltűntek a terhesség végére egyébként és látszólag teljesen egészségesen jött világra és évekig nem igazán volt gond, aztán kiderült hogy autista. Nem nagyon súlyos fok, de azért észrevehető.
Nem azt mondom hogy ez feltétlen kapcsolatban volt/van az uh-n talált eltérésekkel ami miatt a cvst elvégezték nála, de nincs kizárva:(
Nálunk a 12.heti uh-n még minden oké volt és még 18 hetesen is. 20 hetesen voltunk máshol (másik városba költöztünk) ahol soknak találták a magzatvizet, a gyomrát is nagynak találták, ugyanakkor a vesemedencék és az agykamrák pedig nagyobbak voltak mint kellett volna. Még 2 hét múlva visszamérték, akkor is ugyanezt találták. Továbbküldtek genetikára, ott is így mérték kb.
Ezután jött a cvs ami negatív lett. Innentől hetente-2 hetente jártunk uh-ra mindig ugyanígy ezt mérték nagyobb vesemedence, több magzatvíz, kamratágulat.
Aztán 32 hetesen mikor mentem csodák csodája minden határértéken belül volt, a sok magzatvíz is "eltűnt" valahogy.
Onnantól még 2 uh-nk volt teljesen normális méretekkel.
Azóta se tudom igazából hova tenni.
Egyébként a gyomor nagysága miatt meg a sok víz miatt nekünk is down szindrómát vetettek fel ( a jó tarkóredő ellenére is) mivel az járhat duodenum atresia-val (vagyis hogy el van záródva a vékonybél)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!