Hogy nem lehet eszrevenni egy terhesseget?
SOk nönek NEM marad el a menzesze, a hasa ugyan nö, de nem feltünöen, és a magzatmozgások sem mindin túl erösek.
Konkrétan volt ismerösöm - monst munkatárs, akkor nem -, akinek végig (9 hónapig) megvolt a menzesze, alig hizott, és csak akkor derült ki, hogy terhes, amikor elkezdödött a szülés.
Akkoriban kórhában dolgozott ápolónként, és nemcsk ö nem vette észre, de sem a kollégák, sem az orvosok még csak nem is gyanakodtak.
Szóval van ilyen, nem minden terhesség egyforma.
Sok nő van így, én úgy gondolom egy része pszichésen nem akarja felfogni a terhességet. Van, hogy kövér és nagyon rendszertelen a mensese, nem foglalkozik vele és a környezete sem látja rajta.
Én most 14 hetes várandós vagyok. Véletlenül fedezte fel az Uh-s orvos 8 hetesen, teljesen mást keresett, máshol. A mensesem rendszeres volt, tüneteim nem voltak, most sincsenek, mensesen már nincs. Mi akartuk, terveztük a babát, de mivel időre megjött a menses, eszembe sem jutott tesztet csinálni.
Azt én se hiszem h UH-n ne lássanak egy kb. 3 kilós babát.korábban tettem fel kérdést : http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
pár válasz érkezett.
A magzatmozgást meg nem hiszem h nem lehet észrevenni..
Menstruáció kimaradása nem feltétlen jele a terhességnek, hiszen a PCO-val küszködő nők TALÁN menstruálnak 1-2-szer egy évben, nem jellemző, hogy minden hónapban ezen nők rohannának a patikába terhességi tesztért, hogy biztos terhesek, hiszen ez természetes úton (orvosi/gyógyszeres ráhatás nélkül) szinte kizárt.
Molettebb nő esetében a hasra felszedett pár plusz kiló nem olyan feltűnő (ha már esetleg eleve nem akkora a hasa, hogy szinte fel sem tűnik a változás).
A pszichés ráhatás pedig nagyon fontos ezekben az esetekben. A nő is kizárja a terhesség lehetőségét (és nem feltétlen azért, mert nem akar gyereket, hanem pl. elkönyvelte magát meddőnek), a baba pedig az anyától érkező tagadás, nemleges "válasz" hatására keveset mozog. A kevés, gyenge magzatmozgást még egy több terhességet kihordó nő is összetévesztheti a bélmozgással, ugyanúgy, mint bélmozgásokat össze tudja sok nő téveszteni magzatmozgással, és megijednek, hogy terhesek.
Én is láttam erről szóló műsorokat, és azért, mert amerikai, még nem kérdőjelezem meg az igazságtartalmukat, hisz nem csak ott, de a világ minden pontján előfordult már nemegyszer.
Tehát, ez egy eléggé összetett probléma, és szerintem éppen azért kapja fel mindenki a fejét, mert azért nem sűrűn hallani, azaz ezek az esetek az ún. kivételek, amik erősítik a szabályt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!