Még új vagyok a témában, ezért szeretnék segítséget kérni! Ha szülés előtt táppénzen vagyok, akkor tényleg az alapján számítják a gyedet?
Figyelt kérdés
Azt mondták nekem, hogy nem jó, ha az utolsó 6 hónapban táppénzre megyek. Szóval mehetek táppénzre, vagy ne tegyem, mert rosszabbul járok?2009. szept. 18. 20:16
1/8 anonim válasza:
Szerintem nem, a fizetés után számolják. Remélem jól tudom, vagyis jól emlékszem.
2/8 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy az előző évi átlagfizetés alapján számolják. Én szinte végig táppénzen voltam, de júniusban szültem, ezért 2008ra csak 2 hónap jutott. Egész jó a gYEDem, majdnem annyi, mint a fizum.
3/8 anonim válasza:
Nyugodtan menj táppénzre ha indokolt. Egyik ellátás sohanem képezi egy másiknak az alapját. A tgyás illetve gyes alapja mindig a jogosultság évét megelőző év átlag keresete, de ebbe a táppénz összege nem számít bele.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2009. szept. 18. 20:28
5/8 anonim válasza:
Én is táppénzen voltam előtte és abból számolták a gyedemet. Így a barátnőm akinek kevesebb volt a fizetése, mint az enyém több gyedet kapott, mert előtte nem volt táppénzen, csak a szülési szabadságot töltötte le.
6/8 anonim válasza:
Pont ez miatt kérdeztem meg most a munkaügyisünket, és törvény szerint NEM a táppénzből számolják, hanem a munkabéredből. (munkabéred átlagából).
Ha az egészséged nem engedi ne kockáztass, maradj otthon táppénzen. Ha bírsz még dolgozni, tedd azt, hiszen nem mindegy hogy tp-t kapsz vagy fizetést.
7/8 anonim válasza:
A táppénz nem alapja a gyednek,csak a munkabérként megjelölt jövedelmet veszik figyelembe.
8/8 anonim válasza:
Nekem megszünt a munkavisszonyom 16 hetes terhessen vagyis kirugtak.Én elmentem táppénzre 45nap passzivra.Most jelenleg munkanélkülin vagyok mig nem jön a baba.Én ugy tudom,hogy a ledolgozott munkaidöd után kapod.Vagy ha bele gondolsz sokan szülnek ugy,hogy soha nemvolt munkahelyük és mégis kapják a gyest v gyedet.Szóval ez elvileg nem számit ha dolgozol v nem ami jár az jár.33km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!