Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Programozott császár esetén...

Programozott császár esetén is leveszik a streptokokkus szűrést?

Figyelt kérdés
Ha véletlen pozitív akkor is kell antibiotikum,tehát nem hüvelyi szülésnél is meg tud fertőződni a baba,ha az anya fertőzött?
2013. márc. 25. 08:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, leveszik. Legalábbis nekem levette a dokim a 36. heten :) a 39-40. heten volt a progis császárom. :)

3 honapos kislány anyukája

2013. márc. 25. 08:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Minden esetben leveszik. Ha pozitív akkor a szülés módjától függetlenül kell kapni antibiotikumot. Nekem 24 hetesen levették majd 32 hetesen újra megnézi a doki, de ettől függetlenül császár előtt is kapok majd vénásan antibiotikumot. Meg tud fertőződni a baba, de így mivel készülnek rá, nem lesz semmi baj. (sok helyen olvastam, hogy egyáltalán nem nézik a terhesség alatt, mindenesetre ez az eljárás amit írtam arra a kórházra és orvosra vonatkozik ahova járok)
2013. márc. 25. 12:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem pozitív volt mindkét terhesség végére.Mindkét alkalommal kaptam az antibiotikumot szülés közben.Első hüvelyi szülés volt lányom negatív lett így őt nem kellett tovább kezelni. Második császár lett fiam pozitív lett,így még 4 napig kapott a kórházban antibiotikumot,és teljesen rendben van :)Azt mondják császárnál nagyobb az esély,hogy a baba poz legyen,de ne aggódj,akkor lenne baj ha nem néznék és nem kezelnék,de szerencsére már minden kórházban tesztelik,nem úgy mint régen.
2013. márc. 25. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!