Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az orvos magnézium szedését...

Az orvos magnézium szedését javasolta. Melyikből és mennyit szedjek?

Figyelt kérdés
Félidőben vagyok,nem görcsölök,de esténként előfordul néha hogy bekeményedek és szeretném megakadályozni a méhszáj mielőbbi kinyílását.Szerintetek a béres mgb6-ból ebédnél 1 szemet elég lenne bevennem?
2013. márc. 22. 20:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Magnerotot javaslom, ez tartalmazza a legtöbb magnéziumot.
2013. márc. 22. 20:23
 2/9 anonim ***** válasza:

A Magnerot-tól sokkal jobb a magnézium citrát (magnesii citrici).

Ez is 500mg-os, de receptre csak 139ft a 10db-os csomag, ettől olcsóbbat én nem tudok.

2013. márc. 22. 21:24
 3/9 anonim ***** válasza:

Még annyi, hogy 1 szem magne b6 olyan, mintha semmit nem szednél.

Én a középidőtől napi 2 szemet szedtem a magnesii citrici-ből, de kb. a 30. hét után már napi 6 szemet, mert sokat keményedtem, de ez segített.

2013. márc. 22. 21:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Én egy szemet szedtem naponta a béres-féléből a 24. hétig, azóta kettőt. Nekem sincsenek nagy görcsök, esténként azért szokott fájni az alhasam, de szerintem erre elég az is. Ill. lehet, hogy most már inkább három kéne nekem. Próbáld ki, ha elmúlik tőle, akkor szerintem felesleges nagyobb dózist szedni - bár elvileg ártani nem árt.
2013. márc. 23. 08:28
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,egyenlőre megvettem a b6-ot és abból kezdésnek napi 1-et szedek majd.3félét is megnéztünk a b6-ból a gyógyszerésszel,de a béres is ugyanúgy 20mg-os,a jutavit mellett döntöttem.b6-ból azt mondta h nincs szükség nagy dózisra,szóval egyenlőre 1 később 2 szemet gondoltam szedni mint az utolsó válaszoló.Illetve gondolkodom a magneroton is,a mg pótlás miatt,azt mondta hogy azt még nagyon szeretik a kismamák,rákérdezek majd a védőnőnél is.
2013. márc. 23. 10:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Egy felnőtt embernek 375mg a magnézium igénye. Terhesség alatt ez több. Szóval 375-öt minimum beszedhetsz. Ha sok a szervezetednek, akkor azt hasmenéssel fogja jelezni és akkor lejjebb veszed az adagot.

20mg-nak értelme sincs...

2013. márc. 23. 14:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én dokim Magnosolv granulátumot szedet velem, vízben kell feloldani, és 365 g Mg van benne, nagyjából fedezi is a napi magnéziumigényt.
2013. márc. 23. 18:48
 8/9 anonim ***** válasza:

A védőnők a Magnerotot szorgalmazták, az nekem gyenge volt, és szerintem drága is. Átálltam Béres MG+B6-ra, az (jelzem nálam) jobb hatásúnak bizonyult, a 30 db-os ára 800-1100 Ft. Mivel napi 2-3 szemenként gyorsan elkopott, legutóbb Magnesii citrici-t vettem 310 Ft-ért recept nélkül 10 db-ost. Ennél kérdeztem, a gyógyszerészt, szokták-e venni terhesek, erre azt mondta hogy nem jellemző, és nehogy túl adagoljam. Nos, ebben 500 mg -citrát van, úgy gondoltam elnegyedelem, és megnézem a hatást. A védőnő azt mondta, nem baj hogy ezt vettem, asszem eléggé körbejártam a dolgot.

+ egy kis info:

[link]

2013. márc. 25. 08:31
 9/9 anonim ***** válasza:
...és hogy mennyit szedni belőlük? Reggel ezzel indítok, este ezzel zárok. +ha szükség van rá nap közben beveszek 1-et. Mostanában este kihagytam, lábikra györcsre keltem. Élmény volt.
2013. márc. 25. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!