Lehet boldog a gyerekem, ha én hamar visszamegyek dolgozni és az édesapjával lesz itthon?
Miért lenne baj??? Az apja is szülő, ő is el tudja látni a gyereket. Más országokban meg nem 3 év a szülési szabadság..
Nem idegennel lesz, 8 órás munka nem hónapokra mész külföldre, ne aggódj emiatt!
Ha a férjed gyede több, mint a tied, akkor a fizetésének is jóval többnek kellene lennie a tiednél, hiszen akkor nem érné meg. Szóval akkor a következő mondat nem állja meg a helyét, vagyis a te fizetésed nem lehet több az övénél. Hiszen ha neki több lenne a gyede, akkor a fizetése is több lenne.
Én nem ítéllek el, de a mondandód első része sántít. Mindegy is, szóval nem ítéllek el, mert vannak ilyen anyák, akik egyből mennek melózni, de nekem többet ér, hogy lássam a gyerekemet fejlődni, és igaz, hogy nem fog visszamaradni, de sokkal másabb, ha az apával tölti az első 3 évét, vagy az anyával.
Mondjuk én ilyen szempontból maradi vagyok, és én azon az elven vagyok, hogy az első 3 évben az anya személye a legfontosabb, mégis a te döntésed, és szerintem nem fognak megvetni, aki meg igen, ne foglalkozz vele...
//Nyugodtan lepontozhat aki akar, én a másik oldalt erősítem :) //
38hkm
Mi nagyon szerettük volna, ha a párom is itthon maradhatott volna egy kicsit a gyerek(ek)kel, de sajnos nekünk nem volt rá lehetőségünk. Nálunk pont fordítva volt: én a max. gyed-et kaptam és az ő fizetése 3x annyi volt, de persze csak minimálbérre volt bejelentve...
Igazából az összes észérv amellett szól, hogy apuka maradjon otthon, csak a hülye társadalmi nyomás és az elvárások szerint nem jó megoldás.
Szerintem a gyermek boldogsága nem ezen múlik. Ha fontos, szeretve van, foglalkoznak vele, boldog lesz. Hogy ezt nagyrészt az anyjától vagy apjától kapja, az szerintem szinte mindegy.
Nekem az nem lenne mindegy, hogy mi az én szerepem. Nálunk is felvetődött ez a variáció, szerintem férjem szeretne is otthon maradni vele. Annyiban nekünk könnyebb, hogy egy helyen dolgozunk, eléggé jól variálható a munka, és ami nálam kieső jövedelem lesz, az valószínűleg az ő nevére kerül át (ezek olyan kiegészítő pénzek, amikre nem jár a TGYÁS). Nekem valahogy a saját magamról mint feleségről alkotott képbe nem fér bele az, hogy egy az egyben férjem vezesse a háztartást (most is besegít, ezért nagyon hálás is vagyok, de alapvetően mégis a saját feladatomnak érzem) és ő legyen otthon a gyerekkel. Szükség törvényt bont, lehet, hogy a ti helyzetetekben mi is így döntenénk, de nekem ez lenne benne a legnehezebb.
Azt tudod hogy a gyed maximálva van vagyis nem lehet több a minimálbér kétszeresének 70%-ától!!! tehát maximum bruttó 137200 ft lehet.
De egyébként lehet boldog a kicsi az apjával is.
Van egy ismerősöm Párizsban él most ment vissza dolgozni 6 hónapos a kicsi és dadával lesz...
Szia!
Nálunk is hasonlóan alakul majd a dolog. Amikor terhes lettem, felvetettem a férjemnek, hogy mi lenne ha ő is itthon maradna egy évet a babával. Nagyon örült a lehetőségnek, én pedig maximálisan megbízom benne, hiszen szuper apa. Mivel a kislányunk tápszeres volt szinte végig, a férjem mindenben ki tudta venni a részét a gondozásból, nevelésből. Ráadásul a férjem tanár. A megalázóan kevés fizetés mellé, 8 éve, amióta végzett az egyetemen, nem kap státuszt, minden évben csak a szerződését hosszabbítják egy évvel. Most megunta, és a GYED alatt átképzi magát.
Mondjuk nálam ez a munka dolog egy kicsit kényszeres, mert láttam a saját családomban példát arra, hogy mi történik akkor, ha az egyik fél huzamosabb ideig kiesik a munkából. Nem szeretnék úgy járni.
Nem vagy szörnyű anya.
Nem tudom minek kellett lepontozni, de hát ha valakinek nem tetszik valami, mindig ez van. Én nem pontoztam le senkit, mert nem ítéllek el, de nyílván ez egy vélemény kinyilvánító oldal, és egy percig nem mondtam, hogy nem lehet boldog a gyereked, ha az apjával van otthon...
14-es voltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!