Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A fiam hamarosan oviba megy....

A fiam hamarosan oviba megy. Három évig volt itthon. Ha visszamegyek dolgozni először kiadják a 3 éve összegyűlt szabimat? Az kb. mennyi lehet 8 éves munkaviszony (benne ez a három év is) esetén?

Figyelt kérdés
Csak mert valaki írta itt ezen az oldalon, hogy 14 nap szabit számoltak neki???? Szerintem ennél sokkal többnek kellene lennie, vagy nem?
2010. febr. 11. 12:58
 1/8 A kérdező kommentje:
közben megnéztem a Munka Törvénykönyvét. Lehetséges, hogy csak az első évre kapok szabit, és nem a három évre?
2010. febr. 11. 13:09
 2/8 anonim ***** válasza:
59%
három évre kapsz szabit. nem a cégnél eltöltött idő számít, hanem az életkorod és a gyermekeid száma. ebből ki lehet számolni, mindjárt keresek linket.
2010. febr. 11. 13:11
 3/8 anonim ***** válasza:
A gyerek másfél éves koráig számolják. Ha a születési évében kivettél mindent, akkor arra már nem jár. Csak a következőre a gyerek másfél éves koráig. Remélem érthetően írtam.
2010. febr. 11. 13:12
 4/8 anonim ***** válasza:

[link]

itt van. első évnél az előzőről áthozottra annyit írsz, amennyi volt, utána göngyölítve számolod.

2010. febr. 11. 13:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Honnan derül ki az, hogy három éves koráig jár a szabi, és az honnan, hogy másfél éves koráig? Nem értem. Az Mt. azt írja, hogy a gyermeknevelés idejének első évére. És ha két gyereket szültem egymás után 1 év különbséggel, és az első gyerek három éves kora után mennék vissza dolgozni? Nekem ez magas :-(
2010. febr. 11. 14:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Bocsi, de én sem értem, pedig ebben a cipőben járok. :((((
2010. febr. 11. 14:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Akkor íme:

A szülésig maradhatott benn szabadságod (pl. decemberben szültél de abban az évben nem voltál szabin, mert mondjuk táppénzen voltál). Ezt neked kell tudnod, hogy ragadt-e benn ilyen szabadságod, vagy kivetted, ami a szülésig járt.

Aztán jár a TGÁYS idejére és utána 1 év gyed-re (tehát elvileg kb. másfél évig). Ha megint volt közben olyan gyerek, aki után tgyást és gyed-et kaptál, akkor arra megint jár a tgyás idejére és a gyed első évére. Ennyi. Utána nem jár több.

Kérdések: az életkorod alapján mennyi szabi jár neked évente? Maradt-e benn a szülés előttről szabadságod? A két gyerek hogy jött egymás után, mennyi idős volt az első, mikor jött a második?

Ha az első elmúlt másfél éves, mikor a második született, akkor elvileg 1,5 + 1,5 évnyi szabadság jár neked nagyjából. Persze közben átléphettél életkor-sávot, amikortól több szabadság jár már egy évre, úgyhogy csak nagyjából mondom, hogy kb. 3 év szabadság jár neked.

2010. febr. 11. 15:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyon köszönöm. Így már értem. Örülök, hogy a második gyerek után is számolhatok szabit :-)
2010. febr. 11. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!