Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak engem idegesítenek a...

Csak engem idegesítenek a minden lében kanál kötekedő védőnők akik állandóan ijeszgedik a kismamákat? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Aláírom vannak tapasztalt védő nők saját gyerekkel, de engem az akaszt ki mikor egy huszon éves fiatal csajszi azt hiszi hogy a gyerek nevelést lehet könyvből tanulni. S olyan okosságokat mondd egy két három családos anyának hogy csak na. Mikor én terhes voltam sikerül felfáznom, és a védő nő konkrétan azt mondta hogy ez fel fog szállni és vetélést okozhat. Mondanom se kell mennyire megijedtem egy missed után voltam, fiatal tapasztalatlan. Alig híztam 12 kilót a terhesség alatt és a vércukor szintem is a határértéken volt, erre jött azzal hogy ne egyek csak rizsát mert a többitől lehet hogy kora szülött vagy cukros lesz a baba. Persze anyukám meg nagymamám azt mondták egyek amit akarok, így is tettem. Tökéletesen egézséges fiam született. Utána jött egy másik védő nő azzal hogy egy éves koráig csak anyatejet vagy tápszert kaphat. Na igen három hónapos koráig szopott utána elválasztotta magát. Kapta a tápszert, de mellette a krumplit répát borsót is. Fél évesen egy falat szalonnát is adtunk neki. Kutya baja se lett. Sűrűn büfizte vissza a kaját, azt mondta biztos refluxos meg hogy nem zár jól a gyomorszája. Ez se volt igaz. Volt három pötty a fiamon és ránk küldte a gyermeksegély szolgálatott, hogy segítsenek mert nem bírom ellátni a gyereket. Pedig csak a mosopórra volt alergiás. Váltanunk kellet. Elég sűrűn volt beteg ezért is kivolt akadva. Biztos nem vigyázok rá eléggé és túl gyenge az imunrendszere. Most 20 hónapos lesz és semmi baja, erős egézséges gyerek. Nem is értem miből gondolják hogy a gyerek nevelést meg lehet tanulni könyvekből? Minek mondanak olyanokat ami megijeszt egy kismamát? S főleg minek okoskodnak ha nincs is tapasztalatuk, nincs saját gyerekük?
2013. márc. 21. 14:19
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

15ös vagyok! az a baj, hogy barátnőmnek pl. azt mondta, mikor 1 hónapos volt a baba, hogy azért sír a gyerek mert hasfájós, ne adjon neki olyan sokat enni.. Eltelt vagy két hét még jobban ordított a gyerek! Végül kiderült, hogy először azért sírt mert fázott... utána meg azért mert éhes volt... mivel nem kapott annyit enni...

Ezután 2 hónapos korában meg az volt a baja, hogy túl sokat ad a gyereknek enni, és hogy sokat hízik a gyerek! Amúgy ha láttatok még csodaszép, egészséges és vidám babát... nem tudom elhinni, hogy mindenbe bele kell ugatniuk... És persze az ő hibájából éhezett a gyerek 2 hétig.. ennyit a szakértelemről, hogy odanézett és csiribú csiribá hasfájós a gyerek.. minden vizsgálat nélkül...

Nem azt mondtam, hogy nincs köztük jó, de semmit nem használnak!!!

Pl. most őszintén terhesség alatt minek kérdem én minek kell 4x is meglátogatnia az otthonomban???? Miért nincs úgy, hogy maradjanak ott bent a rendelőben és ha bajom van felhívom, (bár inkább az orvost hívnám, mert a védőnőnek kb. semmihez sincs joga még egy receptet se írhat) a másik meg, hogy levinném hozzá bizonyos időközönként a babát...

Csak nem értem miért kell egy amúgy is nyűgös időszakban ráakasztani a kismamákra egy "koloncot"...

A vége úgy is az mindennek, hogy vidd el az orvoshoz! Még egyszer mondom az enyémmel pl semmi baj nincs, nagyon kedves, szoktam vele beszélgetni, de nem érzem úgy, hogy ha megszületik a babám akkor vele többet akarok találkozni mint a családommal...

2013. márc. 21. 18:41
 22/26 anonim ***** válasza:
Azért mert ha olyan a környezet hogy nem engedhető haza a baba akkor azt ne akkor tudja meg a kismama amikor vinné haza a kórházból (meg a védőnő se akkor tudja meg) hanem már terhesség alatt, hogy tudjon változtatni a körülményein mondjuk, ha valóban haza szeretné vinni azt a babát. Ez pedig senkire sincs ráírva milyen körülmények között él, ezért kell kimenjen megnézni.
2013. márc. 21. 18:46
 23/26 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam hogy minden védő nő egy elviselhetetlen gonoszkodó boszorka. Biztos vannak nagyon kedves hozzá értő védőnők is. Én csak a saját példámból tudok kiindulni, nem áll szándékomban általánosítani vagy megsérteni senkit. De az tény hogy aki már élőben tapasztalta az jobban tudja mit kell kezdeni egy gyerekkel, mint aki csak könyvből tanulta. Persze vannak olyan szülők is akikre még a kutyámat se bíznám rá, ismerek is ilyet. Szerencsére azonban ez nem gyakori példa legalább is a környezetemben. Egyébként nem egy fél kiló füstölt szalonnára kell gondolni, és nem állandó alkalomra. Csak egyetlen egyszer kapott egy akkora falatott mint az ember kisujján a köröm. Persze hogy utána nem adtunk neki ilyesmit, azért nem vagyok teljesen hülye meg felelőtlen. Lassan fokozatosan szoktattuk a szilárd ételhez. De az se jó ha egy éves koráig azt se tudja milyen íze van egy répa főzeléknek. A védőnőkkel szemben nincs jó tapasztalatom sajnos. Én csak kioktatást meg ijeszkedést kaptam tőlük nem jó tanácsokat. Nyilván mert úgy vélték egy 20 éves lány nem érthet egy kisbabához. S lehet hogy igazuk is volt, ám szerencsére nem voltam egyedül itt volt a nagymamám az anyukám és az anyósom is akik azért összesen már hét gyereket neveltek fel, és volt némi fogalmuk a gyerek nevelésről. Így inkább az ő tanácsukat fogadtam meg, ami szerintem normális.
2013. márc. 21. 19:16
 24/26 anonim ***** válasza:
Igen de 4x?? a hangsúly ezen van!!
2013. márc. 21. 19:19
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Az oldalt ismerve, kezdődhet a lepontozásom!

Kezdő védőnő vagyok. Néhány hónapja dolgozok. Nincs gyerekem.

MÉGIS!!! Úgy érzem, hogy jó szakember vagyok. Természetesen nem tudhatok én se mindent, de sok segítséget tudok nyújtani!

Miután olyan dolgok történnek, hogy hazamegy az újszülött, én meg meglátogatom őket, és a távozásomkor jelzem, hogy egy hét múlva érkezek, még elkérik a privát telefonszámomat, hogy segítséget kérjenek, azt érzem, hogy jó dolgokat tudtam mondani.

Lehet, h a kedves kérdező nem szereti a védőnőjét, de igenis sokaknak megnyugvást jelent az, hogy megfelelő módon monitorozva van a terhességük, a babájuk fejlődése... és probléma esetén van kihez fordulni, van aki megmondja, h mi a teendő, hova tud tovább menni, vagy csak egy kis apróság, ami figyelemre sem méltó!

Igenis ennek van értelme! És a védőnő az, aki először észrevesz rengeteg dolgot!!

2013. márc. 26. 20:33
 26/26 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó kár hogy nekem nem olyan védőnőm van mint amilyen te vagy. Fiatal lelkes ambíciózus. Csak ép az a gond hogy tapasztalatlan és zöld fülű. Csak annyit tud amit a könyvekben tanult de ez nem mindig elég.
2013. márc. 27. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!