Csak engem idegesítenek a minden lében kanál kötekedő védőnők akik állandóan ijeszgedik a kismamákat? Bővebben lent
15ös vagyok! az a baj, hogy barátnőmnek pl. azt mondta, mikor 1 hónapos volt a baba, hogy azért sír a gyerek mert hasfájós, ne adjon neki olyan sokat enni.. Eltelt vagy két hét még jobban ordított a gyerek! Végül kiderült, hogy először azért sírt mert fázott... utána meg azért mert éhes volt... mivel nem kapott annyit enni...
Ezután 2 hónapos korában meg az volt a baja, hogy túl sokat ad a gyereknek enni, és hogy sokat hízik a gyerek! Amúgy ha láttatok még csodaszép, egészséges és vidám babát... nem tudom elhinni, hogy mindenbe bele kell ugatniuk... És persze az ő hibájából éhezett a gyerek 2 hétig.. ennyit a szakértelemről, hogy odanézett és csiribú csiribá hasfájós a gyerek.. minden vizsgálat nélkül...
Nem azt mondtam, hogy nincs köztük jó, de semmit nem használnak!!!
Pl. most őszintén terhesség alatt minek kérdem én minek kell 4x is meglátogatnia az otthonomban???? Miért nincs úgy, hogy maradjanak ott bent a rendelőben és ha bajom van felhívom, (bár inkább az orvost hívnám, mert a védőnőnek kb. semmihez sincs joga még egy receptet se írhat) a másik meg, hogy levinném hozzá bizonyos időközönként a babát...
Csak nem értem miért kell egy amúgy is nyűgös időszakban ráakasztani a kismamákra egy "koloncot"...
A vége úgy is az mindennek, hogy vidd el az orvoshoz! Még egyszer mondom az enyémmel pl semmi baj nincs, nagyon kedves, szoktam vele beszélgetni, de nem érzem úgy, hogy ha megszületik a babám akkor vele többet akarok találkozni mint a családommal...
Az oldalt ismerve, kezdődhet a lepontozásom!
Kezdő védőnő vagyok. Néhány hónapja dolgozok. Nincs gyerekem.
MÉGIS!!! Úgy érzem, hogy jó szakember vagyok. Természetesen nem tudhatok én se mindent, de sok segítséget tudok nyújtani!
Miután olyan dolgok történnek, hogy hazamegy az újszülött, én meg meglátogatom őket, és a távozásomkor jelzem, hogy egy hét múlva érkezek, még elkérik a privát telefonszámomat, hogy segítséget kérjenek, azt érzem, hogy jó dolgokat tudtam mondani.
Lehet, h a kedves kérdező nem szereti a védőnőjét, de igenis sokaknak megnyugvást jelent az, hogy megfelelő módon monitorozva van a terhességük, a babájuk fejlődése... és probléma esetén van kihez fordulni, van aki megmondja, h mi a teendő, hova tud tovább menni, vagy csak egy kis apróság, ami figyelemre sem méltó!
Igenis ennek van értelme! És a védőnő az, aki először észrevesz rengeteg dolgot!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!