Csak engem idegesítenek a minden lében kanál kötekedő védőnők akik állandóan ijeszgedik a kismamákat? Bővebben lent
Hát nekem nagyon aranyos védőnőm volt, aki sokat segített. Fiatal és nincs gyereke...
Már bocs, de egy sík hülye nő is lehet anyuka, aki ha szült már 1-et 2-t, már azt hiszi hogy mindent tud...
Én pont ezért adtam a védőnő szavára, mert ő ezt tanulta. Tapasztalatokat meg hallottam másoktól, és le tudtam vonni a következtetést...
Nálunk is olyan a védőnő...regényt lehetne irni a pnaszokból...
Én konkrétan elzavartam amikor 18 hetes terhesen 3 kiló plusszal nekem állt,hogy ezzel veszélyeztetem a gyereket,diétáznom kell,majd ő jön és nézi mit eszek...
(170 centihez 58 kilóval kezdtem,18 héten 3 kiló szerintem még kevés is)
Kicsit nekem olyan érzésem van ezeknél a kérdéseknél hogy túlzott érzékenység is van a kismamák felöl illetve az hogy valamit mondanak nekik akkor ők azt 2re felnagyítják és már úgy mondják vissza. Magam is fültanúja voltam már nem egy ilyennek a tanácsadóban mikor jártunk (3 gyerekem van, 3 fantasztikusan jó védőnőnk volt eddig.)
Anyukának mondott vmit a túlzott súlygyarapodásról a terhesség alatt hogy felborulhat a cukra meg a vérnyomása stb. De ezt csak elmondta infóként. Na alighogy bement anyuka már hívta vkijét (barátnő? ) hogy a HÜLYE IDIÓTA védőnő azt mondta hogy ő mennyit hízott és magasvérnyomása lesz meg cukorbetegsége...Jót puffogtak rajta és ennyi. Szóval én sajnálom szerencsétlen védőnőket is néha.
Aláírom hogy VANNAK köztük hozzá nem értők de ez MINDEN szakmában így van! Lesz még rossz óvónő rossz gondozónő rossz tanár rossz buszvezető bunkó rendőr és sorolhatnánk. Gondolom mindannyiótoknak van valami szakmája és nem esne jól ha rólatok is így beszélnének.
Nekünk szerencsénk volt ezekszerint, mert 2 helyen laktunk eddig, 3 védőnőnk volt (még van is egy) és mindhárom bár más más stílusú volt tudott és akart segíteni! És örültem hogy kis gondjaimmal is felhívhattam őket és ha mást nem megnyugtatást kaptam tőlük 1,2,3 gyerek után is, mert a 3. is tud meglepetéseket okozni.
19 vagyok kimaradt egy félmondat, tehát a védőnp a sztoriban NEM mondta annak az anyukának hogy húú biztos cukros lesz meg magasvérnyomásos, hanem csak elmondta mint lehetőséget hogy ez is megtörténhet.
A másik ami kimaradt hogy ami még irtózatosan nehéz ebben (és az óvónőknek, orvosoknak, tanároknak úgyszintén irtó nehéz) hogy mindegyik embernek más kell, van aki szereti ha gyakran találkozik a védőnővel ha megy hozzá hívja beszélnek, más ezt "zaklatásnak" veszi.
Ha nem megy, akkor meg az anyukák másik felének nyilván ez lesz a baja...az óvónő kérdésnél ugyanez van, ott is van aki ezt a stílust szereti van aki amazt.
Nálunk az oviban az egyik óvónénit kenyérre lehet kenni de a gyerekek a fejére nőnek és nem tudja őket irányítani,terelgetni viszont szívesen ölelgeti a kedves bújós kislányokat. Értelemszerűen azok az anyukák azt az óvónénit szeretik.
A másik óvónéni pedig idősebb régi vágású szereti a rendet fegyelmet viszont nagyon jól strukturálja a napot, sok mindent megtanít a gyerekeknek, a szülők másik fele meg őt kedveli jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!