Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak engem idegesítenek a...

Csak engem idegesítenek a minden lében kanál kötekedő védőnők akik állandóan ijeszgedik a kismamákat? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Aláírom vannak tapasztalt védő nők saját gyerekkel, de engem az akaszt ki mikor egy huszon éves fiatal csajszi azt hiszi hogy a gyerek nevelést lehet könyvből tanulni. S olyan okosságokat mondd egy két három családos anyának hogy csak na. Mikor én terhes voltam sikerül felfáznom, és a védő nő konkrétan azt mondta hogy ez fel fog szállni és vetélést okozhat. Mondanom se kell mennyire megijedtem egy missed után voltam, fiatal tapasztalatlan. Alig híztam 12 kilót a terhesség alatt és a vércukor szintem is a határértéken volt, erre jött azzal hogy ne egyek csak rizsát mert a többitől lehet hogy kora szülött vagy cukros lesz a baba. Persze anyukám meg nagymamám azt mondták egyek amit akarok, így is tettem. Tökéletesen egézséges fiam született. Utána jött egy másik védő nő azzal hogy egy éves koráig csak anyatejet vagy tápszert kaphat. Na igen három hónapos koráig szopott utána elválasztotta magát. Kapta a tápszert, de mellette a krumplit répát borsót is. Fél évesen egy falat szalonnát is adtunk neki. Kutya baja se lett. Sűrűn büfizte vissza a kaját, azt mondta biztos refluxos meg hogy nem zár jól a gyomorszája. Ez se volt igaz. Volt három pötty a fiamon és ránk küldte a gyermeksegély szolgálatott, hogy segítsenek mert nem bírom ellátni a gyereket. Pedig csak a mosopórra volt alergiás. Váltanunk kellet. Elég sűrűn volt beteg ezért is kivolt akadva. Biztos nem vigyázok rá eléggé és túl gyenge az imunrendszere. Most 20 hónapos lesz és semmi baja, erős egézséges gyerek. Nem is értem miből gondolják hogy a gyerek nevelést meg lehet tanulni könyvekből? Minek mondanak olyanokat ami megijeszt egy kismamát? S főleg minek okoskodnak ha nincs is tapasztalatuk, nincs saját gyerekük?
2013. márc. 21. 14:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
43%
Jó akkor hívjuk gondozásnak. Mégis ki szeretné tankönyvből nevelni a gyerekét? Egy élő emberi lényről van szó, nem egy hörcsögről! Teljesen felesleges a védőnő, nem véletlenül lehet lemondani, és nem véletlenül teszik meg ezt egyre többen.
2013. márc. 21. 14:49
 12/26 anonim ***** válasza:
55%
Bocs nem nevelni, GONDOZNI. De olyan mindegy.
2013. márc. 21. 14:49
 13/26 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező, a logikad szerint - minden gyerek egy személyiség- a mar gyerekes védőnő sem jó, hiszen minden gyerek más. A ti felfogásotokkal lesz meg jó sok problémátok az életben. A bölcsődei gondozono, óvónő, tanár is csak gyermeket nevelő nő lehet.....
2013. márc. 21. 14:51
 14/26 anonim ***** válasza:
47%
Most őszintén, ki hívja fel egy kérdéssel a gyermektelen kötekedő védőnőt? SENKI. Nem véletlenül van ez a sok kérdés itt gyakorin, itt legalább vélhetően tapasztalt emberek válaszolnak.
2013. márc. 21. 14:57
 15/26 anonim ***** válasza:
35%
Már nem azért de lehet azt itt vesézgetni, hogy ki az alkalmasabb védőnőnek.. sajna tényleg vannak elég furcsák... és igaz az enyém nagyon kedves és soha semmi baj nem volt még vele, de én is iszonyatosan feleslegesnek tartom...
2013. márc. 21. 15:11
 16/26 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, kicsit el vagy tájolva, hogy mi is a feladata a védőnőnek. Ő NEM mondhatja meg, hogy neveld a gyereked (hiszen tényleg minden gyerek más), nem is arra van. Ő egy EGÉSZSÉGÜGYI SZAKEMBER, ehhez mérten ad tanácsokat. Pl, hogy gondozd a köldökcsonkot, mit csinálj, ha vacakol a cukrod, hogyan lehet megkülönböztetni egymástól a bárányhimlő pöttyöt az allergiás kiütéstől stb. Ezen kívül a legtöbb szűrővizsgálat (szem, hallás, mozgáskoordináció stb) is az ő feladatuk, de sokszor a védőnő veszi észre a kezdődő lágyéksérvet, ami után tanácsolja az orvosi ellátást, ők koordinálják a védőoltásokat stb. Ezen kívül sok helyen még lelki segély szolgálat is az otthon egyedül lévő anyukáknak. Aláírom, vannak kóklerek (hol nincsenek), de sok a jó védőnő, ad absurdum olyan is, akinek nincs gyereke (hiszen, amiket az előbb felsoroltam, egyikhez sem létszükség a saját gyerek). A tiédnek pl sok mindenben igaza volt, pl a fertőzésekre nagyon kell vigyázni, mert tényleg vetélést okozhat, és a féléves gyerek emésztése NINCS felkészülve a szalonnára (már kérdés, hogy szerencsések voltatok, és nem kapott egy jó kis hasgörcsöt)...
2013. márc. 21. 15:16
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát nekem nagyon aranyos védőnőm volt, aki sokat segített. Fiatal és nincs gyereke...

Már bocs, de egy sík hülye nő is lehet anyuka, aki ha szült már 1-et 2-t, már azt hiszi hogy mindent tud...

Én pont ezért adtam a védőnő szavára, mert ő ezt tanulta. Tapasztalatokat meg hallottam másoktól, és le tudtam vonni a következtetést...

2013. márc. 21. 15:37
 18/26 anonim ***** válasza:
50%

Nálunk is olyan a védőnő...regényt lehetne irni a pnaszokból...

Én konkrétan elzavartam amikor 18 hetes terhesen 3 kiló plusszal nekem állt,hogy ezzel veszélyeztetem a gyereket,diétáznom kell,majd ő jön és nézi mit eszek...

(170 centihez 58 kilóval kezdtem,18 héten 3 kiló szerintem még kevés is)

2013. márc. 21. 16:15
 19/26 anonim ***** válasza:
93%

Kicsit nekem olyan érzésem van ezeknél a kérdéseknél hogy túlzott érzékenység is van a kismamák felöl illetve az hogy valamit mondanak nekik akkor ők azt 2re felnagyítják és már úgy mondják vissza. Magam is fültanúja voltam már nem egy ilyennek a tanácsadóban mikor jártunk (3 gyerekem van, 3 fantasztikusan jó védőnőnk volt eddig.)

Anyukának mondott vmit a túlzott súlygyarapodásról a terhesség alatt hogy felborulhat a cukra meg a vérnyomása stb. De ezt csak elmondta infóként. Na alighogy bement anyuka már hívta vkijét (barátnő? ) hogy a HÜLYE IDIÓTA védőnő azt mondta hogy ő mennyit hízott és magasvérnyomása lesz meg cukorbetegsége...Jót puffogtak rajta és ennyi. Szóval én sajnálom szerencsétlen védőnőket is néha.

Aláírom hogy VANNAK köztük hozzá nem értők de ez MINDEN szakmában így van! Lesz még rossz óvónő rossz gondozónő rossz tanár rossz buszvezető bunkó rendőr és sorolhatnánk. Gondolom mindannyiótoknak van valami szakmája és nem esne jól ha rólatok is így beszélnének.

Nekünk szerencsénk volt ezekszerint, mert 2 helyen laktunk eddig, 3 védőnőnk volt (még van is egy) és mindhárom bár más más stílusú volt tudott és akart segíteni! És örültem hogy kis gondjaimmal is felhívhattam őket és ha mást nem megnyugtatást kaptam tőlük 1,2,3 gyerek után is, mert a 3. is tud meglepetéseket okozni.

2013. márc. 21. 17:23
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

19 vagyok kimaradt egy félmondat, tehát a védőnp a sztoriban NEM mondta annak az anyukának hogy húú biztos cukros lesz meg magasvérnyomásos, hanem csak elmondta mint lehetőséget hogy ez is megtörténhet.

A másik ami kimaradt hogy ami még irtózatosan nehéz ebben (és az óvónőknek, orvosoknak, tanároknak úgyszintén irtó nehéz) hogy mindegyik embernek más kell, van aki szereti ha gyakran találkozik a védőnővel ha megy hozzá hívja beszélnek, más ezt "zaklatásnak" veszi.

Ha nem megy, akkor meg az anyukák másik felének nyilván ez lesz a baja...az óvónő kérdésnél ugyanez van, ott is van aki ezt a stílust szereti van aki amazt.

Nálunk az oviban az egyik óvónénit kenyérre lehet kenni de a gyerekek a fejére nőnek és nem tudja őket irányítani,terelgetni viszont szívesen ölelgeti a kedves bújós kislányokat. Értelemszerűen azok az anyukák azt az óvónénit szeretik.

A másik óvónéni pedig idősebb régi vágású szereti a rendet fegyelmet viszont nagyon jól strukturálja a napot, sok mindent megtanít a gyerekeknek, a szülők másik fele meg őt kedveli jobban.

2013. márc. 21. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!