Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhessegi cukros kismama...

Terhessegi cukros kismama miket ehet korlatlanul?

Figyelt kérdés

11 lett a cukrom.

Viszont nem taaok sehol sem infot hogy miket ehetek korlatlanul.

Ehezem :(

27 hkm

2013. márc. 21. 13:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szia. 3.babámmal vagyok terhességi cukros. 160 gr ch diétát csinálok.

Ami fontos:

1. Semmi fehér lisztes vagy cukros élelmiszer (zsömle sem jó!)

Helyette ajánlom a Ceres Slim szeletelt kenyeret vagy az update1 kenyeret. Update péksütik is mehetnek.

2. Nézd az élelmiszerek glikémiás indexét, ami megmutatja hogy mennyire gyorsan emeli a vércukrot. Minél alavsonyabb annál jobb.

2013. márc. 21. 14:28
 12/20 anonim ***** válasza:
Persze felcserélheted a zsemlét, bár nálam bevált.
2013. márc. 21. 14:29
 13/20 anonim ***** válasza:
például egy lecsóból bármennyit-ha szereted..
2013. márc. 21. 15:10
 14/20 anonim ***** válasza:
11-es bagyok. Írj privit és írok bövebben ha gondolod.
2013. márc. 21. 15:10
 15/20 anonim ***** válasza:
Fogsz kapni diétát, amellett nem fogsz éhezni (én a napi 180 ch-t konkrétan nem bírom megenni...). Addig keress neten egy szénhidráttáblázatot, az olyan dolgokat, aminek 100 grammjában kevesebb mint 5 gramm szénhidrát van, eheted számolás nélkül. Amúgy meg kerüld a fehérlisztes, finomított cukros dolgokat, lekvárt, mézet. Napi 5 vagy 6 étkezésre ossz el 180 gramm szénhidrátot (nekem 30-30-50-20-30-20 az elosztás, egyénenként/kórházanként kicsit eltérhet), reggelihez ne igyál tejet (tejeskávét se), mert a tejcukrot nagyon nehezen dolgozza fel a szervezet.
2013. márc. 21. 15:16
 16/20 anonim ***** válasza:
A tejes dolgokat nem nehezen dolgozza fel, hanem gyorsfelszIvódásű, ezért hamar megemeli a cukrod. 5 g-os dolgokat se ehetsz számolatlanul, mert össze kell adni a szénhidrátokat és ha sokat eszel, akkor az is megemelheti. Egyébként mindent elmondanak, mikor mit ehetsz, gyors, lassú felszIvódásut. Amúgy még túrórudit is ehetsz majd. Nagyon változatosan lehet enni.
2013. márc. 21. 15:24
 17/20 anonim ***** válasza:
Számolatlanul ehetsz pl. tojást, sajtot, húst (májat kivéve), a legtöbb zöldséget.
2013. márc. 21. 16:05
 18/20 A kérdező kommentje:
uborkasalata keves tejfollel meg keves ecettel??
2013. márc. 21. 18:58
 19/20 anonim ***** válasza:
Ubisali mehet, sok tejföllel is, csak cukor nélkül. Szerezz be xilitet vagy steviát édesítésre, ezek nem műcuccok, hanem természetes édesítők. Igaz, a xilitnek van szénhidráttartalma, de nem felszívódó.
2013. márc. 21. 20:58
 20/20 anonim ***** válasza:
húslevest ehetsz literszámra, nekem még a tölött paprika is bejött, olyan kevés rízs van bene, hogy jól laktam vele.
2013. márc. 24. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!