Kötelező a korházi terhesgondozás?
Magándokihoz jártam, ugyanúgy pecsételt, aztán szüléd után egyből hozta az igazolást, és kaptam anyaságit....
Szóval lehet nyugodtan járni magánhoz.
Nem írtad, hol szeretnél szülni! Csak magándokihoz jársz, vagy magánkórházba? Hol vezet szüléseket a magándokid? - na én oda is elmennék a kötelezőkre /uh, labor/már csak több szem többet lát alapon is/ráadásul a tb-det már befizetted érte, szóval nem is potyázol/
Nálunk 2 kórházban van szülészet és az ott dolgozó orvosok nagy részének van magánpraxisa, így aki orvost választ, egyúttal kórházat is.
Nem hátrány ha eljársz a kórházi kötelezőkre, mert legalább szokod a helyet és megismered a kórházi protokollt.
Ezt írja a nyomtatványon:
"14.2. A jogosultság elbírálásához szükséges további iratok, amelyeket bemutatok, illetve másolatukat mellékelem (amelyiket bemutatja vagy csatolja, kérjük jelölje „X”-szel):
□ c) terhesgondozást végző orvos által kiadott igazolás a terhesgondozáson való részvétel számáról. A kérelmező hozzájárulása esetén a terhesgondozási könyv alapján készült kivonat is elfogadható."
Magyarul nincs szükség a kiskönyvre, a doki egy igazolást állít ki, hogy 4 alkalommal megjelentél nála. Csak akkor veszik figyelembe a könyvet, ha igazolást nem kapták.
Nekem annyit mondott a védőnő, hogy azt a pecsétet fogadják el, aminek a kezdőszáma 4 feletti.
Egyébként nem értem a doki hisztijét, teljesen normális dolog, ha speciális vizsgálatokat (pl. a genetikai UH, és a kombinált-integrált tesztek) jobban felszerelt helyen csinálja az ember.
Én nem is mennék a helyedben hozzá többet, többet ér a lelki békém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!