Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miket kérdeztetek az orvostól...

Miket kérdeztetek az orvostól 20. heti indított vetélés után?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez a kérdés így elég gagyin hangzik, itt bővebben: Élettel összeegyeztethetetlen rendellenességet találtak a 20 hetes babánknál, terhességmegszakítást csináltak. Holnap megyünk vissza a szövettan és a magzatvíz minta eredményéért. Így ma még nem tudom, mi lehetett a gond. Akár lehet genetikai probléma, vagy egyéb betegség, pl. vírusfertőzés terhesség alatt. Persze elmondják amit tudnak, csak azt szeretném kérdezni attól, aki hasonlóan járt, hogy mit tartott nagyon fontosnak, amiről tudnia kellett/kellett volna.

Elég idétlen ez az egész szöveg itt, még fejben sem vagyok teljesen rendben, bocsi...

2013. márc. 20. 10:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom a történteket!Teljesen normális hogy össze vagy zavarodva.Én felírnám egy lapra ami kérdés foglalkoztat mert az ember tényleg zaklatottságában elfelejthet fontos(vagy akár kevésbé fontos) kérdéseket feltenni.Mindent kérdezz meg ami picit is kérdőjel benned!Ha jó dokid van ,azt azért kérdezés nélkül is felvázolja egyébként,az ezután lehetséges dolgokat,teendőket,a jövőbeli sikeres várandósághoz.Sok erőt kívánok,hogy jól kezeld ezt a helyzetet,és ha elbúcsúztál,és megsirattad,felállj,megrázd magad és újult erővel belevágj!
2013. márc. 20. 10:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Elhiszem,hogy most nehéz.Rákérdeznék így konkrétan,hogy mi okozta.Nagyon sajnálom:(
2013. márc. 20. 10:37
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. márc. 20. 11:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, ami veled történt! Nekem két korai vetélésem volt, és azt tapasztaltam, ha nem kérdezgetem az orvosokat, elintézik azzal, hogy ilyen bárkivel előfordulhat, mivel a szövettan eredménye nem mutatott ki semmit.

Én a helyedben a következőt kérdezném:

-ha nem mutat ki semmit az eredmény, akkor megkérdezném, ez mit jelenthet, milyen lehetséges okok lehetnek, amit nem tudtak kimutatni, de előfordulhatott.

-ha konkrét problémát találtak, arról mindent mondjanak el, hogyan történhetett, mi lehet az oka, kell-e valamilyen kivizsgálás vagy kezelés ebből kifolyólag.

Ami nagyon fontos, a megelőzés, mit tegyél a következő terhességednél, hogy ez ne forduljon elő.

Ha kell, ajánljanak speciális szakorvost, hogy hova forduljál.

Az én problémám már megoldódott, de ehhez orvost kellett váltanom, aki azt mondta, nézzük meg az okát és előzzük meg, nem pedig ilyen bárkivel előfordulhat dumával intézte el.

Kívánok neked minden jót, és hogy legközelebb sikerüljön!

2013. márc. 20. 11:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Jók amiket írtál, és kellett is!
2013. márc. 20. 11:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem 19 hetesen volt indított vetélésem, elhalt magzat miatt.Mikor mentünk a szövettanért, akkor a doki mindent elmondott, amit ugye tudott az eredmények láttán.Végül is semmit nem tudtunk meg konkrétan.

Utána természetesen elküldött genetikai vizsgálatra, vizsgálták a páromat is.De semmit nem találtak sehol, elvileg minden rendben.Azóta már született egy egészséges babám, vele minden rendben volt.Ja, mikor kiderült hogy nem él a magzat, az orvosom is rögtön vírusfertőzésre gondolt, vérvételből vizsgálták is, de nem az okozta a magzatelhalást.Erre a kérdésre már sosem kapunk választ, hogy miért történt.

Sok erőt kívánok, és biztosan lesz nemsoká egy egészséges gyermeketek, csak hinni kell!!!

2013. márc. 20. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!