Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vetélés! Mitől lehet?

Vetélés! Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Van már 2 gyerekem velük nem véreztem, nem görcsöltem, hamar jöttek nem volt gond. Most szeretnénk 3. babát. Januárban 7 hetesen missed ab. üres deformált petezsák és vérzés. A vetélés beindult magától és ki is ürült de a műtétet sajnos megcsinálták. Most megint lett egy pozitív tesztem, de ugyanúgy kezdődött (halvány tesztek, véres-barnás nyák), viszont most hamarabb 4+5-nél beindult a vetélés. Novemberben volt laparoszkópiás epehólyag műtétem. Lehet vmi köze hozzá? Vagy progeszteron hiány inkább, de ha eddig nem volt ilyen problémám akkor most mitől lehet? Úgy tudom kivizsgálást "csak" a 3. vetélés után csinálnak, de én nem akarom hogy legyen 3. (tudom senki sem akarná, nem ettől függ). Az küret utáni kontroll vizsgálaton kérdeztem hogy köv. terhességnél mi a teendő, vagy hamarabb kell e menni, de a válasz az volt hogy 6-7. héten. Ötlet esetleg, vagy bármitől lehet? Eléggé össze vagyok zavarodva.

2013. márc. 19. 19:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Pajzsmirigyed,cukrod rendben?Nem vagy lisztérzékeny?
2013. márc. 19. 19:28
 2/13 A kérdező kommentje:
Pajzsmirigy problémáról nem tudok hogy lenne, nincs úgy különösebben semmi bajom. Lisztérzékenység, cukor tuti hogy nincs.
2013. márc. 19. 19:37
 3/13 anonim ***** válasza:
hány éves vagy? esetleg ez is lehet gond. nőgyógyász mond valamit?? nekem egy barna pöttyöm volt, első terhesség, azonnal utrogestant írt pl.
2013. márc. 19. 20:00
 4/13 A kérdező kommentje:
27 vagyok. 23 és 25 évesen szultem a fiaimat. Előzőleg semmilyen iránymutatást sem kaptam sem a rendelőben (sztk-s), sem pedig a kòrhazban műtét után. Orvos most még nem látott mert tegnap este indult be a vetélés. Ha vége a verzesnek elmegyek. Ha kérek tőle hormonpotlot fog már most adni? Most láttam dr. Ceizel Endre videojat és ő azt mondja hogy már a peteerestol kellene használni.
2013. márc. 19. 20:15
 5/13 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, csak most nekem nem tiszta, hogy most masodszor is vegbement a veteles? Vagy csak a szines folyas miatt gondolod, hogy most sem marad meg? Mert ha igy van, ez meg nem tuti, inkabb orvos es kerj progeszteront. Ha az az orvos nem fogad, menj masikhoz! De szerintem kotelessege lenne megvizsgalni, mert a mehen kivulit ki kell zarnia. Egyebkent en is pajzsmirigy beteg vagyok es nekem sem volt a homlokomra irva, szoval egy probat az endokrinologus is megerhet.
2013. márc. 19. 20:36
 6/13 anonim ***** válasza:
egyetértek, azonnal orvos, ha z most történt, még bármi lehet, ha ellátnak!!!
2013. márc. 19. 20:45
 7/13 A kérdező kommentje:

Igen másodjára is elvetéltem :(

És hogy tudom megnézetni a pajzsmirigyemet? Megkérem a dokit hogy adjon beutalót vérvételre?

2013. márc. 19. 21:01
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem az ötödik baba előtt illetve a terhesség elején volt sárgatest hiányom, előtte sosem. Ez bármikor kialakulhat! Jó lenne, ha a doki felírna neked hormont, hogy ha lehet, ne ismétlődjön ez meg többet!
2013. márc. 19. 21:07
 9/13 anonim ***** válasza:
Hat, a nodoki ha hormonsort ker verlaborbol, abban benne van a tsh es ha az 2 felett van, az mar necces. Vigyazat a hivatalis referenciamaximum 3,9 de ez mar teljesen alkatmatlan babahoz! Nekem az a tapasztalatom, hogy a nodokik nem ertenek ehhez a pajzsmirigy temahoz, es amihez nem ertenek az szerintuk nincs, es ha az ember felhozza, akkor flegman elhessegeti. Tehat tobbre mennel egy endokrinologussal.
2013. márc. 19. 21:54
 10/13 anonim ***** válasza:
Ja es ugy tudom, a ket veteles az mar valamifele hatar, ami utan a dokinak, mar mashogy, alaposabban kell eljarni az ujabb terhessegnel, pl progit kell adnia. Remelem hamar osszejon es minden remdben lesz, addig is probalj utana jarni egy ket dolognak! Fel a fejjel, sikerulni fog!
2013. márc. 19. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!