Ezek normálisak? Miskolci Semmelweis Kórházról van szó.
Múlthét kedden voltam 32 hetes Uh-on,hála Istennek minden rendben van.Viszont nagyon meglepett az,hogy az Uh-os egy szót sem ejtett az NST-ről,hanem a leletemre az lett ráírva,hogy kontroll 6 hét múlva és ennyi.Akkor már 38 hetes leszek.Az is lehet,hogy addigra már meg is szülök.Normális az,hogy nem hívtak vissza 36.héten NST-re?Mikor akarják akkor elkezdeni az NST-t??Meg amióta terhes vagyok,nem csináltam cytológiát.Sem az elején,sem középidőben,sem mostanában.Én úgy hallottam,hogy a vége felé kellene venni kenetet,hogy megnézzék,hogy minden rendben van-e.Szerintetek normálisak ezek a kórházban??Mindenre nekem kell felhívni a figyelmüket??Azért mert nincs fogadott orvosom meg szülésznőm még odafigyelhetnének ránk jobban is!!
32+6 hkm
Én is hasonlóan jártam... csak nekem a cukorterhelés lett elfelejtve... ha nem kérdezek rá akkor valószínűleg kimaradt volna.. Utána a védőnőm játszott velem.. időpontom volt a dokihoz és itt nálunk előtte be kell menni a védőnőhöz, és meg is beszéltem vele, hogy menjek már hamarabb kicsit mert akkor be tudok hozzá menni..
Jó 3/4 órával hamarabb ott voltam és mit mondott? Hogy most nem tud velem foglalkozni, mert van egy új kismamája... :O Én meg csak lestem mint hal a szatyorban...
Hát direkt megkért, hogy menjek hamarabb..
Jobb ha figyelsz, mert amúgy le se szarják a fejünket! Már bocsi, de ha nálunk az szonográfus nem mondana el mindent, akkor fogalmam se lenne semmiről, mert a dokim mindenre azt mondja, hogy az természetes, és hogy az semmi...
Kedves első:
örülnék,ha nem ítélkeznél felettem,pláne meg ha nem is vagy miskolci,mert akkor meg gőzöd sincs arról,hogy nálunk hogyan működnek a dolgok!!Azt hiszem teljesen jogos a felháborodásom,ugyan is már a kismamák többsége 36 hetes korukban ott ülnek az NST előtt,nekem meg még annyit sem mondtak,hogy mennem kell-e.A védőnőm nem tartozik a kórházhoz,Tiszaújvárosban élek,és max csak az itteni SZTK-ba küld NST-re,de én ebben az orvosban nem bízom meg,aki itt van,mert nem egy terhességet cseszett már el az orvos,meg a Semmelweis kórházban is meg van mindenkinek az itteni nőgyógyról a véleménye,a rossz hírneve miatt mindenki ismeri.És jobb szerettem volna azt,hogy a kórházba kelljen járnom NST-re,mert ott legalább olyan orvosok tudnának felügyelni,akik értenek is a munkájukhoz!!
Szerintem simán hívd fel őket és kérj NST-re egy időpontot a 36. hétre.
Én a Megyeiben szültem, de ott az ultrahang és az NST teljesen máshol van. Ha én nem mentem volna NST-re időpontot kérni az ultrahangost nem érdekelte volna. (Nekem volt fogadott orvosom, Ő persze küldött, meg a védőnőm is, de nem kellett rá beutaló)
Bár nem vagyok miskolci, nálunk is igen hülyén működnek a dolgok, de nekem a védőnő szólt, hogy nekem kell kérni időpontot az NST-re(nálunk CTG), mert csak úgy nem adnak. Sokaktól hallottam ilyen felháborodást, de végül mindenki betelefonált, és kapott időpontot, mert ugye ez a legtöbb helyen időpontra működik. Persze nem kioktatlak, meg ítélkezek, csak elmondtam a tapasztalataimat. Nekem a 37. héten vettek kenetet, és bár nekem sincs semmi fogadottam, még a dokinak jutott eszébe, hogy hoppá majdnem lemaradt. Pedig nekem nem a legjobb a nőgyógyászom modorilag... De tény, hogy igazad van, mert amúgy meg szerintem alulról sem ismerne fel.
38hkm
ne idegeskedj ezen Tymy! időpontot neked kell kérned oda,ha nincs fogadott orvosod. igaz a védőnődnek kell szólni,hogy mikortól kell járnod! nekem legalábbis úgy volt. és hiába van dokim, ő csak annyit mondott,hogy mikortól kell járni és hogy melyik napokon van a kórházban,mert azok valamelyikére kérjek időpontot.
szóval felhívod az 555-666-ot, kéred az nst-t, egy nagyon kedves lány veszi fel és kérsz tőle időpontot. elég néhány nappal előtte!
tudom nem túl készségesek sajnos az eü-ben,így sokszor magunknak kell intézkedni! sok sikert!
Az NST-n nagyon aranyos a csajszi, azzal nem lesz gond!
Ha nincs fogadott dokid, Ő keres majd valakit, aki megnézi, hogy minden okés-e, aláírja, stb. Aztán egyeztettek időpontot, hogy mikor menj legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!