Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális ha ilyen érzéseim...

Normális ha ilyen érzéseim vannak a terhességemmel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Most vagyok 24 hetes, kislányunk lesz, első gyerek, júliusra vagyok kiírva. Nagyon várjuk, már mocorog, de néha olyan bugyuta érzéseim vannak. Például megijedek attól, hogy egyre nagyobb a pocakom, pedig még nem is annyira nagy! A napokban jöttem rá, hogy egyes testhelyzetek már nem mennek, nem tudok például úgy ülni, hogy az egyik lábam felhúzom... Hason aludni sem tudok már. És ez néha valahogy megrémiszt... És akkor annyira elszégyenlem magam, pedig szeretem a kisbabám, de olyan furcsa érzés... Nektek is volt hasonló?
2013. márc. 18. 11:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 35 hetes vagyok, néha én is vagyok így. Pedig nekem sem nagy a pocakom. Meg amikor nagyon mocorog, és nem akarja abbahagyni, az már nagyon kellemetlen. Akkor "mérges vagyok rá", és "veszekszem vele", hogy nyugodjon már le, mert ez nekem rossz érzés. Nem mindig hagyja abba rögtön.

Szerintem ez természetes, mert a terhesség sem fenékig tejfel, nem csak minden "heppi", csak ezzel senki sem dicsekszik! Vannak kellemetlen részei is, de ettől még jó anya leszel, és imádod a picurkádat!

2013. márc. 18. 12:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Volt is, és van második babával is, sok fura érzésem. :) És sokaknak van, max. nem beszélnek róla. Én nehezen viselem, hogy egyre kevésbé vagyok mozgékony (34. hétben vagyok), nehéz felvennem a cipőmet, nem tudok aludni bármilyen testhelyzetben, fáj a medencém, marja a gyomorsav a torkomat, szóval a sok kis kellemetlenségtől én is néha kiborulok, és mondom, hogy menjünk már szülni, legyen már vége.
2013. márc. 18. 12:07
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia.

Én nem ijedtem meg attól,hogy egyre csak nőtt a pocim.Amikor 24 hetes voltam nekem még nem is vette észre senki sem,hogy baba lesz :( Engem inkább ez zavart..a tanácsadóban is állandóan méregettem össze a többi kismama hasával az enyémet,hogy volt akinek már olyan szép nagy és kerek volt,az enyém nem volt sem nagy,sem szép kerek..nekem ilyenkor még nem volt szép terhes pocakom :( Már most szép kerek,de nem hiszem,hogy olyan nagyon hatalmas lesz a végére,aminek persze nagyon örülnék,mert már így is fáj mindenem.Én is csak úgy tudok ülni,mint egy férfi,de engem ez nem zavart(annyira).Persze így nem érzem magam igazán nőnek,de hát annyira nem izgat.Sőt,nálam az van,hogy amióta terhes vagyok és elkezdtem hízni,azóta egyre torzabbnak látom pl a fejemet a tükörben..nem szeretek tükörbe nézni,olyankor is csak a pocimat nézegetem ha beállok.Én sem tudok már régen hason aludni,de engem ez nem zavar :) Sőt,még csak félig hason sem tudok,mert olyankor mindig elkezd rugdosni a kisfiam,valószínű,hogy nyomom olyankor,és hát kikéri magának,hogy mi az,hogy én nyomom :D

Ne foglalkozz ezekkel a dolgokkal,mert nemsokára előfognak jönni az iszonyatos hátfájások,a medencecsont fájdalmak,a szeméremcsont és combtő fájdalmak.Én már most péntek este óta ezzel küszködöm,nem bírok lábra állni sem,menni is esetleg csak totyogva tudok,de inkább ülök,vagy fekszem,mert a menés nagyon fáj :(

Boldog babavárást neked.És nyugi,koncentrálj a babádra,szülés után újra minden vissza kerül a régi kerékvágásba,újra alhatsz hason és ülhetsz felhúzott lábbal :) Ennyi ,,kellemetlenséget,, pedig megér egy kisember :D

32+6 hkm

2013. márc. 18. 12:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Engem a kisfiammal való várandósság alatt egyedül a középidőben érzett medencetáji fájdalom viselt meg, de egyébként a 9 hónap maga volt az álom! Imádtam!!! Sosem volt furcsa, rossz érzésem. Újra áldott állapotban vagyok, ez a gyerkőc is tervezett baba. Viszont itt aztán érzek mindent! Természetesen nem arra gondolok, hogy nem szeretem, nem akarom őt, hanem arra, hogy vele már most, az elején sokkal nehezebb minden. Pár napja, egy fél napot a wc felett görnyedve töltöttem. Utána hangosan kimondtam a férjemnek is, amit addig csak magamban. ("Nimróddal való terhesség maga volt az álom, ez viszont szörnyű") Annyira elszégyelltem magam, a föld alá tudtam volna süllyedni.... :( Amint elhagyták a szavak a számat, már rettenetesen éreztem magam, meg egyáltalán azért is, hogy magamban kimondom, de ....... ez van sajnos... :( Imádom őt, és már nagyon várom, de ezt most nehezebben viselem. Remélem ezért nem ítél el senki! Mindenkinek csodás babavárást!
2013. márc. 18. 12:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Én 23 hetes vagyok és szintén lányom lesz, szintén júliusban és szintén első gyerek. :)

Én is a hétvégén döbbentem rá, hogy már kezdenek nagyon megváltozni a dolgok és nem tudom, hogy szülés után mennyi idővel később fogom visszakapni a testem...

Lassan már csak párom fogja tudni rám adni a zoknit és megmosni a talpam. Az alvással nincs gondom, mert eddig is háton aludtam és ezután is háton fogok.

Ha még nem vagy tagja a júliusban szülő kismamák csoportjának facebookon, akkor ajánlom figyelmedbe, mert egy jó kis csapat jött össze és mivel nagyjából egyidősek vagyunk, ezért sok mindent hasonló időben tapasztalunk meg és tudunk róla beszélni.

A csoport neve: Júliusi kismamák 2013

és a link hozzá:

[link]

2013. márc. 18. 12:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Én kimondom, és nem érdekel az sem, ha valaki emiatt elítél: nagyrészt szörnyű a 2. terhességem. Legelején kétszer is óriási vérzés, kétség hogy megmarad, nem marad meg. Első 4 hónap non-stop rosszullét, nappal is éjszaka is, 10 kiló fogyás. 5. hónaptól szinte csak ülve alvás, úgy égeti a gyomorsav a torkomat, közben ciszta, műtét réme lebeg a fejem felett, aztán magától eltűnik szerencsére, de addigra már 7. hónap jött, medencém iszonyúan fáj, éjjel sokszor dugul az orrom, egy pozíció sem kényelmes már alváshoz, még van 6 hetem de már nagyon várom a végét, úgy érzem magamat most mint az első terhességnél csak az utolsó napokban, mindenem fáj, és 10 percenként pisilni kell. Első ehhez képest egy álom volt, pedig ott is akadtak problémák. Ettől még szeretem a gyereke(i)met és jó anya vagyok. Mindig mondom, hogy én gyereket akarok, nem terhesnek lenni, csak hát mivel ez az egy módja van a dolognak, muszáj kibírni a cél érdekében. :-)
2013. márc. 18. 13:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Úr Isten 6-os! Nem irigyellek és maximálisan megértelek! Kitartás!
2013. márc. 18. 13:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Ezek teljesen normális érzések! Sajnos lesz még sokkal nehezebb is... Kitartás!
2013. márc. 19. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!