Volt olyan, hogy alacsony AFP okot adott aggodalomra?
Figyelt kérdés
Minden más leletem jó. (Kombinált teszt, uh). Mennem kell genetikai tanácsadásra. Van ennek értelme? Rákerestem itt a fórumon, és csak azt olvastam, hogy az AFP mindenkit csak félrevezet, és nem jelent semmit. Azt is olvastam, hogy valaki emiatt levetette a magzatvizet, negatív lett, de a gyerek meghalt. Érdemes-e kockáztatni? 33 éves vagyok, 2. gyerek, senki nem volt beteg a családban.2009. szept. 16. 09:29
1/9 anonim válasza:
menj el az istenhegyire, ott nem fognak szúrást javasolni, viszont egyéb módszerekkel kiszűrik a kockázatot. az alacsony afp sem jó, az azt hiszem velőcsőzáródás jelenet valami kockázatot, de mint írták az afp elavult, szóval a többi felülírja, csak a saját megnyugtatásod miatt menj el a tanácsadásra, de szúrni én sem engednék.
2/9 anonim válasza:
Szia! Barátnőmnek is alacsony lett mindkét gyermekével, és mindkettő makkegészséges. Nekem meg egy kicsit magas lett (de még 2,5 alatt) és az én babám is majd kicsattan az egészségtől. Állítólag Nyugat-Európában már nem is nézik, mert nagyon sokszor félrevezető. (egyébként az alacsony AFP Down szindrómára utalhat, a magas pedig velőcsőzáródási rendellenességre) De a kombinált tesztben is van AFP nem? (én integráltat csináltattam és abban nézték) és ha az negatív lett, akkor miért küldenek tovább?
3/9 A kérdező kommentje:
Kombináltban nincs AFP, csak az integráltban. Én az I. számú Női Klinikára kaptam beutalót. Most csinálták meg az integráltat, majd 1 hét múlva lesz eredmény. De a kombinált is 85 %-ban pontos, míg az AFP csak 20, jól tudom?
2009. szept. 16. 10:28
5/9 anonim válasza:
Nekem is alacsony volt az afp-m, idegbeteg voltam 2 hétig a genetikai uh-ig. Ott viszont mindent rendben talált a doki, azóta sem mondják, hogy a Manónak bármi baja lenne. 37 hetes km
6/9 A kérdező kommentje:
4D-n nem voltam, azt mondta a dokim, hogy az ultrahang nem képes 100 %-ban kizárni az ilyen betegségeket, a vérvétel biztosabb. De lehet, hogy elmegyek.
2009. szept. 16. 12:19
7/9 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy mindenkitől azt hallom, hogy csak felesleges aggodalomra ad okot. Minek kell ezt csinálni a kismamákkal?
2009. szept. 16. 12:47
8/9 anonim válasza:
Nekem azt mondta a doki, hogy alacsony az afp-mom érték: 0,74. Fel is kellett vennem a kapcsolatot a genetikai tanácsadóval. Felhívtam őket és kérdezték az értéket, erre azt mondta a hölgy, hogy ezzel teljesen felesleges mennem.Egyébként a Down-kór szűrés és egyéb vizsgálat is negatív lett. Szóval csak arra jó ez a vizsgálat, hogy rá hozza a szívbajt az emberre! Remélem nem lesz semmi baja a kisfiamnak!!!
9/9 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta a védőnő, hogy az alsó határérték 0,5 és 0,8 között lehet, attól függ, hogy milyen géppel csinálták. Nekem sem olyan vészesen alacsony, 0,62.
2009. szept. 28. 22:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!