Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt olyan, hogy alacsony AFP...

Volt olyan, hogy alacsony AFP okot adott aggodalomra?

Figyelt kérdés
Minden más leletem jó. (Kombinált teszt, uh). Mennem kell genetikai tanácsadásra. Van ennek értelme? Rákerestem itt a fórumon, és csak azt olvastam, hogy az AFP mindenkit csak félrevezet, és nem jelent semmit. Azt is olvastam, hogy valaki emiatt levetette a magzatvizet, negatív lett, de a gyerek meghalt. Érdemes-e kockáztatni? 33 éves vagyok, 2. gyerek, senki nem volt beteg a családban.
2009. szept. 16. 09:29
 1/9 anonim ***** válasza:
menj el az istenhegyire, ott nem fognak szúrást javasolni, viszont egyéb módszerekkel kiszűrik a kockázatot. az alacsony afp sem jó, az azt hiszem velőcsőzáródás jelenet valami kockázatot, de mint írták az afp elavult, szóval a többi felülírja, csak a saját megnyugtatásod miatt menj el a tanácsadásra, de szúrni én sem engednék.
2009. szept. 16. 09:42
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia! Barátnőmnek is alacsony lett mindkét gyermekével, és mindkettő makkegészséges. Nekem meg egy kicsit magas lett (de még 2,5 alatt) és az én babám is majd kicsattan az egészségtől. Állítólag Nyugat-Európában már nem is nézik, mert nagyon sokszor félrevezető. (egyébként az alacsony AFP Down szindrómára utalhat, a magas pedig velőcsőzáródási rendellenességre) De a kombinált tesztben is van AFP nem? (én integráltat csináltattam és abban nézték) és ha az negatív lett, akkor miért küldenek tovább?
2009. szept. 16. 10:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Kombináltban nincs AFP, csak az integráltban. Én az I. számú Női Klinikára kaptam beutalót. Most csinálták meg az integráltat, majd 1 hét múlva lesz eredmény. De a kombinált is 85 %-ban pontos, míg az AFP csak 20, jól tudom?
2009. szept. 16. 10:28
 4/9 anonim ***** válasza:
4D-s uh-on voltál?
2009. szept. 16. 11:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem is alacsony volt az afp-m, idegbeteg voltam 2 hétig a genetikai uh-ig. Ott viszont mindent rendben talált a doki, azóta sem mondják, hogy a Manónak bármi baja lenne. 37 hetes km
2009. szept. 16. 11:32
 6/9 A kérdező kommentje:
4D-n nem voltam, azt mondta a dokim, hogy az ultrahang nem képes 100 %-ban kizárni az ilyen betegségeket, a vérvétel biztosabb. De lehet, hogy elmegyek.
2009. szept. 16. 12:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy mindenkitől azt hallom, hogy csak felesleges aggodalomra ad okot. Minek kell ezt csinálni a kismamákkal?
2009. szept. 16. 12:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a doki, hogy alacsony az afp-mom érték: 0,74. Fel is kellett vennem a kapcsolatot a genetikai tanácsadóval. Felhívtam őket és kérdezték az értéket, erre azt mondta a hölgy, hogy ezzel teljesen felesleges mennem.Egyébként a Down-kór szűrés és egyéb vizsgálat is negatív lett. Szóval csak arra jó ez a vizsgálat, hogy rá hozza a szívbajt az emberre! Remélem nem lesz semmi baja a kisfiamnak!!!
2009. szept. 28. 21:18
 9/9 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta a védőnő, hogy az alsó határérték 0,5 és 0,8 között lehet, attól függ, hogy milyen géppel csinálták. Nekem sem olyan vészesen alacsony, 0,62.
2009. szept. 28. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!