Pajzsmirigyes kismamák segítség, ugye nem lehet semmi baj? 21hkm
A lényeg, hogy volt 2 vetélésem és mint utólag kiderült (már a harmadik terhességem elején), hogy magas Anti-tpo miatt (2600 volt 60 alatti helyett).
Szóval mikor megtudtuk, hogy harmadjára is terhes vagyok kezelni kezdtük a problémát Euthyrox 50-essel, bár a Tsh, t3, t4 értékek jók voltak.
Úgy 14 hetes voltam amikor ezek az értékek elkezdtek romlani, a tsh emelkedett (1,5re 0,9ről) , a t3, t4 pedig határértékeken ingadozott, és megemeltük az Euthyroxot 75 re!
Egy hónappal később a t3, t4 értékek rendeződtek, viszont ami engem megijesztett, hogy a tsh 0,4 volt..
Az endokrinológusom azt mondta, hogy inkább egy kicsit túlműködjön a terhesség alatt, mint alul..
De a lényeg, hogy félek, hogy most meg ha véletlen alul fog működni a pajzsmirigy akkor abból nem lesz baj?
Azért félek ennyire, mert az egyik munkatársamat nem kezelték pajzsmirigy gondok miatt, és 34. héten meghalt a magzat.. :(
Nagyon félek, bár bízok az orvosomban, csak pár pozitív példát szeretnék, vagy megnyugtatást, hogy feleslegesen izgulok! Minden nap a sírógöcs kerülget, ha nem mozog fél napig... :(
Nagyon vágytam erre a babára, és most, ha valami baja lenne én belehalnék, ő már hozzám tartozik..
21 hkm
Szia,
nekem is autoimmun eredetű pm.alulműködésem van. A terhesség alatt folyamatosan jártam vérvételre, 4 hetente ellenőrizték a pajzsmirigy működését, de TSH-t, sőt T3-at sem néztek, mindig csak T4-et. Az alapján állítottak a gyógyszeren. Ha az rendben van, akkor minden ok. Ne aggódj és boldog babavárást.
Köszönöm a válaszokat, igazából az utolsó válasz nyugtatott meg :D mert konkrétan erre voltam kíváncsi... amúgy nekem nem mondtak semmit, hogy mi bajom van, se azt hogy pajzsmirigy alulműködésem, se azt hogy autoimmun lenne, mindig elfelejtem megkérdezni mikor megyek :D Én is az autoimmunra gyanakodtam mikor kicsit utánanéztem.. mert ugye minden más jó lett az anti tpo-ot leszámítva, csak terhesség alatt, kezdett el romlani... ami természetesen ennek tudható be..
Nagyon köszönöm!
Jó egészséget nektek és boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!