Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A genetikai tanácsadáson...

A genetikai tanácsadáson mindig javasolják a magzatvízvételt?

Figyelt kérdés
És ott, akkor meg is csinálják, vagy másik időpontban máshová kell menni? Csak hogy tudjam, hogy szervezzem a dolgaim. Utána feküdni kell 3 napot, ugye?
2009. szept. 15. 14:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam amikor a kisfiammal voltam terhes, de nálam inkább azt mondták hogy nem szívesen szúrkálják a hasamat. Szerintem nem esnek egyből senkinek ha csak nem nagyon indokolt.
2009. szept. 15. 15:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Az jó, mert én meg pont azt olvastam valahol, hogy mindenképp javasolják, mert a Tb elég sokat perkál nekik érte. Utálnám, ha ilyen indokok miatt beszélnének rá.
2009. szept. 15. 15:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Én 35 múltam az idén és azonnal a szúrást javasolta az adjunktus hölgy a korom miatt. Ott max. az időpontot beszélitek meg akkor, ha úgy döntötök, hogy Ti is megcsináltatjátok. Szegeden a Klinikán végzik a mintavételt, külön épületben van a genetikai intézet. Engem nagyon beparáztatott, amikor először voltunk, csináltattunk egy 4-es tesztet még aznap, aminél a Down magas kockázatra jött ki, így egyértelmű volt, így beszéltük meg a párommal, hogy igaz kockázattal jár a mintavétel is, de inkább alávetem magam.

Haza lehet jönni este, de bent is lehet tölteni az éjszakát. Én itthon legalább még 1 hétig biztos pihenni fogok.

2009. szept. 15. 15:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia. 19 hetes kismama vagyok.Mi most voltunk genetikán. Nekem sem vették le mindjárt a magzatvizet. Igaz, én szóltam, ha van rá mód, akkor nem szeretném azonnal ezt a beavatkozást. Elősször ultrahang volt - itt mindent rendben találtak. Majd vért vettek. Doktornő azt mondta, hogy ha a véreredményeim jók lesznek, akkor nincs szükség magzatvízvételre. Ez egy olyan teszt volt, amit a 16-20. hét között lehet megcsinálni. Tegnap megjöttek az eredményeim. Mindent rendben találtak :)
2009. szept. 15. 15:54
 5/9 A kérdező kommentje:
Az integrált tesztről beszélsz? Azt én már itt a helyi kórházban megcsináltattam, az orvosom javaslatára. Azt mondta, ha ez negatív, akkor szerinte szükségtelen a magzatvízvétel. De kiemelte, hogy a döntés felelőssége az enyém. A férjem meg 100 % biztos akar lenni. Ezért nem is tudom mi legyen. Ha a vérvétel pozitív lesz, akkor persze nincs miről beszélni.
2009. szept. 15. 15:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Én Szlovákiában voltam genetikusnál. Itt a doktor Double test-nek nevezte.
2009. szept. 15. 16:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Neked miért javasolták a genetikai tanácsadást? A korod miatt? Vagy mindenkinek kell menni?
2009. szept. 15. 18:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem javasolták, nem találták indokoltnak. Egyáltalán nem javasolják, csak ha nagyon indokolt (kor, eredméyek).
2009. szept. 15. 19:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Ismételt alacsony AFP miatt. Akkor a genetikán ingyenesen megcsinálják a vérvételt? De jó. Most fizettem érte 15 ezer Ft-ot.
2009. szept. 16. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!