Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A kombinált tesztem eredménye...

A kombinált tesztem eredménye nem lett jó. Akinek nem volt jó, az mennyi idő után csináltatta meg a magzatvízvételt?

Figyelt kérdés
Az orvosom nyugtatott, hogy ne aggodjak, mert 35év felett mindenkinek pozitiv az eredménye. De azért nem nyugodtam meg. :(
2010. dec. 17. 14:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség,hogy 35 felett mindenkié pozitív.Amikor én voltam,volt pár velem korú kismama(én még nem voltam egészen 35,mégis 1:120 volt a Down kockázata),akiknek brutál jó lett(1:2000,1:1400,sőt,olyan is volt,akinek 1:a több ezer volt a kockázat).Én integrált tesztem voltam,a 17. héten lett meg az eredmény,és magán(fizetős) úton csináltattam meg az amniot,amikor már betöltöttem a 18. hetet.3 nap múlva hívtak az eredménnyel(a Telkiben csináltattam meg,Prágába küldik a levett mintát,és ott újfajta(fluoreszkálós)módszerrel vizsgálják).Nem volt olcsó,de nem volt idő,hogy kivárjam a 4 hetet.22 hetesen meg mit csináltam volna,ha beteg a baba?Ráadásul volt már egy egészséges gyerekünk.Hála az égnek minden oké volt,azóta már 2 éves is elmúlt a kicsi,és makk egészséges.
2010. dec. 17. 15:15
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Én még csak 13hetes vagyok. Akkor 18hetesen kell megcsináltatni? Addig ki sem bírom. :( A barátnőmnek mind a 2 gyerekénél pozitiv lett és mindkettő fiúcska teljesen egészséges. De azért elkeseredtem, mert mégiscsak pozitiv lett. :(
2010. dec. 17. 15:35
 3/11 anonim ***** válasza:

19 hetesen a SOTE I-en4 hét múlva eredmény, ha rossz, előbb telefonálnak.

Én a korom miatt csináltattam meg az amniot, a kombinált tesztem jó volt.

2010. dec. 17. 15:59
 4/11 anonim ***** válasza:

elsőnek:

És ha 18-19 hetesen derül ki, hogy beteg a baba, csak ugyanazt tudod csinálni, mint 22 hetesen:-(((

2010. dec. 17. 16:01
 5/11 anonim ***** válasza:
Az első vagyok.Nem egészen,ugyanis ha túl későn érkezik meg az eredmény NEM szakítják meg a terhességet(tehát nem indítják meg a szülést)még ha beteg a baba,akkor sem!Ilyenkor minden hét számít.
2010. dec. 17. 16:20
 6/11 anonim ***** válasza:
22 hetesen még megindítják.
2010. dec. 17. 16:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Én kb.-re írtam(és lelkileg már a 22.hét is nagyon borzasztó,mert az már "majdnem" szülés).De ha visszanézed a kérdéseket,volt,akit 20 hetesen küldtek amniora...
2010. dec. 17. 22:34
 8/11 anonim ***** válasza:
18 hetesen is az, ha belegonolsz.
2010. dec. 19. 18:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Persze,persze,csak az nem mindegy(tudatilag),hogy mondjuk még életképtelen a baba,vagy már lenne esélye...egy biztos:így is úgy is borzasztó lehet!
2010. dec. 19. 18:56
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Aranyosak vagytok.

Egyébként azért kérdeztem, mert a barátnőmnek, aki volt mindkét fiával magzatvízvételen, azt mondta Pesten a genetikus, hogy a legjobb 24hetesen, mert addigra már a magzatvízben van annyi boly (lehet nem jól írtam, nem emlékszem pontosan mit mondott), hogy jobban meglehet állapítani, ha gond van. Mert állítolag volt olyan, aki 17hetesen ment és mégegyszer meg kellett bökni pár hét múlva, mert korai volt az időpont. Bár én nem szeretnék addig várni, mert ki sem bírnám ezt a bizonytalanságot. Igy is még legalább 1hónap a vizsgálat (akkor lennék 18-19hetes) és utána még pár hét az eredmény. Az meg ha el kell venni végülis 17 és 24hetesen is ugyanolyan szörnyű! Ezen felesleges is vitatkozni.

2010. dec. 20. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!