Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 32hetes vagyok, most derült...

32hetes vagyok, most derült ki hogy nincsen tb-m. Most mi lesz? Valaki hasonló helyzetben? (többi lent)

Figyelt kérdés
ma voltam megigényelni hogy egy évig az állam fizesse..arrol mikor kapok értesítést?(elvileg már 2hónapja nincsen tb-m és még csak most szóltak)akkor a vizsgálatok árát ki kell majd fizetnem visszamenőleg?vagy mi lesz így?
2013. márc. 14. 20:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

De hogyhogy nem tudtad?

Ha nincs munkahelyed és nem fizeted magad után, akkor miből lenne fizetve a TB-d?

Amúgy nem küldenek senkinek értesítőt, ha nincs rendezve, csak ha orvosnál jár, akkor a rendszer jelzi, hogy nincs rendben a TB-je, olyankor kap egy papírt ott az orvosnál és menni kell intézkedni. Akár a szociális rászorultságot, ha úgy van, akár a maga utáni fizetést.

Egyébként ha most elkezded magad után fizetni, akkor kapsz csekket az eddig elmaradt díjakról is és azt is be kell fizetni.

Ha most igényelnél netán szociális rászorultságot, akkor nem tudom, hogy a nem fizetett hónapokkal mi lenne.

Szerintem mindenképpen menj be a NAV-hoz és ott majd pontosan felvilágosítanak.

2013. márc. 15. 09:32
 12/12 anonim ***** válasza:
A biztosítási idő lejárta után 45 nap türelmi idő van.Az már letelt?Amúgy meg irány az önkormányzat,de rögtön--->Szociális,és gyámügyek--->és igényelj méltányossági tb-t,ha ráérsz vidd be a megyei járási hivatalba egyből,és attól a pillanattól biztosított vagy.Ez nem egyezik meg a munkaviszonyból származó biztosítottsággal,ez csak alanyi jogon jár.De jobb mintha fizetned kéne a vizsgálatokért,majd a szülésért.
2013. márc. 15. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!