32hetes vagyok, most derült ki hogy nincsen tb-m. Most mi lesz? Valaki hasonló helyzetben? (többi lent)
Az elmúlt 2 hónapot be fogják hajtani, de a vizsgálatokat nem fogják, mivel a terhesgondozás ingyenes!!! Szóval nyugi, egyébként a vizsgálatok során, hogy nem derült ki, hogy nincs tb-d? Lehet, hogy csak most lettél tb nélkül akkor meg csak simán fizeted a 6ezer valahányszáz forintot amíg meg nem szülsz utána a gyed, gyesből vonják, automatikusan lesz! :) Jah most olvasom hogy önkormányzat fogja fizetni, az meg még jobb!
Boldog babavárást!
Hát én nem kaptam értesítőt, úgyhogy azt annyira ne várd :)
De megkaptam a TB-t csak szerintem elfelejtették küldeni.
visszamenőleg meg nem fogják behajtani rajtad, Te nem is tudtad, hogy nincs, és ők meg nem szóltak, úgyhogy ez legyen az ő hibájuk, de nem fogják elkérni az árát.
Szülésért nem kell fizetni, az 'ingyenes' ha jól tudom, akár van tb-d akár nincs. és már nincs sok vizsgálatod, de szerintem 1-2 hét alatt megadják a tb-t.
Az hülyeség, hogy az ő hibájuk, és hogy te nem tudtál róla! Mert sajnos de! Ha nem is most, de akár 5 év múlva is behajtják, akár kamatostól! Mert ez csak az állampolgár kötelessége, hogy fizesse, ők nem kötelesek tájékoztatni, hogy figyi már nem dolgozol, nincs semmilyen jogviszonyod, és akkor bocsi már, de ha eddig nem jöttél rá, nincs tb-d és légy szíves fizesd már!
Persze nem nagy összeg ez a 2 hónap, de jobb túl lenni rajta..
kedves utólsó:mennyit kérnek tőled?(mennyi az az összeg amit be kellene fizetned?)
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Rajtam kb 100 ezret akarnak, kamatostul, behajtani.
Utolsó elôtti vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!